Memur, Enflasyona ezdirilmesin

YAŞAM 02.08.2021 - 16:50, Güncelleme: 02.08.2021 - 16:50 2312+ kez okundu.
 

Memur, Enflasyona ezdirilmesin

Türkiye Kamu-Sen Bulancak İlçe Temsilcisi Kemal Kadıoğlu: “02 Ağustos’ta başlayan 6. Dönem Toplu Sözleşmelerinde memurun kayıplarının telafi edileceği bir karar alınmalıdır.”
Memur ve emeklilerin 2022-2023 yılında alacakları zam oranlarının belirleneceği 6. Dönem Toplu Sözleşme öncesinde Türkiye Kamu-Sen Bulancak İlçe Temsilcisi Kemal Kadıoğlu basın açıklaması yaptı. Kadıoğlu yaptığı açıklamada şunları söyledi: “ Memur ve emekliler için 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri Çalışma Bakanlığı ve yetkili memur sendikası arasında 2 Ağustos 2021 itibarıyla başladı. Görüşmelerin memur ve emeklilerimizin için hayırlı olmasını diliyoruz. Bu ekonomik yangında memurlar artık geçinemez durumda olduğunu tüm yetkililerin bilmesi gerekiyor. Toplu sözleşme masasında öncelikli olarak 2019 ve 2020 yıllarında oluşan kayıpların giderilmesi gerekmektedir. 2019 yılında %8, 2020 yılında %6 zam yapılmıştır. Bu dönemlerde gerçekleşen enflasyon ise %14,60 ve 17,53 olmuştur. Memurlar ve emeklilerimiz Yoksulluk Sınırını Altında bir Ücrete Mahkûm Edilemez Toplu Sözleşme görüşmelerinde yetkililerin yoksulluk sınırının 8804 TL olduğunu unutmadan bir karar vermeleri gerekiyor. Bu şartlarda Memur ve emeklilerimiz yoksulluk sınırının altında bir ücrete mahkûm edilemez, edilmemelidir. En Düşük Dereceli Memur Maaşı 3918 TL Günümüz ekonomik şartlarında en düşük dereceli memurumuzun 3918 TL maaş alması vicdanları sızlatmaktadır. Bu memur nasıl geçinsin, ay sonunu nasıl geçinsin, elektriği, kirayı nasıl ödesin, mutfak masraflarını mı düşünsün çocuklarının geleceğini mi düşünsün? Kamu-Sen Toplu Sözleşme Talebi Türkiye Kamu-Sen olarak en düşük dereceli memur maaşına 1712 TL zam yapılmasını istiyoruz. Ayrıca 2019-2020 yıllarında oluşan kayıpların giderilmesi amacıyla 600 TL seyyanen zam için   yetkili konfederasyonla Hükümet’ten ortak talepte bulunduk. Türkiye Kamu-Sen olarak 2022 yılı için %21, 2023 yılı için %17 zam talebimiz bulunmaktadır. Bunun yanında oluşacak ekonomik büyümeye göre her sene için %3 refah payı maaşlara yansıtılmalıdır. 2002 yılında 22 çeyrek altın alınabilen memur maaşıyla 2021’de 9 çeyrek altın alınabilmektedir. Bu erimenin derhal giderilmesi gerekmektedir. Memura yönelik bir tedbir alınmazsa memur var olan ekonomik yangın içinde kavrulup gidecektir. Devletin bu hususta kendi memurunun sesini duyması kaçınılmazdır. Bu sıkıntıların çözüm yeri toplu sözleşme masasıdır. Yetkili Konfederasyonun memurun haklı sesini toplu sözleşme masasında gür bir şekilde dile getireceğini umuyoruz. Aksi bir durumda memur, uğradığı haksızlığın hesabını sormaktan çekinmeyecektir.”
Türkiye Kamu-Sen Bulancak İlçe Temsilcisi Kemal Kadıoğlu: “02 Ağustos’ta başlayan 6. Dönem Toplu Sözleşmelerinde memurun kayıplarının telafi edileceği bir karar alınmalıdır.”

Memur ve emeklilerin 2022-2023 yılında alacakları zam oranlarının belirleneceği 6. Dönem Toplu Sözleşme öncesinde Türkiye Kamu-Sen Bulancak İlçe Temsilcisi Kemal Kadıoğlu basın açıklaması yaptı. Kadıoğlu yaptığı açıklamada şunları söyledi: “ Memur ve emekliler için 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri Çalışma Bakanlığı ve yetkili memur sendikası arasında 2 Ağustos 2021 itibarıyla başladı. Görüşmelerin memur ve emeklilerimizin için hayırlı olmasını diliyoruz. Bu ekonomik yangında memurlar artık geçinemez durumda olduğunu tüm yetkililerin bilmesi gerekiyor. Toplu sözleşme masasında öncelikli olarak 2019 ve 2020 yıllarında oluşan kayıpların giderilmesi gerekmektedir. 2019 yılında %8, 2020 yılında %6 zam yapılmıştır. Bu dönemlerde gerçekleşen enflasyon ise %14,60 ve 17,53 olmuştur.

Memurlar ve emeklilerimiz Yoksulluk Sınırını Altında bir Ücrete Mahkûm Edilemez

Toplu Sözleşme görüşmelerinde yetkililerin yoksulluk sınırının 8804 TL olduğunu unutmadan bir karar vermeleri gerekiyor. Bu şartlarda Memur ve emeklilerimiz yoksulluk sınırının altında bir ücrete mahkûm edilemez, edilmemelidir.

En Düşük Dereceli Memur Maaşı 3918 TL

Günümüz ekonomik şartlarında en düşük dereceli memurumuzun 3918 TL maaş alması vicdanları sızlatmaktadır. Bu memur nasıl geçinsin, ay sonunu nasıl geçinsin, elektriği, kirayı nasıl ödesin, mutfak masraflarını mı düşünsün çocuklarının geleceğini mi düşünsün?

Kamu-Sen Toplu Sözleşme Talebi

Türkiye Kamu-Sen olarak en düşük dereceli memur maaşına 1712 TL zam yapılmasını istiyoruz.

Ayrıca 2019-2020 yıllarında oluşan kayıpların giderilmesi amacıyla 600 TL seyyanen zam için   yetkili konfederasyonla Hükümet’ten ortak talepte bulunduk. Türkiye Kamu-Sen olarak 2022 yılı için %21, 2023 yılı için %17 zam talebimiz bulunmaktadır. Bunun yanında oluşacak ekonomik büyümeye göre her sene için %3 refah payı maaşlara yansıtılmalıdır.

2002 yılında 22 çeyrek altın alınabilen memur maaşıyla 2021’de 9 çeyrek altın alınabilmektedir. Bu erimenin derhal giderilmesi gerekmektedir. Memura yönelik bir tedbir alınmazsa memur var olan ekonomik yangın içinde kavrulup gidecektir. Devletin bu hususta kendi memurunun sesini duyması kaçınılmazdır. Bu sıkıntıların çözüm yeri toplu sözleşme masasıdır. Yetkili Konfederasyonun memurun haklı sesini toplu sözleşme masasında gür bir şekilde dile getireceğini umuyoruz. Aksi bir durumda memur, uğradığı haksızlığın hesabını sormaktan çekinmeyecektir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.