‘5 firmaya daha yetki belgesi’

GÜNDEM 05.02.2020 - 17:18, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3970+ kez okundu.
 

‘5 firmaya daha yetki belgesi’

Giresun'da, coğrafi işaret tescil belgeli "Giresun kalite" fındıkların pazarlanması kapsamında 5 firmaya daha yetki belgesi verildi.
FİSKOBİRLİK Genel Müdür Vekili Turgay Çakmak, müdürlükte düzenlenen belge teslim töreninde, yetki belgesinin ilgili firmalara hayırlı olmasını diledi. Giresun kalite fındığının değerini korumaya devam edeceklerini vurgulayan Çakmak, şöyle devam etti: "Coğrafi işaretli ürünler üzerinde ticari faaliyet gösteren işletmelere buradan çağrımızı tekrarlıyorum. FİSKOBİRLİK veya paydaş kuruluşlara müracaat ederek yetki belgelerini almalarını tavsiye ediyoruz. Aksi halde 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanununa göre 'Giresun kalite' ismini kullanmaları mümkün olamayacak. Cezai işleme muhatap olacaklardır."  Çakmak, tüketicilerden de denetim ve kontrolden geçmiş, coğrafi işaretli ürün logosu ve hologramı bulunan ürünleri tercih etmelerini isteyerek, bu tercihlerinin yerel kalkınmayı ve coğrafi işaretli ürünleri üreten çiftçileri güçlendireceğini aktardı. Giresun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Kahraman ise Giresun kalite fındığına, üreticisine ve Giresun'a değer katan her projeyi borsa olarak desteklediklerini söyledi. Konuşmaların ardından 5 firma yetkilisine belgeleri verildi. Coğrafi işaret belgesi alan firmalar içerisinde Öztürk Fındık ve Doğancan Fındıkta yer aldı.  
Giresun'da, coğrafi işaret tescil belgeli "Giresun kalite" fındıkların pazarlanması kapsamında 5 firmaya daha yetki belgesi verildi.

FİSKOBİRLİK Genel Müdür Vekili Turgay Çakmak, müdürlükte düzenlenen belge teslim töreninde, yetki belgesinin ilgili firmalara hayırlı olmasını diledi.

Giresun kalite fındığının değerini korumaya devam edeceklerini vurgulayan Çakmak, şöyle devam etti:

"Coğrafi işaretli ürünler üzerinde ticari faaliyet gösteren işletmelere buradan çağrımızı tekrarlıyorum. FİSKOBİRLİK veya paydaş kuruluşlara müracaat ederek yetki belgelerini almalarını tavsiye ediyoruz. Aksi halde 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanununa göre 'Giresun kalite' ismini kullanmaları mümkün olamayacak. Cezai işleme muhatap olacaklardır." 

Çakmak, tüketicilerden de denetim ve kontrolden geçmiş, coğrafi işaretli ürün logosu ve hologramı bulunan ürünleri tercih etmelerini isteyerek, bu tercihlerinin yerel kalkınmayı ve coğrafi işaretli ürünleri üreten çiftçileri güçlendireceğini aktardı.

Giresun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Kahraman ise Giresun kalite fındığına, üreticisine ve Giresun'a değer katan her projeyi borsa olarak desteklediklerini söyledi.

Konuşmaların ardından 5 firma yetkilisine belgeleri verildi. Coğrafi işaret belgesi alan firmalar içerisinde Öztürk Fındık ve Doğancan Fındıkta yer aldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.