SOKAKLARA ATILAN MASKE VE ELDİVENLER TEHLİKE SAÇIYOR

GÜNDEM 28.05.2020 - 16:22, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3484+ kez okundu.
 

SOKAKLARA ATILAN MASKE VE ELDİVENLER TEHLİKE SAÇIYOR

Koronavirüs salgının ardından maske ve eldiven kullanımı artarken, Bulancak’ta kullanılmış maske ve eldivenin sokaklara atılması, toplum sağlığı için tehlike oluşturuyor.
Bulancak merkezinde son günlerde çarşı ve mahallerde yere atılan maske ve eldivenler dikkat çekiyor. Koronavirüs salgınının ardından sağlık kurumları ve uzmanlar hijyen çağrısı yapıp vatandaşlara maske ile eldiven kullanmalarını önerdi. Salgından korunmak isteyen birçok vatandaş da önlem amaçlı maske ve eldiven kullanmaya başladı. Koronavirüs vakalarının sayısı azalmaya devam ederken, salgın için önlem amaçlı takılan eldiven ve maskelerin sokaklarda yerlere atılması dikkat çekti. Kullanılmış maske ile eldivenlerin yere atıldığı görülürken, atık olan bu ürünler koronavirüs salgınının olduğu bir dönemde hijyen açısından da tehlike yaratıyor. Uzmanlar yere atılan maske ve eldivenlerin üzerinde yeterli virüs yükü varsa tutan kişiyi hasta edebileceğini söyleyerek, “Kesinlikle kapalı çöp kutularına atalım. Ortalıktaki bu görüntü toplum sağlığını korumak açısından çok ciddi risk olacaktır” dediler. Vatandaşlar ise belediyenin hoparlörden konu ile ilgili her gün duyuru yapmasını talep etti.  
Koronavirüs salgının ardından maske ve eldiven kullanımı artarken, Bulancak’ta kullanılmış maske ve eldivenin sokaklara atılması, toplum sağlığı için tehlike oluşturuyor.

Bulancak merkezinde son günlerde çarşı ve mahallerde yere atılan maske ve eldivenler dikkat çekiyor. Koronavirüs salgınının ardından sağlık kurumları ve uzmanlar hijyen çağrısı yapıp vatandaşlara maske ile eldiven kullanmalarını önerdi. Salgından korunmak isteyen birçok vatandaş da önlem amaçlı maske ve eldiven kullanmaya başladı. Koronavirüs vakalarının sayısı azalmaya devam ederken, salgın için önlem amaçlı takılan eldiven ve maskelerin sokaklarda yerlere atılması dikkat çekti. Kullanılmış maske ile eldivenlerin yere atıldığı görülürken, atık olan bu ürünler koronavirüs salgınının olduğu bir dönemde hijyen açısından da tehlike yaratıyor. Uzmanlar yere atılan maske ve eldivenlerin üzerinde yeterli virüs yükü varsa tutan kişiyi hasta edebileceğini söyleyerek, “Kesinlikle kapalı çöp kutularına atalım. Ortalıktaki bu görüntü toplum sağlığını korumak açısından çok ciddi risk olacaktır” dediler.

Vatandaşlar ise belediyenin hoparlörden konu ile ilgili her gün duyuru yapmasını talep etti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.