Giresun’da içme suyu kuyusu sayısı 22’ye yükseldi

GÜNDEM 13.09.2021 - 18:05, Güncelleme: 13.09.2021 - 18:05 2507+ kez okundu.
 

Giresun’da içme suyu kuyusu sayısı 22’ye yükseldi

Giresun Belediyesi, artan nüfusa bağlı olarak ihtiyaç duyulan suyu temin etmek ve kentin bazı bölgelerinde yaşanan su sıkıntılarını gidermek için harekete geçti.
Bu kapsamda, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü tarafından Aksu Mahallesi yeni stadyum bölgesinde 40 metre derinliğinde 2 yeni içme suyu kuyusu açılarak bölgede su akımı güçlendiriliyor. Yeni içme suyu kuyularıyla birlikte 400’lük boru ile 2 bin metre uzunluğunda ve 160’lık boru ile bin metre uzunluğunda içme suyu hatları hizmete girecek olup, su kuyularının her biri günde yaklaşık bin ton su sağlayacak. Çalışmanın tamamlanmasından sonra kuyuların analizleri yapılacak olup, sonuçlar alındıktan sonra 2 kuyu devreye girecek ve şehir şebekesine bağlanacak. Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, şehrin nüfusunun her geçen gün arttığını ve içme suyu kuyu sayısını 22’ye çıkardıklarını belirterek: “Geçtiğimiz yıla göre içme suyu kullanım oranında artış söz konusu. Bunun yanında kentimizin içme suyu şebekesinde bölgesel problemler nedeniyle bazı kesimlerimizde su kesintileri yaşanmaktadır. Bu sorunları çözmek için çalışıyoruz. Su yaşam kaynağı, su hayat. O nedenle evlerde, banyolarda, tuvaletlerde, mutfaklarda, iş yerlerinde, araba yıkarken her şeyde suyu mutlak surette tasarruflu kullanıp, bizden sonraki gelecek nesilleri de düşünerek hareket etmemiz gerekiyor" diye konuştu.
Giresun Belediyesi, artan nüfusa bağlı olarak ihtiyaç duyulan suyu temin etmek ve kentin bazı bölgelerinde yaşanan su sıkıntılarını gidermek için harekete geçti.

Bu kapsamda, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü tarafından Aksu Mahallesi yeni stadyum bölgesinde 40 metre derinliğinde 2 yeni içme suyu kuyusu açılarak bölgede su akımı güçlendiriliyor.

Yeni içme suyu kuyularıyla birlikte 400’lük boru ile 2 bin metre uzunluğunda ve 160’lık boru ile bin metre uzunluğunda içme suyu hatları hizmete girecek olup, su kuyularının her biri günde yaklaşık bin ton su sağlayacak. Çalışmanın tamamlanmasından sonra kuyuların analizleri yapılacak olup, sonuçlar alındıktan sonra 2 kuyu devreye girecek ve şehir şebekesine bağlanacak.

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, şehrin nüfusunun her geçen gün arttığını ve içme suyu kuyu sayısını 22’ye çıkardıklarını belirterek: “Geçtiğimiz yıla göre içme suyu kullanım oranında artış söz konusu. Bunun yanında kentimizin içme suyu şebekesinde bölgesel problemler nedeniyle bazı kesimlerimizde su kesintileri yaşanmaktadır. Bu sorunları çözmek için çalışıyoruz. Su yaşam kaynağı, su hayat. O nedenle evlerde, banyolarda, tuvaletlerde, mutfaklarda, iş yerlerinde, araba yıkarken her şeyde suyu mutlak surette tasarruflu kullanıp, bizden sonraki gelecek nesilleri de düşünerek hareket etmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.