Giresun olarak vaka sayılarını düşürmeliyiz

GÜNDEM 18.02.2021 - 14:19, Güncelleme: 18.02.2021 - 14:19 2554+ kez okundu.
 

Giresun olarak vaka sayılarını düşürmeliyiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Mart ayından itibaren kapalı olan ve kısmen açık olan işletmelerin ‘yerinde karar’ esasına göre açılacak olması özellikle küçük esnaf ve sanatkarı sevindirdi.
Özellikle koronavirüs salgını nedeniyle ekonomik olarak büyük sıkıntı çeken lokanta, cafe ve kıraathane gibi hizmet sektörü dört gözle Mart ayını beklemeye başladı. Giresun özelinde ise haftalık vaka sayılarının çok yüksek çıkması ve işletmelerin ‘yerinde karar’ yani vaka oranlarına göre açılacak olması biraz düşündürüyor. Giresun halkının 7’den 77’ye bugünden itibaren koronavirüs salgını ile mücadelede yeni bir sayfa açarak, Mart ayına kadar haftalık vaka sayısını hızlı bir şekilde düşürmeye davet eden Giresun Otelci ve Kahveciler Odası Başkanı Ercan Ayhan, “Gün, covid-19 ile tam mücadele ve normal hayata geçiş için büyük bir fırsat günüdür. Giresun halkı olarak üzerimize düşen görevi yerine getirir, biraz daha sabreder, tedbirlere sıkı sıkıya uyarsak bu işin üstesinden geleceğimize eminiz” dedi. Kıraathaneler başta olmak üzere hizmet sektöründe birçok işletmenin uzun süredir kapalı veya kısmen açık olduğunu hatırlatan Ayhan, “Artık esnaf ve sanatkarın dayanacak gücü kalmadı. Esnaf can çekişiyor. Esnaf ve sanatkar olarak bir an önce işyerlerimizi açıp önümüzü görmek ve işimize sıkı sıkıya tutunmak istiyoruz. Ancak geldiğimiz noktada bunun yolu iller bazında vaka sayılarına bağlı gibi görünüyor. Vaka sayısı düşük illerde işyerleri açılırken, Giresun’da vaka sayısı yüksek diye açılamayacak olmasını dahi düşünmek dahi istemiyoruz. Bu nedenle bugünden itibaren vaka sayısını düşürmek zorundayız” ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Mart ayından itibaren kapalı olan ve kısmen açık olan işletmelerin ‘yerinde karar’ esasına göre açılacak olması özellikle küçük esnaf ve sanatkarı sevindirdi.

Özellikle koronavirüs salgını nedeniyle ekonomik olarak büyük sıkıntı çeken lokanta, cafe ve kıraathane gibi hizmet sektörü dört gözle Mart ayını beklemeye başladı.

Giresun özelinde ise haftalık vaka sayılarının çok yüksek çıkması ve işletmelerin ‘yerinde karar’ yani vaka oranlarına göre açılacak olması biraz düşündürüyor.

Giresun halkının 7’den 77’ye bugünden itibaren koronavirüs salgını ile mücadelede yeni bir sayfa açarak, Mart ayına kadar haftalık vaka sayısını hızlı bir şekilde düşürmeye davet eden Giresun Otelci ve Kahveciler Odası Başkanı Ercan Ayhan, “Gün, covid-19 ile tam mücadele ve normal hayata geçiş için büyük bir fırsat günüdür. Giresun halkı olarak üzerimize düşen görevi yerine getirir, biraz daha sabreder, tedbirlere sıkı sıkıya uyarsak bu işin üstesinden geleceğimize eminiz” dedi.

Kıraathaneler başta olmak üzere hizmet sektöründe birçok işletmenin uzun süredir kapalı veya kısmen açık olduğunu hatırlatan Ayhan, “Artık esnaf ve sanatkarın dayanacak gücü kalmadı. Esnaf can çekişiyor. Esnaf ve sanatkar olarak bir an önce işyerlerimizi açıp önümüzü görmek ve işimize sıkı sıkıya tutunmak istiyoruz. Ancak geldiğimiz noktada bunun yolu iller bazında vaka sayılarına bağlı gibi görünüyor. Vaka sayısı düşük illerde işyerleri açılırken, Giresun’da vaka sayısı yüksek diye açılamayacak olmasını dahi düşünmek dahi istemiyoruz. Bu nedenle bugünden itibaren vaka sayısını düşürmek zorundayız” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.