Sabiha Özdemir Anaokuluna ‘Sıfır Atık Ödülü’

YAŞAM 01.07.2021 - 16:45, Güncelleme: 01.07.2021 - 16:45 2204+ kez okundu.
 

Sabiha Özdemir Anaokuluna ‘Sıfır Atık Ödülü’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hazırlanan "Sıfır Atık Projesi" kapsamında, ülke genelinde farkındalık oluşturma, çevre sorunlarına dikkat çekme, çevre bilincini geliştirme seferberliği sürüyor.
Milli Eğitim Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile 2018 Eylül ayından itibaren okullarda da Sıfır Atık Proje çalışmaları başlatıldı. Yeni kuşaklara daha sağlıklı bir çevre bırakmak için atık miktarını azaltmak, israfı önlemek, yeniden kullanımı teşvik etmek, geri dönüştürmek, atıkları tamamen ortadan kaldırmak, atık yönetimi konusunda bir kültür oluşturarak, "sıfır atık" felsefesini yaygınlaştırmak için Milli Eğitim Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TEMA vakfının koordinasyonu ile sıfır atık hedeflerine ulaşmak için çalışmalara hız verildi. Bu kapsamda, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Bulancak Sabiha Özdemir Ana okulu’nda   "Sıfır Atık Projesi"ne ilişkin çalışmalar yapıldı, okullarda bazı fiziki düzenlemeler yapıldı ayrıca öğrencilere çevre bilincini "Sıfır Atık Projesi"ndeki başarısıyla öne çıkan Bulancak Sabiha Ana Okulu ödülünü aldı. Sağlıklı çevrenin önemine dikkati çeken Okul müdürü Sevilay Yılmaz, doğaya bırakılan atık maddelerin toplum sağlığı için bir tehdit oluşturduğunu söyledi. Bu nedenle okulumuza bu ödülün alınmasında destekleri olan öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederim.’’dedi. Haber: Erol Küçük  
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hazırlanan "Sıfır Atık Projesi" kapsamında, ülke genelinde farkındalık oluşturma, çevre sorunlarına dikkat çekme, çevre bilincini geliştirme seferberliği sürüyor.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile 2018 Eylül ayından itibaren okullarda da Sıfır Atık Proje çalışmaları başlatıldı. Yeni kuşaklara daha sağlıklı bir çevre bırakmak için atık miktarını azaltmak, israfı önlemek, yeniden kullanımı teşvik etmek, geri dönüştürmek, atıkları tamamen ortadan kaldırmak, atık yönetimi konusunda bir kültür oluşturarak, "sıfır atık" felsefesini yaygınlaştırmak için Milli Eğitim Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TEMA vakfının koordinasyonu ile sıfır atık hedeflerine ulaşmak için çalışmalara hız verildi. Bu kapsamda, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Bulancak Sabiha Özdemir Ana okulu’nda   "Sıfır Atık Projesi"ne ilişkin çalışmalar yapıldı, okullarda bazı fiziki düzenlemeler yapıldı ayrıca öğrencilere çevre bilincini "Sıfır Atık Projesi"ndeki başarısıyla öne çıkan Bulancak Sabiha Ana Okulu ödülünü aldı. Sağlıklı çevrenin önemine dikkati çeken Okul müdürü Sevilay Yılmaz, doğaya bırakılan atık maddelerin toplum sağlığı için bir tehdit oluşturduğunu söyledi. Bu nedenle okulumuza bu ödülün alınmasında destekleri olan öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederim.’’dedi.

Haber: Erol Küçük

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.