FİYATLAR MAKUL, PAZAR SAKİN

GÜNDEM 18.08.2020 - 17:35, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3863+ kez okundu.
 

FİYATLAR MAKUL, PAZAR SAKİN

Uzun bir süre sıkıntılı bir dönemden geçen Salı pazarında işler yavaş yavaş düzeliyor. Fındık hasadının başlaması ile birlikte Bulancak Salı pazarında sakinlik gözlenirken, fiyatlarda vatandaşın alım gücünü çokta etkilemiyor.
Salgın öncesi ve salgın sırasında fiyatları epeyce bir yükselen ürünlerdeki düşüşte dikkat çekiyor. 18 Ağustos günü Salı pazarında yaptığımız ziyarette sebze ve meyvedeki bolluk fiyatların düşmesindeki başlıca etken olmuş. Fındık sebebiyle çok sayıdaki pazarcının gelmediği pazar yerinde mutfak için temel yiyecek olan başta patates, soğanda 2 liranın altındaki fiyatlar yüz güldürüyor. Yine yazın en çok aranan ürünü domates te 2.5 liralık fiyatı ile alıcı bekliyor. Patlıcan, biber, limon, sarımsakta bir aralar çok yükselen fiyatlarının yanından bile geçmiyor. Özellikle altın ile yarış yapar gibi bir duruma gelen sarımsak o günleri arıyor. 100 lira civarına çıkan ve daha sonra hızla aşağı bir fiyata düşen sarımsak pazarda son olarak 25-20 lira bandında satılıyordu. Salı pazarında fiyatların uzun bir süre daha böyle gitmesi bekleniyor. Pazarcı esnafı, “Yaz boyunca sebze ve meyvede ki bolluk vatandaş için iyi oldu. Bizlerde iş yaptık onlarda ucuza mal alarak evine götürdü. Pazarcı esnafının da yüzü güldü. Çok sıkıntılı bir dönem atlattık. İş yapamadan tezgah kapattık bir ara. Şimdi işler iyi sayılır. Gelecek birkaç ay daha iyi olur diyoruz. Vatandaşta pazarı tercih ettiğinde makul fiyattan çantasını rahatça doldurur. Her şey bollaştı. Katkısız sebze meyve pazarda her daim daha uyguna satılır” dediler.                  
Uzun bir süre sıkıntılı bir dönemden geçen Salı pazarında işler yavaş yavaş düzeliyor. Fındık hasadının başlaması ile birlikte Bulancak Salı pazarında sakinlik gözlenirken, fiyatlarda vatandaşın alım gücünü çokta etkilemiyor.

Salgın öncesi ve salgın sırasında fiyatları epeyce bir yükselen ürünlerdeki düşüşte dikkat çekiyor. 18 Ağustos günü Salı pazarında yaptığımız ziyarette sebze ve meyvedeki bolluk fiyatların düşmesindeki başlıca etken olmuş. Fındık sebebiyle çok sayıdaki pazarcının gelmediği pazar yerinde mutfak için temel yiyecek olan başta patates, soğanda 2 liranın altındaki fiyatlar yüz güldürüyor. Yine yazın en çok aranan ürünü domates te 2.5 liralık fiyatı ile alıcı bekliyor. Patlıcan, biber, limon, sarımsakta bir aralar çok yükselen fiyatlarının yanından bile geçmiyor.

Özellikle altın ile yarış yapar gibi bir duruma gelen sarımsak o günleri arıyor. 100 lira civarına çıkan ve daha sonra hızla aşağı bir fiyata düşen sarımsak pazarda son olarak 25-20 lira bandında satılıyordu.

Salı pazarında fiyatların uzun bir süre daha böyle gitmesi bekleniyor. Pazarcı esnafı, “Yaz boyunca sebze ve meyvede ki bolluk vatandaş için iyi oldu. Bizlerde iş yaptık onlarda ucuza mal alarak evine götürdü. Pazarcı esnafının da yüzü güldü. Çok sıkıntılı bir dönem atlattık. İş yapamadan tezgah kapattık bir ara. Şimdi işler iyi sayılır. Gelecek birkaç ay daha iyi olur diyoruz. Vatandaşta pazarı tercih ettiğinde makul fiyattan çantasını rahatça doldurur. Her şey bollaştı. Katkısız sebze meyve pazarda her daim daha uyguna satılır” dediler.                  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.