ÇAKIMELİKOĞLU, PROJELERİ AKLINDAN ÇIKARMIYOR

GÜNDEM 16.11.2020 - 17:11, Güncelleme: 16.11.2020 - 17:11 2339+ kez okundu.
 

ÇAKIMELİKOĞLU, PROJELERİ AKLINDAN ÇIKARMIYOR

AK Parti Giresun Merkez İlçe Başkanı Mehmet Başer, yeni yönetim kurulu ile Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu’nu ziyaret ederek ilin sorunları çözüm taleplerine ilişkin görüş alışverişinde bulundu.
Yeni yönetimi tebrik eden Çakırmelikoğlu, hayırlı olsun dileklerini sunarak Samsun-Sarp Demiryolu Projesi ve Güney Çevre yolu ile ilgili taleplerini iletti. Çakırmelikoğlu, “Bölgemizin ortak özelliği Türkiye’de en çok göç veren bölge olmasıdır. Bunun en önemli nedeni ise yatırım olanaklarının dar ve dolayısıyla istihdam imkânlarının kısıtlı olmasıdır. Proje, bölgemize gerek yük taşımacılığı gerekse hızlı tren yolcu taşımacılığı ile başta istihdam olmak üzere ekonomik, sosyal ve çevresel sorunların çözümünde önemli bir katkı sağlayacaktır. Samsun-Sarp Demiryolu demek; Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin’i birbirine bağlamak, oradan Gürcistan’a, Azerbaycan’a ve Çin’e kadar uzanan uluslararası bir proje demektir. Bu proje sadece Doğu Karadeniz Bölgesi’nin değil, ülkemizin prestij projesidir. Samsun-Sarp Demiryolu Projesi ile Karadeniz Bölgesi’ndeki illerde turizm ve ticaretin canlanması en öncelikli beklentimizdir  Öte yandan  Giresun Güney Çevre Yolu’nun 2021 yılı yatırım programına alınması ve akabinde ticari sitelerin planlı bir şekilde hayata geçirilmesinin çalışmaları yapılmalıdır. Özellikle güney bölgemizi yapılandıracak ve sahilde de trafiği rahatlatacak olan projenin bir an önce hayat bulması şarttır. Doğu batı yönünde ulaşım rahatlığı kadar kentin güney yakasında ticari ve sosyal tesisler için projelendirilecek alanlarda Giresun’un kalkınmasına mutlak fayda sağlanacaktır. Şu an proje ile ilgili olarak arazi tetkik aşamasına geçildiğini görüyoruz. Bu aşamadan sonra arazideki çalışmaların hızlandırılarak, bir an önce çevre yolunun da yatırım programına alınmasını bekliyoruz” dedi. Merkez İlçe Başkanı Başer ise Yönetim Kurulu olarak birlik, beraberlik ve uyum içerisinde Giresun’a hizmet etmek için çalıştıklarını ifade ederek; “2023 yılında yapılacak cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler için hazırlıklara başladıklarını Giresun’a hizmet etmekten gurur duyduklarını ifade etti. Başer; İlin sorunları konusunda Ticaret ve Sanayi Odamızla ortak çalışmalar yapacaklarını söyleyerek Giresun’umuza hizmet etmeye, daha ileriye taşımak için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
AK Parti Giresun Merkez İlçe Başkanı Mehmet Başer, yeni yönetim kurulu ile Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu’nu ziyaret ederek ilin sorunları çözüm taleplerine ilişkin görüş alışverişinde bulundu.

Yeni yönetimi tebrik eden Çakırmelikoğlu, hayırlı olsun dileklerini sunarak Samsun-Sarp Demiryolu Projesi ve Güney Çevre yolu ile ilgili taleplerini iletti.

Çakırmelikoğlu, “Bölgemizin ortak özelliği Türkiye’de en çok göç veren bölge olmasıdır. Bunun en önemli nedeni ise yatırım olanaklarının dar ve dolayısıyla istihdam imkânlarının kısıtlı olmasıdır. Proje, bölgemize gerek yük taşımacılığı gerekse hızlı tren yolcu taşımacılığı ile başta istihdam olmak üzere ekonomik, sosyal ve çevresel sorunların çözümünde önemli bir katkı sağlayacaktır. Samsun-Sarp Demiryolu demek; Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin’i birbirine bağlamak, oradan Gürcistan’a, Azerbaycan’a ve Çin’e kadar uzanan uluslararası bir proje demektir. Bu proje sadece Doğu Karadeniz Bölgesi’nin değil, ülkemizin prestij projesidir. Samsun-Sarp Demiryolu Projesi ile Karadeniz Bölgesi’ndeki illerde turizm ve ticaretin canlanması en öncelikli beklentimizdir  Öte yandan  Giresun Güney Çevre Yolu’nun 2021 yılı yatırım programına alınması ve akabinde ticari sitelerin planlı bir şekilde hayata geçirilmesinin çalışmaları yapılmalıdır. Özellikle güney bölgemizi yapılandıracak ve sahilde de trafiği rahatlatacak olan projenin bir an önce hayat bulması şarttır. Doğu batı yönünde ulaşım rahatlığı kadar kentin güney yakasında ticari ve sosyal tesisler için projelendirilecek alanlarda Giresun’un kalkınmasına mutlak fayda sağlanacaktır. Şu an proje ile ilgili olarak arazi tetkik aşamasına geçildiğini görüyoruz. Bu aşamadan sonra arazideki çalışmaların hızlandırılarak, bir an önce çevre yolunun da yatırım programına alınmasını bekliyoruz” dedi.

Merkez İlçe Başkanı Başer ise Yönetim Kurulu olarak birlik, beraberlik ve uyum içerisinde Giresun’a hizmet etmek için çalıştıklarını ifade ederek; “2023 yılında yapılacak cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler için hazırlıklara başladıklarını Giresun’a hizmet etmekten gurur duyduklarını ifade etti. Başer; İlin sorunları konusunda Ticaret ve Sanayi Odamızla ortak çalışmalar yapacaklarını söyleyerek Giresun’umuza hizmet etmeye, daha ileriye taşımak için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.