SANAYİDE DURGUNLUK DEVAM EDİYOR

GÜNDEM 13.10.2020 - 17:20, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3272+ kez okundu.
 

SANAYİDE DURGUNLUK DEVAM EDİYOR

Ülkemiz ekonomisi ve ticari hayatını etkileyen koronavirüs salgını etkisini devam ettire dursun, Bulancak’ta ekonominin ve ticaretin nabzını tutan Bulancak Yakup Zere Sanayi Sitesinde işler durgun.
Yaklaşık 6-7 aydır ciddi bir iş kaybı yaşayan Sanayi sitesinde yaptığımız ziyarette site esnafının işlerinin hala düzelmediği ifade edildi. Salgın öncesi işlerin iyi olduğunu belirten sanayi esnafı, son iki üç ay içinde çok zorlu bir dönemde olduklarını söyledi. Bulancak ekonomisinin en önemli gelir kapısı olan ve 300’e yakın işyerinin olduğu ve bununla beraber yan kolları ile 2000 kişinin çalıştığı sanayi sitesi esnafı, “Bu sıkıntıları hep birlikte çekiyoruz. Salgın çok sayıda işyerinde ve büyük işletmelerde iş kaybı ve gelirde azalmaya sebep oldu. Salgın öncesi işlerimiz iyi sayılırdı. Sonra salgın tedbirleri gelince ister istemez insanlar para harcamaz oldu. Bu da bütün Bulancak ekonomisi ve ticaretini etkiledi. İşlerimiz azaldı, yeri geldi işçi çıkarttık. Çoğu zaman iş yerinde oturmak zorunda kaldık. İş olmadı. Gelen giden olmayınca da bizde eve ekmek götürmekte sıkıntı çektik. Devlet teşviki de bir yere kadar ancak yetiyor. Burada iş olmaz ise Bulancak genelinde de işler olmaz. Bakalım bu işin sonu nereye varacak. Fındık olur para eder dedik, para etti ancak kimse parayı harcamayınca nasıl iş olacak ki? Okullar 6-7 ay kapalı kaldı bu da bize etki etti. Yani ilçedeki ekonomik her hareket ve harcama sanayide iş olarak işe yarıyor. Hep birlikte bekliyoruz. Salgın biter de biz de eski işlerimize döneriz” diye son durumu özetlediler.                
Ülkemiz ekonomisi ve ticari hayatını etkileyen koronavirüs salgını etkisini devam ettire dursun, Bulancak’ta ekonominin ve ticaretin nabzını tutan Bulancak Yakup Zere Sanayi Sitesinde işler durgun.

Yaklaşık 6-7 aydır ciddi bir iş kaybı yaşayan Sanayi sitesinde yaptığımız ziyarette site esnafının işlerinin hala düzelmediği ifade edildi. Salgın öncesi işlerin iyi olduğunu belirten sanayi esnafı, son iki üç ay içinde çok zorlu bir dönemde olduklarını söyledi. Bulancak ekonomisinin en önemli gelir kapısı olan ve 300’e yakın işyerinin olduğu ve bununla beraber yan kolları ile 2000 kişinin çalıştığı sanayi sitesi esnafı, “Bu sıkıntıları hep birlikte çekiyoruz. Salgın çok sayıda işyerinde ve büyük işletmelerde iş kaybı ve gelirde azalmaya sebep oldu. Salgın öncesi işlerimiz iyi sayılırdı. Sonra salgın tedbirleri gelince ister istemez insanlar para harcamaz oldu. Bu da bütün Bulancak ekonomisi ve ticaretini etkiledi. İşlerimiz azaldı, yeri geldi işçi çıkarttık. Çoğu zaman iş yerinde oturmak zorunda kaldık. İş olmadı. Gelen giden olmayınca da bizde eve ekmek götürmekte sıkıntı çektik. Devlet teşviki de bir yere kadar ancak yetiyor. Burada iş olmaz ise Bulancak genelinde de işler olmaz. Bakalım bu işin sonu nereye varacak.

Fındık olur para eder dedik, para etti ancak kimse parayı harcamayınca nasıl iş olacak ki? Okullar 6-7 ay kapalı kaldı bu da bize etki etti. Yani ilçedeki ekonomik her hareket ve harcama sanayide iş olarak işe yarıyor. Hep birlikte bekliyoruz. Salgın biter de biz de eski işlerimize döneriz” diye son durumu özetlediler.              

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.