Ku­veyt'te ça­lı­şan iş­çi­ler Tür­ki­ye'ye dön­me­nin se­vin­ci­ni ya­şı­yor

GÜNDEM 06.04.2020 - 10:22, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2408+ kez okundu.
 

Ku­veyt'te ça­lı­şan iş­çi­ler Tür­ki­ye'ye dön­me­nin se­vin­ci­ni ya­şı­yor

Ku­veyt'ten ge­ti­ri­le­rek yeni tip ko­ro­na­vi­rüs (Ko­vid-19) ted­bir­le­ri kap­sa­mın­da Gi­re­sun'daki yurt­lar­da ka­ran­ti­na­ya alı­nan iş­çi­ler, Tür­ki­ye'ye dön­dük­le­ri için mutlu.
Cum­hur­baş­ka­nı Yar­dım­cı­sı Fuat Oktay'ın ko­or­di­nas­yo­nun­da, Dı­şiş­le­ri, İçiş­le­ri, Sağ­lık, Ulaş­tır­ma ve Alt­ya­pı ba­kan­lık­la­rı­nın yü­rüt­tü­ğü ça­lış­may­la Ku­veyt'ten kal­kan Türk Hava Yol­la­rı­na ait uçak­la Tür­ki­ye'ye ge­ti­ri­le­rek Gi­re­sun'da yurt­la­ra yer­leş­ti­ri­len iş­çi­ler, ken­di­le­ri­ne su­nu­lan yaşam şart­la­rın­dan mem­nun. Gül­ba­har Hatun Yurdu'nda göz­lem al­tın­da tu­tu­lan iş­çi­ler­den Sabri Öz­de­mir, ya­şa­nan süreç ne­de­niy­le Ku­veyt'ten ül­ke­ye dön­mek için sı­kın­tı çek­tik­le­ri­ni söy­le­di. Tür­ki­ye'ye dö­ne­bil­dik­le­ri için mutlu ol­duk­la­rı­nı ifade eden Öz­de­mir, "Cum­hur­baş­ka­nı­mız Recep Tay­yip Er­do­ğan ile Cum­hur­baş­ka­nı Yar­dım­cı­mız Fuat Oktay'a, bizim için uğ­ra­şan her­ke­se çok te­şek­kür edi­yo­ruz. Ku­veyt'te ger­çek­ten büyük sı­kın­tı çek­miş­tik. Bu­ra­da yaşam şart­la­rı­mız çok güzel. Yurt­lar­la il­gi­li sos­yal med­ya­da eleş­ti­ri­ler gö­rü­yo­ruz ama bu böyle değil, her ih­ti­ya­cı­mız ve­ri­li­yor. Allah dev­le­ti­mi­ze zeval ver­me­sin." dedi. İşçi­ler­den Hasan Yıl­dız ise dev­le­tin dar günde ken­di­le­ri­ni yal­nız bı­rak­ma­dı­ğı­nın al­tı­nı çi­ze­rek, "Şu anda bu­ra­da ka­ran­ti­na al­tın­da­yız. Bu­ra­da bir sı­kın­tı­mız yok, her­ke­se ayrı ayrı te­şek­kür edi­yo­ruz." diye ko­nuş­tu. Metin Ücal da Ku­veyt'ten Tür­ki­ye'ye ge­le­bil­mek ya­şa­dı­ğı zor­luk­la­ra işa­ret ede­rek, şun­la­rı ak­tar­dı: "Cum­hur­baş­ka­nı­mız Recep Tay­yip Er­do­ğan'dan Allah razı olsun, biz­le­ri orada bı­rak­ma­dı. Cum­hur­baş­ka­nı Yar­dım­cı­sı Fuat Oktay Bey'e de te­şek­kür edi­yo­rum. Şu anda yer­leş­ti­ği­miz yurt­lar çok güzel. Allah dev­le­ti­mi­ze zeval ver­me­sin. Allah, Türk hal­kı­nı bu has­ta­lık­tan bir an önce kur­tar­sın."
Ku­veyt'ten ge­ti­ri­le­rek yeni tip ko­ro­na­vi­rüs (Ko­vid-19) ted­bir­le­ri kap­sa­mın­da Gi­re­sun'daki yurt­lar­da ka­ran­ti­na­ya alı­nan iş­çi­ler, Tür­ki­ye'ye dön­dük­le­ri için mutlu.

Cum­hur­baş­ka­nı Yar­dım­cı­sı Fuat Oktay'ın ko­or­di­nas­yo­nun­da, Dı­şiş­le­ri, İçiş­le­ri, Sağ­lık, Ulaş­tır­ma ve Alt­ya­pı ba­kan­lık­la­rı­nın yü­rüt­tü­ğü ça­lış­may­la Ku­veyt'ten kal­kan Türk Hava Yol­la­rı­na ait uçak­la Tür­ki­ye'ye ge­ti­ri­le­rek Gi­re­sun'da yurt­la­ra yer­leş­ti­ri­len iş­çi­ler, ken­di­le­ri­ne su­nu­lan yaşam şart­la­rın­dan mem­nun.
Gül­ba­har Hatun Yurdu'nda göz­lem al­tın­da tu­tu­lan iş­çi­ler­den Sabri Öz­de­mir, ya­şa­nan süreç ne­de­niy­le Ku­veyt'ten ül­ke­ye dön­mek için sı­kın­tı çek­tik­le­ri­ni söy­le­di.
Tür­ki­ye'ye dö­ne­bil­dik­le­ri için mutlu ol­duk­la­rı­nı ifade eden Öz­de­mir, "Cum­hur­baş­ka­nı­mız Recep Tay­yip Er­do­ğan ile Cum­hur­baş­ka­nı Yar­dım­cı­mız Fuat Oktay'a, bizim için uğ­ra­şan her­ke­se çok te­şek­kür edi­yo­ruz. Ku­veyt'te ger­çek­ten büyük sı­kın­tı çek­miş­tik. Bu­ra­da yaşam şart­la­rı­mız çok güzel. Yurt­lar­la il­gi­li sos­yal med­ya­da eleş­ti­ri­ler gö­rü­yo­ruz ama bu böyle değil, her ih­ti­ya­cı­mız ve­ri­li­yor. Allah dev­le­ti­mi­ze zeval ver­me­sin." dedi.
İşçi­ler­den Hasan Yıl­dız ise dev­le­tin dar günde ken­di­le­ri­ni yal­nız bı­rak­ma­dı­ğı­nın al­tı­nı çi­ze­rek, "Şu anda bu­ra­da ka­ran­ti­na al­tın­da­yız. Bu­ra­da bir sı­kın­tı­mız yok, her­ke­se ayrı ayrı te­şek­kür edi­yo­ruz." diye ko­nuş­tu.
Metin Ücal da Ku­veyt'ten Tür­ki­ye'ye ge­le­bil­mek ya­şa­dı­ğı zor­luk­la­ra işa­ret ede­rek, şun­la­rı ak­tar­dı:
"Cum­hur­baş­ka­nı­mız Recep Tay­yip Er­do­ğan'dan Allah razı olsun, biz­le­ri orada bı­rak­ma­dı. Cum­hur­baş­ka­nı Yar­dım­cı­sı Fuat Oktay Bey'e de te­şek­kür edi­yo­rum. Şu anda yer­leş­ti­ği­miz yurt­lar çok güzel. Allah dev­le­ti­mi­ze zeval ver­me­sin. Allah, Türk hal­kı­nı bu has­ta­lık­tan bir an önce kur­tar­sın."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.