GİRESUN YİNE MEYDANLARDAYDI!

GÜNDEM 16.07.2020 - 16:33, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3424+ kez okundu.
 

GİRESUN YİNE MEYDANLARDAYDI!

Dört yıl önce 15 Temmuz 2016 Cuma günü yaşanan hain darbe kalkışması, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla aziz Türk Milletinin milli iradeye sahip çıkmak için sokaklara dökülmesi ve eli silahlı terör örgütü üyelerine yürekleriyle karşı koyması sonucu bertaraf edilmişti.
251 vatan evladının şehit düştüğü gece, Türk milletinin dik duruşuyla adeta kahramanlık gecesine dönüşmüştü. Hain kalkışmanın 4’üncü yıl dönümü kapsamında düzenlenen anma etkinliklerinde, Giresun’da da tıpkı darbe kalkışmasının yaşandığı gece gibi binlerce vatansever sokaklara indi. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı kapsamında; Giresun Valisi Enver Ünlü, Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu ve protokol üyeleri ilk etapta AA foto muhabirlerinin objektifinden, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve sonrasında Ankara, İstanbul ve Giresun'da çekilmiş fotoğraflardan oluşan serginin açılışına katıldılar. Daha sonra ise 15 Temmuz gecesi FETÖ/PDY silahlı terör örgütü mensuplarınca şehit edilen İsmail Kefal'in Tirebolu’da Kandemir Köyündeki kabrini ziyaret eden protokol üyeleri ardından, şehitlerimizin ruhu için Mevlid-i şerif programına, 18 Mart’tan 15 Temmuz’a İstiklal mücadelemiz konulu konferansa sonrasında Atatürk Meydanı’nda düzenlenen programa katıldılar. Giresun Valisi Enver Ünlü, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz gecesi FETÖ'cüler karşısında kanlarıyla destan yazan kahramanlara Allah'tan rahmet, gazilere de şükranlarını sunduğunu söyledi. Giresun'un da 15 Temmuz gecesi milli birliğe ve demokrasiye sahip çıkıldığını vurgulayan Ünlü, “Giresunlu kahraman uşaklarımız o gece 4 şehit vermiştir. 67 de kahraman gazimiz vardır” ifadesini kullandı. Başkan Şenlikoğlu ise “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak tarihe geçen, şanlı tarihimizin çok önemli dönüm noktası olan Demokrasi Zaferi, 251 şehidimiz ve binlerce gazimizin hain kalkışmaya karşı aziz milletimizin gözünü kırpmadan kendini tankların önüne attığı, silahlara karşı canını siper ettiği, darbeye karşı darbe yaptığı ve destan yazdığı gündür. Ve bizler bu şanlı destanın yıldönümünde tıpkı 15 Temmuz 2016 gecesinde olduğu gibi yine meydanlardayız” dedi. FİNAL AY YILDIZ ANITI İLE Diğer yandan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerinde Giresun Belediyesi çok anlamlı bir açılış yaparak halkın büyük taktirini kazandı. Valilik ve Emniyet Müdürlüğünün karşısında yer alan karayolu orta refüjüne yapılan Ay Yıldız anıtı ile 15 Temmuz ruhu gönüllü alay şehri Giresun’da simgelenmiş oldu. 7-4.5 metre boyutlarında Kırmızı Beyaz renklerdeki anıtın gece 00.20’de yapılan açılışında konuşan Başkan Şenlikoğlu, “Ay Yıldızımızı hep birlikte açalım ve 15 Temmuz gecesinin finalini bu şekilde yapalım istedik. Giresun’umuz Kurtuluş Savaşı’nda 6 bin kişilik iki ayrı gönüllü alay çıkardı ve bu şehrin çocukları kanıyla canıyla büyük bedel ödedi. Dolayısıyla bizim için büyük anlam taşıdığından anıtımıza bu şekilde bir yazı yazalım dedik. Aynı zamanda da dört yıl önce demokrasimize hain bir darbe ile müdahale eden hainlere de ciddi bir cevap olduğunu düşünüyoruz” dedi.  
Dört yıl önce 15 Temmuz 2016 Cuma günü yaşanan hain darbe kalkışması, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla aziz Türk Milletinin milli iradeye sahip çıkmak için sokaklara dökülmesi ve eli silahlı terör örgütü üyelerine yürekleriyle karşı koyması sonucu bertaraf edilmişti.

