Fedakar öğretmenler Radyo Tiyatrosu’nda buluşuyor

GÜNDEM 07.10.2021 - 17:20, Güncelleme: 07.10.2021 - 17:20 3266+ kez okundu.
 

Fedakar öğretmenler Radyo Tiyatrosu’nda buluşuyor

Türkiye'nin dört bir ikliminden ve kardeş vatan Azerbaycan'dan tamamen gönüllülük esasıyla bir araya gelen öğretmenlerden oluşan Tebeşir Tiyatrosu, 'Annem Gibi' adlı radyo tiyatrosu 9 Ekim Cumartesi akşamı saat 21:00’da www.damlaradyo.com adresinde dinleyicisi ile buluşuyor.
Tebeşir Tiyatrosu Yönetmen ve Metin yazarı Göktan Güçlü yaptığı açıklamada; ‘ Kendimce bendeki tebeşir tiyatrosunu anlatayım sizlere. Geçtiğimiz ilkbaharda hasbelkader dahil oldum bu güzel aileye. Şimdi iyi ki... diyorum. Niyetim bir tiyatro sever ve iyi bir izleyici olarak arka sıralarda oturup olanları izlemekti ama öyle olmadı. Çünkü bu tiyatroda arka sıra diye bir şey yokmuş.”  Diye anlatıyor duygularını Ayşen Öğretmen. Kendisi Giresun Bulancak İstiklal İlkokulu'nda İngilizce öğretmeni olarak görev yapıyor ve Tebeşir tiyatrosu ailesinin bir ferdi olduğu için kendisini çok şanslı hissediyor. Çünkü Tebeşir Tiyatrosu pandemiye rağmen çalışan, yaz tatilini iptal ederek tatil yapmayan eğitim sevdalısı öğretmenler topluluğudur’ dedi. Güçlü açıklamasının devamında; ‘Yetinmeye, bilgiye, öğrenmeye azmetmiş yüreklerin coşkusudur. Meşhur olmak için değil, öğrencilerine daha iyi daha doğru nasıl tiyatro öğretirim diyerek öğrenciliğe geri dönmüş fedakar öğretmenlerin buluşma noktasıdır. Önce öğrenmek sonra deneyimlemek adına; bir radyo tiyatrosu seslendirmek için Türkiye’nin dört bir ikliminden ve kardeş vatan Azerbaycan’dan tamamen gönüllülük esasıyla bir araya gelmiş öğretmenlerden oluşuyor.  Peki ne yapıyor bu öğretmenler? Göktan Güçlü, Tevfik Gürman, Gönül Güçlü ve Meltem Öztürk’ten uzaktan eğitimle; tiyatro, seslendirme, ses, vücut dili, diksiyon, telaffuz, vurgulama gibi eğitimler paylaşıldı. Eğitimci ve öğretmen olarak eğitimin yaş, mekan ve zamanı olmadığını bilen bu grup, yaz tatili demeden, hafta sonu demeden, geç saatlere kadar öğrenmeye çalıştı, paylaştı, çabaladı. Öğretmenlik anıları biriktirilmiş en büyük hazinedir.  Bu büyük hazine hiç sakınmadan paylaşıldı, beraber gülündü beraber ağlandı. Sonunda bir de baktık ki tüm bu yaşanmışlıklar hikayeler Göktan Güçlü hocamızın sihirli kalemiyle kağıda dökülmüş ve müthiş bir metin olmuş. Adı da “Annem Gibi” olmuş. Kadın erkek hiç fark etmez, öğrencilerine anne şefkati ve anne yüreği ile kucak açan tüm öğretmenlere ithafen yazılmış bir metin. Biz seslendirirken çok keyif aldık eminim ki sizler de dinlerken büyük keyif alacaksınız. Çünkü içinde biz varız, çünkü içinde siz varsınız. Herkesin içinde kendinden bir şeyler bulabileceği bir metin “Annem Gibi”. Tebeşir ruhunu özetlemek gerekirse şunu söyleyebiliriz;  Hani hayatınızda çok nadir karşılaşacağınız dostlarınız vardır ya, hadi dersiniz nereye? Demez neden? Sormaz, takılır peşinize gelirler. İşte Tebeşir Tiyatrosu ruhu da tam olarak böyle bir şey, Tebeşir Tiyatrosu ruhunda sadece hadi demek yeterli… Biz böyle bir gönül bağı ile bağlandık. Her birimiz bir damlaydık birleştik okyanus olduk. Her birimiz bir renktik, birleştik gökkuşağı olduk’ dedi.   9 Ekim Cumartesi akşamı saat 21.00'da "www.damlaradyo.com" da yayınlanacak radyo tiyatrosuna tüm dinleyiciler davet edildi. 
Türkiye'nin dört bir ikliminden ve kardeş vatan Azerbaycan'dan tamamen gönüllülük esasıyla bir araya gelen öğretmenlerden oluşan Tebeşir Tiyatrosu, 'Annem Gibi' adlı radyo tiyatrosu 9 Ekim Cumartesi akşamı saat 21:00’da www.damlaradyo.com adresinde dinleyicisi ile buluşuyor.

