KADINLARA YÖNELİK KURS AÇILDI

GÜNDEM 12.11.2020 - 13:43, Güncelleme: 12.11.2020 - 13:43 2948+ kez okundu.
 

KADINLARA YÖNELİK KURS AÇILDI

Bulancak Halk Eğitimi Merkezi'nden Kovanlık Beldesi kadınlara ve öğrenmeye istekli her kadın için bir kurs daha açıldı.
Bulancak Kovanlık Beldesi Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Bulkovder) Başkanı Birol Duman’ın girişimleri sonucu Bulancak Halk Eğitim Merkezi müdürlüğü Bulancak’ta eski Tedaş’ın olduğu binada Bulkovder’de bilhassa Kovanlık beldesi kadınlara yönelik el sanatları kursu açtı. Kurs öğretmeni Konya Selçuk Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi El Sanatları Çiçek örgü dokuma bölümü mezunu Hava Şirin Artar’dan alınan bilgiye göre, 9 Kasım’da açıldığını 13 öğrencinin bulunduğunu, kursun haftada 2 gün Pazartesi ve Çarşamba günleri olduğunu ve Haziran ayında sona ereceğini söylerken, “Eğitimde öğrencilere, basit nakış iğne tekniklerine uygun desen araştırıp hazırlayabilme ve basit nakış iğne tekniklerini uygulayabilme bilgi ve becerisi kazandırılır. Eğitimi başarıyla tamamlayanlar; turistik ve hediyelik eşya yapan işletmelerde, desen üretimi yapan ofislerde, çeyiz ürünleri, el nakışı üretimi yapan atölyelerde ve modaevlerinde çalışabilir, evlerinde üretim yapabilirler. İleri de usta öğretici olmak isteyen kursiyerlerimiz aldıkları bu sertifika ile Mesleki Eğitim Merkezlerinde açılan kalfalık ve ustalık sınavlarına katılıp, sınavda başarı gösterdikleri takdirde de Halk Eğitim Merkezlerinde usta öğretici olarak el sanatları ile ilgili kurs açabilirler. Aynı zamanda kursiyerlerimiz aldıkları bu sertifika ile de kendi işyerlerini de açabilirler. Bunun yanında; kursiyerlerimiz burada yaptıkları el sanatları ürünlerini satarak da gelir edebilirler”   Haber: Erol Küçük
Bulancak Halk Eğitimi Merkezi'nden Kovanlık Beldesi kadınlara ve öğrenmeye istekli her kadın için bir kurs daha açıldı.

Bulancak Kovanlık Beldesi Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Bulkovder) Başkanı Birol Duman’ın girişimleri sonucu Bulancak Halk Eğitim Merkezi müdürlüğü Bulancak’ta eski Tedaş’ın olduğu binada Bulkovder’de bilhassa Kovanlık beldesi kadınlara yönelik el sanatları kursu açtı. Kurs öğretmeni Konya Selçuk Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi El Sanatları Çiçek örgü dokuma bölümü mezunu Hava Şirin Artar’dan alınan bilgiye göre, 9 Kasım’da açıldığını 13 öğrencinin bulunduğunu, kursun haftada 2 gün Pazartesi ve Çarşamba günleri olduğunu ve Haziran ayında sona ereceğini söylerken, “Eğitimde öğrencilere, basit nakış iğne tekniklerine uygun desen araştırıp hazırlayabilme ve basit nakış iğne tekniklerini uygulayabilme bilgi ve becerisi kazandırılır. Eğitimi başarıyla tamamlayanlar; turistik ve hediyelik eşya yapan işletmelerde, desen üretimi yapan ofislerde, çeyiz ürünleri, el nakışı üretimi yapan atölyelerde ve modaevlerinde çalışabilir, evlerinde üretim yapabilirler. İleri de usta öğretici olmak isteyen kursiyerlerimiz aldıkları bu sertifika ile Mesleki Eğitim Merkezlerinde açılan kalfalık ve ustalık sınavlarına katılıp, sınavda başarı gösterdikleri takdirde de Halk Eğitim Merkezlerinde usta öğretici olarak el sanatları ile ilgili kurs açabilirler. Aynı zamanda kursiyerlerimiz aldıkları bu sertifika ile de kendi işyerlerini de açabilirler. Bunun yanında; kursiyerlerimiz burada yaptıkları el sanatları ürünlerini satarak da gelir edebilirler”

 

Haber: Erol Küçük

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.