251 vatan evladının şehit düştüğü gece, Türk milletinin dik duruşuyla adeta kahramanlık gecesine dönüşmüştü. Hain kalkışmanın 4’üncü yıl dönümü kapsamında düzenlenen anma etkinliklerinde, Giresun’da da tıpkı darbe kalkışmasının yaşandığı gece gibi binlerce vatansever sokaklara indi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı kapsamında; Giresun Valisi Enver Ünlü, Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu ve protokol üyeleri ilk etapta AA foto muhabirlerinin objektifinden, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve sonrasında Ankara, İstanbul ve Giresun'da çekilmiş fotoğraflardan oluşan serginin açılışına katıldılar.

Daha sonra ise 15 Temmuz gecesi FETÖ/PDY silahlı terör örgütü mensuplarınca şehit edilen İsmail Kefal'in Tirebolu’da Kandemir Köyündeki kabrini ziyaret eden protokol üyeleri ardından, şehitlerimizin ruhu için Mevlid-i şerif programına, 18 Mart’tan 15 Temmuz’a İstiklal mücadelemiz konulu konferansa sonrasında Atatürk Meydanı’nda düzenlenen programa katıldılar.

Giresun Valisi Enver Ünlü, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz gecesi FETÖ'cüler karşısında kanlarıyla destan yazan kahramanlara Allah'tan rahmet, gazilere de şükranlarını sunduğunu söyledi.

Giresun'un da 15 Temmuz gecesi milli birliğe ve demokrasiye sahip çıkıldığını vurgulayan Ünlü, “Giresunlu kahraman uşaklarımız o gece 4 şehit vermiştir. 67 de kahraman gazimiz vardır” ifadesini kullandı.

Başkan Şenlikoğlu ise “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak tarihe geçen, şanlı tarihimizin çok önemli dönüm noktası olan Demokrasi Zaferi, 251 şehidimiz ve binlerce gazimizin hain kalkışmaya karşı aziz milletimizin gözünü kırpmadan kendini tankların önüne attığı, silahlara karşı canını siper ettiği, darbeye karşı darbe yaptığı ve destan yazdığı gündür. Ve bizler bu şanlı destanın yıldönümünde tıpkı 15 Temmuz 2016 gecesinde olduğu gibi yine meydanlardayız” dedi.

FİNAL AY YILDIZ ANITI İLE

Diğer yandan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerinde Giresun Belediyesi çok anlamlı bir açılış yaparak halkın büyük taktirini kazandı.

Valilik ve Emniyet Müdürlüğünün karşısında yer alan karayolu orta refüjüne yapılan Ay Yıldız anıtı ile 15 Temmuz ruhu gönüllü alay şehri Giresun’da simgelenmiş oldu.

7-4.5 metre boyutlarında Kırmızı Beyaz renklerdeki anıtın gece 00.20’de yapılan açılışında konuşan Başkan Şenlikoğlu, “Ay Yıldızımızı hep birlikte açalım ve 15 Temmuz gecesinin finalini bu şekilde yapalım istedik. Giresun’umuz Kurtuluş Savaşı’nda 6 bin kişilik iki ayrı gönüllü alay çıkardı ve bu şehrin çocukları kanıyla canıyla büyük bedel ödedi. Dolayısıyla bizim için büyük anlam taşıdığından anıtımıza bu şekilde bir yazı yazalım dedik. Aynı zamanda da dört yıl önce demokrasimize hain bir darbe ile müdahale eden hainlere de ciddi bir cevap olduğunu düşünüyoruz” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.