Okul dışı eğitim ortamları daha etkili kullanılacak

GÜNDEM 25.02.2021 - 16:40, Güncelleme: 25.02.2021 - 16:40 2873+ kez okundu.
 

Okul dışı eğitim ortamları daha etkili kullanılacak

Zaman Yolculuğu Yöntemi, yerel tarihî alanları, okul bina ve bahçelerini kullanan, içinde öğrenme sürecini barındıran, günümüz konularıyla ilgili bakış açıları yaratan ve toplumu bütünleştirmeye olanak sağlayan bir eğitim yöntemidir.
Bu yöntem dünyanın pek çok ülkesinde özellikle turizm alanında çok yaygın bir şekilde kullanılmaktayken son zamanlarda eğitim alanında da kullanılması için çalışmalar başlattı. Hazırlanacak olan proje Trabzon Üniversitesi ve Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği içinde hayata geçirilecek. Projenin, Bulancak’ta 6 günlük bir eğitim faaliyeti olarak planlandığı öğrenilirken, Bulancak’ın bu konuda belli bir altyapının olması ve örnek uygulama çalışmalarının yapılmış olması nedeniyle seçildiği belirtildi. Eylül ayının ilk haftasında, okulların seminer döneminde gerçekleştirileceği kaydedilen proje ile  okullarda derslerin aksamasının önüne geçilmiş olacak. Bulancak İlçe Millî Eğitim Müdürü Şenel Bulut, “Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Destekleme Programı kapsamında TÜBİTAK 4005 Proje başvurumuzun çalışmalarını tamamlandık. Proje koordinatörümüz Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Cem Mutlu Türkseven’e teşekkür ediyorum. Hazırlanan proje ile aynı zamanda MEB 2023 Vizyon Belgesi’nde belirtilen doğal, tarihî ve kültürel mekânlar ile bilim-sanat merkezleri ve müzeler gibi okul dışı öğrenme ortamlarının, müfredatlar da yer alan kazanımlar doğrultusunda daha etkili kullanılması sağlanacaktır” dedi. Ayrıca bugüne kadar hazırladıkları projeler ile eğitim sistemimiz için, eğitim ve öğretime özgü yenilikçi yaklaşım, strateji, yöntem ve tekniklerin etkileşimli olarak kazandırılması, kullanılması ve yaygınlaştırılmasına özen gösterdiklerini sözlerine ekledi. Proje yürütücüsü Trabzon Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erhan Durukan, “Zaman Yolculuğu; geçmiş, günümüz ve gelecek arasında bir köprü işleviyle eğitim-öğretim etkinliklerinin yapılmasını sağlayan etkili bir öğretim yöntemidir. Zaman Yolculuğunda aklımıza gelebilecek hemen her konu yer alabilir. Bugünü, geçmişi ve geleceği kıyaslamak öğrencilerimizin 21 yy. becerilerini kazanmaları için çok faydalı olacaktır. Bulancak’ın da bu yöntem konusunda yeterli altyapısının ve birikiminin olması bu yöntemin tanıtılması ve yaygınlaştırılmasında önemli bir yeri olmasını sağlamaktadır” diye konuştu.
Zaman Yolculuğu Yöntemi, yerel tarihî alanları, okul bina ve bahçelerini kullanan, içinde öğrenme sürecini barındıran, günümüz konularıyla ilgili bakış açıları yaratan ve toplumu bütünleştirmeye olanak sağlayan bir eğitim yöntemidir.

Bu yöntem dünyanın pek çok ülkesinde özellikle turizm alanında çok yaygın bir şekilde kullanılmaktayken son zamanlarda eğitim alanında da kullanılması için çalışmalar başlattı.

Hazırlanacak olan proje Trabzon Üniversitesi ve Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği içinde hayata geçirilecek.

Projenin, Bulancak’ta 6 günlük bir eğitim faaliyeti olarak planlandığı öğrenilirken, Bulancak’ın bu konuda belli bir altyapının olması ve örnek uygulama çalışmalarının yapılmış olması nedeniyle seçildiği belirtildi.

Eylül ayının ilk haftasında, okulların seminer döneminde gerçekleştirileceği kaydedilen proje ile  okullarda derslerin aksamasının önüne geçilmiş olacak.

Bulancak İlçe Millî Eğitim Müdürü Şenel Bulut, “Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Destekleme Programı kapsamında TÜBİTAK 4005 Proje başvurumuzun çalışmalarını tamamlandık. Proje koordinatörümüz Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Cem Mutlu Türkseven’e teşekkür ediyorum. Hazırlanan proje ile aynı zamanda MEB 2023 Vizyon Belgesi’nde belirtilen doğal, tarihî ve kültürel mekânlar ile bilim-sanat merkezleri ve müzeler gibi okul dışı öğrenme ortamlarının, müfredatlar da yer alan kazanımlar doğrultusunda daha etkili kullanılması sağlanacaktır” dedi.

Ayrıca bugüne kadar hazırladıkları projeler ile eğitim sistemimiz için, eğitim ve öğretime özgü yenilikçi yaklaşım, strateji, yöntem ve tekniklerin etkileşimli olarak kazandırılması, kullanılması ve yaygınlaştırılmasına özen gösterdiklerini sözlerine ekledi.

Proje yürütücüsü Trabzon Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erhan Durukan, “Zaman Yolculuğu; geçmiş, günümüz ve gelecek arasında bir köprü işleviyle eğitim-öğretim etkinliklerinin yapılmasını sağlayan etkili bir öğretim yöntemidir. Zaman Yolculuğunda aklımıza gelebilecek hemen her konu yer alabilir. Bugünü, geçmişi ve geleceği kıyaslamak öğrencilerimizin 21 yy. becerilerini kazanmaları için çok faydalı olacaktır. Bulancak’ın da bu yöntem konusunda yeterli altyapısının ve birikiminin olması bu yöntemin tanıtılması ve yaygınlaştırılmasında önemli bir yeri olmasını sağlamaktadır” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.