2020 YILI YATIRIMLARI İÇİN KASIM SON AY

GÜNDEM 23.10.2019 - 17:20, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2810+ kez okundu.
 

2020 YILI YATIRIMLARI İÇİN KASIM SON AY

Devletin yatırım planları ve projelerini onayladığı ay olan Kasım ayı yaklaşırken Bulancak için 2020 yılında hangi yatırımların Devlet Planlama Dairesi Başkanlığına(bakanlıklara)gönderileceğine dair şu ana kadar Bulancak kamuoyu bir bilgi alabilmiş değil.
Giresun’un en büyük ve en gelişmiş ilçesi olan Bulancak için yatırımların bitmesi söz konusu olmadığı ve her zaman yatırım yapılabileceğini ifade edebiliriz. Son yıllarda yatırım fakir olmasa bile, Bulancak’ta kamu kurum ve kuruluşlarının yatırımları her niye ise Ankara’dan ya da başka bir yerden sürekli bir şekilde aksatılıyor, erteleniyor veya başka bir yere aktarılıyor. Bulancak’taki siyasilerin ilçedeki kamu kurum ve kuruluşları tarafından planlanan veya proje halin getirilen çok sayıdaki yatırımın yapılması konusunda gücü yetmiyor ve yatırımlar bir türlü ilçe sınırları içinden adımını atamıyor. Her seçimde hükümet partisini(17 yıldır AK parti seçiliyor)yüksek oy ile destekleyen Bulancak ilçesinin hemen hemen hiçbir sorunu zamanında işleme alınmıyor veya son anda Giresun’da başka bir yere ya da il dışında bir yere götürülüyor. Bulancak’taki siyasilerde bu yatırımlar konusunda Ankara’ya pek söz geçiremeyince, fazla ses getirmeyen yatırımlar, “ağza bir parmak bal” misali sus payı olarak veriliyor. Bulancak 60binin üzerinde bir nüfus, iş arayan gençlik, balıkçılık, fındık, inşaat, sağlık, eğitim, spor, kültür, sanat, sanayi, işsizlik başta olmak üzere önemli sayılan sektörlerde daha fazla yatırım beklerken, bu yıl içinde ilçenin gelişmesine fayda sağlayacak bir yatırımının planlandığını da Bulancak kamuoyu duymuş değil veya bunun ilanı yapılmış da değil. Elbette Bulancak’ta kamu kurum ve kuruluşları kendi bünyelerinde eksik olduğunu ileri sürdükleri yatırımlarının henüz planlanmadığı edindiğimiz bilgiler arasında. Bulancak Organize Sanayi Bölgesi için “işte yatırım artık daha ne istiyorsunuz” diyen olacaktır. Bulancak OSB, denildiği gibi önemli bir yatırım, işsizliğe bir miktar çare olacak, Bulancak ekonomisine katkı yapacak. Ancak her şeyi bu yatırım çözemeyecektir. Hatta, Bulancak OSB’nin ilk kurulduğunda 1000dönüm olduğu daha sonra araya girenler sebebiyle 450 dönüme indiği düşünüldüğünde Bulancak’ın nasıl bir büyük yatırımdan olduğunu anlaşılacaktır. İçme suyu şebekesi, kanalizasyon şebekesi, katı atık tesisinin yapımı gibi akılda kalacak yatırımlarının yanında, elden kaçan çok sayıda yatırımın hesabı da sorulmuş değildir. Bir misal verelim YÖK tarafından onaylanan ve Kültür Sitesi olarak yapılacak alanda GRÜ Diş Hekimliği Fakültesi’de çoktan yapılıp hizmete girecekti. Yani 2019 Kasım ayı sona ermeden yatırımlar bakanlıklara gitmeli ve 2020’de en azından Bulancak için birkaç yatırım kararı çıkmış olmalı.           
Devletin yatırım planları ve projelerini onayladığı ay olan Kasım ayı yaklaşırken Bulancak için 2020 yılında hangi yatırımların Devlet Planlama Dairesi Başkanlığına(bakanlıklara)gönderileceğine dair şu ana kadar Bulancak kamuoyu bir bilgi alabilmiş değil.

Giresun’un en büyük ve en gelişmiş ilçesi olan Bulancak için yatırımların bitmesi söz konusu olmadığı ve her zaman yatırım yapılabileceğini ifade edebiliriz. Son yıllarda yatırım fakir olmasa bile, Bulancak’ta kamu kurum ve kuruluşlarının yatırımları her niye ise Ankara’dan ya da başka bir yerden sürekli bir şekilde aksatılıyor, erteleniyor veya başka bir yere aktarılıyor. Bulancak’taki siyasilerin ilçedeki kamu kurum ve kuruluşları tarafından planlanan veya proje halin getirilen çok sayıdaki yatırımın yapılması konusunda gücü yetmiyor ve yatırımlar bir türlü ilçe sınırları içinden adımını atamıyor.

Her seçimde hükümet partisini(17 yıldır AK parti seçiliyor)yüksek oy ile destekleyen Bulancak ilçesinin hemen hemen hiçbir sorunu zamanında işleme alınmıyor veya son anda Giresun’da başka bir yere ya da il dışında bir yere götürülüyor. Bulancak’taki siyasilerde bu yatırımlar konusunda Ankara’ya pek söz geçiremeyince, fazla ses getirmeyen yatırımlar, “ağza bir parmak bal” misali sus payı olarak veriliyor.

Bulancak 60binin üzerinde bir nüfus, iş arayan gençlik, balıkçılık, fındık, inşaat, sağlık, eğitim, spor, kültür, sanat, sanayi, işsizlik başta olmak üzere önemli sayılan sektörlerde daha fazla yatırım beklerken, bu yıl içinde ilçenin gelişmesine fayda sağlayacak bir yatırımının planlandığını da Bulancak kamuoyu duymuş değil veya bunun ilanı yapılmış da değil.

Elbette Bulancak’ta kamu kurum ve kuruluşları kendi bünyelerinde eksik olduğunu ileri sürdükleri yatırımlarının henüz planlanmadığı edindiğimiz bilgiler arasında. Bulancak Organize Sanayi Bölgesi için “işte yatırım artık daha ne istiyorsunuz” diyen olacaktır. Bulancak OSB, denildiği gibi önemli bir yatırım, işsizliğe bir miktar çare olacak, Bulancak ekonomisine katkı yapacak. Ancak her şeyi bu yatırım çözemeyecektir. Hatta, Bulancak OSB’nin ilk kurulduğunda 1000dönüm olduğu daha sonra araya girenler sebebiyle 450 dönüme indiği düşünüldüğünde Bulancak’ın nasıl bir büyük yatırımdan olduğunu anlaşılacaktır. İçme suyu şebekesi, kanalizasyon şebekesi, katı atık tesisinin yapımı gibi akılda kalacak yatırımlarının yanında, elden kaçan çok sayıda yatırımın hesabı da sorulmuş değildir. Bir misal verelim YÖK tarafından onaylanan ve Kültür Sitesi olarak yapılacak alanda GRÜ Diş Hekimliği Fakültesi’de çoktan yapılıp hizmete girecekti. Yani 2019 Kasım ayı sona ermeden yatırımlar bakanlıklara gitmeli ve 2020’de en azından Bulancak için birkaç yatırım kararı çıkmış olmalı.           

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.