Tebeşir Tiyatrosu Yönetmen ve Metin yazarı Göktan Güçlü yaptığı açıklamada; ‘ Kendimce bendeki tebeşir tiyatrosunu anlatayım sizlere. Geçtiğimiz ilkbaharda hasbelkader dahil oldum bu güzel aileye. Şimdi iyi ki... diyorum. Niyetim bir tiyatro sever ve iyi bir izleyici olarak arka sıralarda oturup olanları izlemekti ama öyle olmadı. Çünkü bu tiyatroda arka sıra diye bir şey yokmuş.”  Diye anlatıyor duygularını Ayşen Öğretmen. Kendisi Giresun Bulancak İstiklal İlkokulu'nda İngilizce öğretmeni olarak görev yapıyor ve Tebeşir tiyatrosu ailesinin bir ferdi olduğu için kendisini çok şanslı hissediyor. Çünkü Tebeşir Tiyatrosu pandemiye rağmen çalışan, yaz tatilini iptal ederek tatil yapmayan eğitim sevdalısı öğretmenler topluluğudur’ dedi.

Güçlü açıklamasının devamında; ‘Yetinmeye, bilgiye, öğrenmeye azmetmiş yüreklerin coşkusudur. Meşhur olmak için değil, öğrencilerine daha iyi daha doğru nasıl tiyatro öğretirim diyerek öğrenciliğe geri dönmüş fedakar öğretmenlerin buluşma noktasıdır. Önce öğrenmek sonra deneyimlemek adına; bir radyo tiyatrosu seslendirmek için Türkiye’nin dört bir ikliminden ve kardeş vatan Azerbaycan’dan tamamen gönüllülük esasıyla bir araya gelmiş öğretmenlerden oluşuyor.  Peki ne yapıyor bu öğretmenler? Göktan Güçlü, Tevfik Gürman, Gönül Güçlü ve Meltem Öztürk’ten uzaktan eğitimle; tiyatro, seslendirme, ses, vücut dili, diksiyon, telaffuz, vurgulama gibi eğitimler paylaşıldı. Eğitimci ve öğretmen olarak eğitimin yaş, mekan ve zamanı olmadığını bilen bu grup, yaz tatili demeden, hafta sonu demeden, geç saatlere kadar öğrenmeye çalıştı, paylaştı, çabaladı.

Öğretmenlik anıları biriktirilmiş en büyük hazinedir.  Bu büyük hazine hiç sakınmadan paylaşıldı, beraber gülündü beraber ağlandı. Sonunda bir de baktık ki tüm bu yaşanmışlıklar hikayeler Göktan Güçlü hocamızın sihirli kalemiyle kağıda dökülmüş ve müthiş bir metin olmuş. Adı da “Annem Gibi” olmuş. Kadın erkek hiç fark etmez, öğrencilerine anne şefkati ve anne yüreği ile kucak açan tüm öğretmenlere ithafen yazılmış bir metin. Biz seslendirirken çok keyif aldık eminim ki sizler de dinlerken büyük keyif alacaksınız. Çünkü içinde biz varız, çünkü içinde siz varsınız. Herkesin içinde kendinden bir şeyler bulabileceği bir metin “Annem Gibi”.

Tebeşir ruhunu özetlemek gerekirse şunu söyleyebiliriz;  Hani hayatınızda çok nadir karşılaşacağınız dostlarınız vardır ya, hadi dersiniz nereye? Demez neden? Sormaz, takılır peşinize gelirler. İşte Tebeşir Tiyatrosu ruhu da tam olarak böyle bir şey, Tebeşir Tiyatrosu ruhunda sadece hadi demek yeterli… Biz böyle bir gönül bağı ile bağlandık. Her birimiz bir damlaydık birleştik okyanus olduk. Her birimiz bir renktik, birleştik gökkuşağı olduk’ dedi.

 

9 Ekim Cumartesi akşamı saat 21.00'da "www.damlaradyo.com" da yayınlanacak radyo tiyatrosuna tüm dinleyiciler davet edildi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.