Mekke’nin fethi ekranlardan tüm Dünyaya yayıldı!

GÜNDEM 04.01.2021 - 14:13, Güncelleme: 04.01.2021 - 14:13 2962+ kez okundu.
 

Mekke’nin fethi ekranlardan tüm Dünyaya yayıldı!

Türkiye’nin en büyük gençlik hareketi olan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) - Milli Gençlik Vakfı (MGV), her yıl düzenlediği Mekke’nin Fethi programının 1390. Yıl dönümünde, ‘Ya Rab! Kahrın da hoş, lütfun da hoş’ temasıyla, koronavirüs pandemisi nedeniyle bu yıl ekranlardan gerçekleştirdi.
Her yıl Fetih coşkusunu stadyumlarda, salonlarda omuz omuza yaşayan on binlerce AGD’li genç, bu yıl koronavirüs tedbirleri nedeniyle fiziken bir arada olamasa da yürekleri ile bir arada olarak bu coşkuyu kutladı. Ekranlara taşınan Fetih coşkusu, sadece Türkiye’nin dört bir yanından değil, tüm dünyadaki Fetih sevdalılarının gönlünü bir araya getirdi. Mekke’nin Fethi coşkusu ekranlardan tüm dünyaya yayıldı. 100’e yakın ulusal ve yerel televizyon kanalı ile radyolar vasıtasıyla, Türkiye’nin 81 ilinden Avrupa’ya, Asya’dan Afrika’ya, Avustralya’dan Amerika’ya, 7’den 70’e herkes ekranlar vasıtasıyla fetih coşkusuna ortak oldu. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan fetih şöleninde Mekke’nin Fethi’ni anlatan sinevizyon gösterimleri yapıldı. Araştırmacı-Yazar Muhammed Emin Yıldırım’ın fethin manasını anlattığı programda ezgiler, marşlar, fethi anlatan tiyatrolar ve bir dizi etkinlikle fetih coşkusu tüm dünyada yaşandı. AGD – MGV Genel Başkanı Salih Turhan, canlı yayın konuğu olarak Mekke’nin Fethi ve gecenin manası ile ilgili soruları yanıtladı. Mekke’nin Fethi’nin tarihini tartışmaya açanlara cevap vererek konuşmalarına başlayan Salih Turhan, ‘Diyorlar ki ‘Mekke’nin Fethi’nin tarihi 31 Aralık mı? Neden bu tarihte kutlama yapıyorlar?’ diye soruyorlar. Hassaten bizler tarihimize dönük, inancımıza dönük birçok hayırlı çalışmayı yapıyoruz. Anadolu Gençlik Derneği’nde yer alan gençlerimiz kronolojiye dayalı tarihi çok iyi bilirler. Fethin hangi tarihte yapıldığını, kimler tarafından yapıldığını çok iyi bilirler. Ancak bizim gençlerimizin daha iyi bildiği bir şey var; Gençlerimiz bu fetihlerin manasını, aşkını bilir ve hayatına tatbik etmenin gayretini ortaya koymuş olurlar. O açıdan kimse bizi bir imtihana tutmasın. Bizler tarihi okuyan değil, yazan ecdadın torunlarıyız” ifadelerine yer verdi.
Türkiye’nin en büyük gençlik hareketi olan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) - Milli Gençlik Vakfı (MGV), her yıl düzenlediği Mekke’nin Fethi programının 1390. Yıl dönümünde, ‘Ya Rab! Kahrın da hoş, lütfun da hoş’ temasıyla, koronavirüs pandemisi nedeniyle bu yıl ekranlardan gerçekleştirdi.

Her yıl Fetih coşkusunu stadyumlarda, salonlarda omuz omuza yaşayan on binlerce AGD’li genç, bu yıl koronavirüs tedbirleri nedeniyle fiziken bir arada olamasa da yürekleri ile bir arada olarak bu coşkuyu kutladı. Ekranlara taşınan Fetih coşkusu, sadece Türkiye’nin dört bir yanından değil, tüm dünyadaki Fetih sevdalılarının gönlünü bir araya getirdi. Mekke’nin Fethi coşkusu ekranlardan tüm dünyaya yayıldı. 100’e yakın ulusal ve yerel televizyon kanalı ile radyolar vasıtasıyla, Türkiye’nin 81 ilinden Avrupa’ya, Asya’dan Afrika’ya, Avustralya’dan Amerika’ya, 7’den 70’e herkes ekranlar vasıtasıyla fetih coşkusuna ortak oldu. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan fetih şöleninde Mekke’nin Fethi’ni anlatan sinevizyon gösterimleri yapıldı. Araştırmacı-Yazar Muhammed Emin Yıldırım’ın fethin manasını anlattığı programda ezgiler, marşlar, fethi anlatan tiyatrolar ve bir dizi etkinlikle fetih coşkusu tüm dünyada yaşandı.

AGD – MGV Genel Başkanı Salih Turhan, canlı yayın konuğu olarak Mekke’nin Fethi ve gecenin manası ile ilgili soruları yanıtladı. Mekke’nin Fethi’nin tarihini tartışmaya açanlara cevap vererek konuşmalarına başlayan Salih Turhan, ‘Diyorlar ki ‘Mekke’nin Fethi’nin tarihi 31 Aralık mı? Neden bu tarihte kutlama yapıyorlar?’ diye soruyorlar. Hassaten bizler tarihimize dönük, inancımıza dönük birçok hayırlı çalışmayı yapıyoruz. Anadolu Gençlik Derneği’nde yer alan gençlerimiz kronolojiye dayalı tarihi çok iyi bilirler. Fethin hangi tarihte yapıldığını, kimler tarafından yapıldığını çok iyi bilirler. Ancak bizim gençlerimizin daha iyi bildiği bir şey var; Gençlerimiz bu fetihlerin manasını, aşkını bilir ve hayatına tatbik etmenin gayretini ortaya koymuş olurlar. O açıdan kimse bizi bir imtihana tutmasın. Bizler tarihi okuyan değil, yazan ecdadın torunlarıyız” ifadelerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.