Doğalgazda Abone Sayısı 3 Bini Geçti

GÜNDEM 05.01.2021 - 17:08, Güncelleme: 05.01.2021 - 17:08 3514+ kez okundu.
 

Doğalgazda Abone Sayısı 3 Bini Geçti

2020 içinde ihalesi biten ve bağlantıları başlayan doğalgazda Bulancak’ta abone sayısı 3000 geçti. Bulancak’ta 8250 abone sayısına ulaşması beklenen doğalgaz bağlanması ve kullanılması giderek artıyor.
31 Aralık 2020 tarihine kadar Bulancak’ta doğalgaz bağlanan hane sayısı ise 1500’e ulaştı. Günde 100 civarında haneye doğalgaz bağlantısı yapılarak kullanıma açılıyor.  Edindiğimiz bilgilere göre, ilçe genelinde vatandaşların yoğun bir ilgi gösterdiği doğalgaz başvurularının en kısa zamanda değerlendirmeye alınarak projeleri onaylanan hanelerin teknik kontrolleri yapılarak bağlantıları yapılıyor. Bulancak’ta 2020 yılı sonuna kadar projesi onaylanan hanelerin doğalgazları bağlanarak 1500’e yaklaştı. Bulancak’ta ilçe müdürlüğüne her gün yaklaşık 50-60 başvuru yapıldığı ve bu başvuruların 10-15 gün içinde değerlendirilerek, başvuranların doğalgazının bağlanması sağlanıyor. 10bin haneye kadar doğalgaz bağlanması için gerekli adımların atıldığı ve talepler doğrultusunda yatırım yapılabileceği de ifade edildi. Bulancak’taki doğalgaz bağlantı işleminin 2021 sonuna kadar bitirilmesi de hedefler arasında.  Ana hattın dışında kalan cadde ve sokaklarda doğalgaz bağlatmak isteyenler içinde yatırım yapılması gerektiği ifade edilerek,  bu yönde vatandaşın talepleri, işletme müdürlüğünce dikkate alındığı belirtildi. Yeni yapılacak başvuru taleplerinin de çok olduğu ifade edilerek, bunun bakanlık ve işletmeci firmanın yapacağı yatırım ile çözülebileceği belirtildi. Giresun’da da hızla devam eden çalışmalar ile birlikte il genelindeki 35bin abonenin yüzde 90’nının doğalgazı da 2020 sonuna kadar bağlanarak kullanıma açılmış oldu. 2021 yazına kadar da Giresun’da il merkezinde 35bin hanenin doğalgazının tamamının bağlanması bekleniyor. Doğalgazın Giresun ve ilçelerindeki hava kirliliğini büyük oranda sona erdireceği de ifade ediliyor.  
2020 içinde ihalesi biten ve bağlantıları başlayan doğalgazda Bulancak’ta abone sayısı 3000 geçti. Bulancak’ta 8250 abone sayısına ulaşması beklenen doğalgaz bağlanması ve kullanılması giderek artıyor.

31 Aralık 2020 tarihine kadar Bulancak’ta doğalgaz bağlanan hane sayısı ise 1500’e ulaştı. Günde 100 civarında haneye doğalgaz bağlantısı yapılarak kullanıma açılıyor.  Edindiğimiz bilgilere göre, ilçe genelinde vatandaşların yoğun bir ilgi gösterdiği doğalgaz başvurularının en kısa zamanda değerlendirmeye alınarak projeleri onaylanan hanelerin teknik kontrolleri yapılarak bağlantıları yapılıyor.

Bulancak’ta 2020 yılı sonuna kadar projesi onaylanan hanelerin doğalgazları bağlanarak 1500’e yaklaştı. Bulancak’ta ilçe müdürlüğüne her gün yaklaşık 50-60 başvuru yapıldığı ve bu başvuruların 10-15 gün içinde değerlendirilerek, başvuranların doğalgazının bağlanması sağlanıyor.

10bin haneye kadar doğalgaz bağlanması için gerekli adımların atıldığı ve talepler doğrultusunda yatırım yapılabileceği de ifade edildi.

Bulancak’taki doğalgaz bağlantı işleminin 2021 sonuna kadar bitirilmesi de hedefler arasında.  Ana hattın dışında kalan cadde ve sokaklarda doğalgaz bağlatmak isteyenler içinde yatırım yapılması gerektiği ifade edilerek,  bu yönde vatandaşın talepleri, işletme müdürlüğünce dikkate alındığı belirtildi. Yeni yapılacak başvuru taleplerinin de çok olduğu ifade edilerek, bunun bakanlık ve işletmeci firmanın yapacağı yatırım ile çözülebileceği belirtildi.

Giresun’da da hızla devam eden çalışmalar ile birlikte il genelindeki 35bin abonenin yüzde 90’nının doğalgazı da 2020 sonuna kadar bağlanarak kullanıma açılmış oldu. 2021 yazına kadar da Giresun’da il merkezinde 35bin hanenin doğalgazının tamamının bağlanması bekleniyor.

Doğalgazın Giresun ve ilçelerindeki hava kirliliğini büyük oranda sona erdireceği de ifade ediliyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.