DERELERİMİZ BİR ZAMANLAR PIRIL PIRILDI

GÜNDEM 04.08.2020 - 17:41, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3992+ kez okundu.
 

DERELERİMİZ BİR ZAMANLAR PIRIL PIRILDI

Dünya değişti, insan değişti ve bununla birlikte her şey değişti hayatımızda. Bulancak denince akla önce yeşilin ve mavinin güzelliği gelirdi. Bu dediğimiz daha birkaç yıl öncesine ait bir sözdü. Gelinen bu zaman zarfında hayatın değiştiği gibi, insan değişince Bulancak’ta değişmeyen çok az şey kalmıştı. Bulancak’ta 3 ayrı yerden akan derelerimizde değişmeyen şeylerdendi.
2000’li yıllardan sonra Bulancak’ta hızla değişen şeyler ile birlikte bu 3 deremizde yavaş yavaş bir değişime uğradı. İnsanların kural, saygı tanımadığı zamanlara adım atarken Bulancak’ta ki güzel şeylerde son demlerini yaşıyordu. Bunu ancak yeni yeni anlamaya başlayan Bulancaklı vatandaşlar, bir zamanlar pırıl pırıl akan ve içinde balıkların yaşadığı bu dereleri yok etmek için elinden geleni yapanların sayesinde artık karalar bağlamış vaziyette.  Son aylarda Bulancak’ta ilçeden geçen İncüvez deresi, Karadere ve Bulancak deresinin şırıl şırıl akan suyu, haber fotolarda görüldüğü gibi tam anlamı ile kapkara akıyor. Fotolar baskı sebebiyle renkli olarak görülmese de, siyah beyaz olarak yer aldığında bile derelerin suyunun berraklığı görülüyordu. Derenin içindeki taşlar seçiliyor ve temiz olmasa da insanların bakabileceği bir halde idi. Konu hakkında defalarca gazetemize bilgi veren vatandaşlarımızın bu şikayetlerini yetkili makamlar dikkate almasına rağmen, ceza kesilmesine rağmen, derelere akan bu pis suların durması bir türlü sağlanamamış ve “aynı tas aynı hamam”, bu pis suları dereye akıtanlar bir sakınca görmeden işlerini yapmaya devam etmiş. Bu fotoğraflar kurban bayramında çekildi. Yani daha önce çekildi, “yalan haber yapıyorsunuz” diyecekler için elimizdeki fotolar birer delil olarak her zaman yetkililer ile paylaşılabilir. Bu dereler bu gidişle bir daha eski haline zor döner. Bugünden tezi yok, derelerimizi bu hale getirenlerin hesabı sorulmaz ise, “yandı gülüm keten helva” demekten başka yapacak bir şeyimizde kalmaz, diyoruz.              
Dünya değişti, insan değişti ve bununla birlikte her şey değişti hayatımızda. Bulancak denince akla önce yeşilin ve mavinin güzelliği gelirdi. Bu dediğimiz daha birkaç yıl öncesine ait bir sözdü. Gelinen bu zaman zarfında hayatın değiştiği gibi, insan değişince Bulancak’ta değişmeyen çok az şey kalmıştı. Bulancak’ta 3 ayrı yerden akan derelerimizde değişmeyen şeylerdendi.

2000’li yıllardan sonra Bulancak’ta hızla değişen şeyler ile birlikte bu 3 deremizde yavaş yavaş bir değişime uğradı. İnsanların kural, saygı tanımadığı zamanlara adım atarken Bulancak’ta ki güzel şeylerde son demlerini yaşıyordu. Bunu ancak yeni yeni anlamaya başlayan Bulancaklı vatandaşlar, bir zamanlar pırıl pırıl akan ve içinde balıkların yaşadığı bu dereleri yok etmek için elinden geleni yapanların sayesinde artık karalar bağlamış vaziyette.  Son aylarda Bulancak’ta ilçeden geçen İncüvez deresi, Karadere ve Bulancak deresinin şırıl şırıl akan suyu, haber fotolarda görüldüğü gibi tam anlamı ile kapkara akıyor. Fotolar baskı sebebiyle renkli olarak görülmese de, siyah beyaz olarak yer aldığında bile derelerin suyunun berraklığı görülüyordu. Derenin içindeki taşlar seçiliyor ve temiz olmasa da insanların bakabileceği bir halde idi. Konu hakkında defalarca gazetemize bilgi veren vatandaşlarımızın bu şikayetlerini yetkili makamlar dikkate almasına rağmen, ceza kesilmesine rağmen, derelere akan bu pis suların durması bir türlü sağlanamamış ve “aynı tas aynı hamam”, bu pis suları dereye akıtanlar bir sakınca görmeden işlerini yapmaya devam etmiş.

Bu fotoğraflar kurban bayramında çekildi. Yani daha önce çekildi, “yalan haber yapıyorsunuz” diyecekler için elimizdeki fotolar birer delil olarak her zaman yetkililer ile paylaşılabilir.

Bu dereler bu gidişle bir daha eski haline zor döner. Bugünden tezi yok, derelerimizi bu hale getirenlerin hesabı sorulmaz ise, “yandı gülüm keten helva” demekten başka yapacak bir şeyimizde kalmaz, diyoruz.              

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.