YAĞMUR, CADDE SOKAK DEMEDİ; GÖL OLDU

GÜNDEM 16.09.2019 - 09:33, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3853+ kez okundu.
 

YAĞMUR, CADDE SOKAK DEMEDİ; GÖL OLDU

Son yıllarda iklim değişikliğinin en çok etkilediği bölgelerden olan Karadeniz bölgesindeki yağışlar her seferinde sel, afetlere yol açmaya devam ediyor.
Aniden başlayan ve şiddetli bir hale dönüşen yağmur aynı zamanda aralıklı olsa da saatlerce yağıyor. 13 Eylül akşamüstü Bulancak’ta başlayan yağmur Cumartesi sabaha kadar aralıklı olarak yağdı ve ilçe genelinde sel oldu çıktı. Saat 19.30 civarında başlayan yağmur yarım saat içinde ana caddeler ve sokak aralarında adeta göl oldu ve 30cm yüksekliğe ulaştı. Kaldırımlarının üstüne çıkan yağmur suları yayalarında geçmesine izin vermedi. Araçlarında göl olmuş yollarda zor gittiği ve arıtma kanalarının tıkandığı cadde ve sokaklarda zemin hizasındaki iş yeri ve evlere suların girdiği öğrenildi. Bulancak Belediyesi ekiplerinin geç saatlerde müdahale ettiği ve sel uyarıda yapmadığı ifade ediliyor. Saatlerce süren yağmurdan sonra evlerine ve iş yerlerine giren sularını temizleyen vatandaşlar, belediyenin geç müdahalesine tepki gösterdi. Bulancak Mahallesi, ihsaniye Mahallesi, Ballıca Mahallesi, İncüvez, Karadere mevkii de etkili olan şiddetli yağmur da maddi hasar meydana geldi.   
Son yıllarda iklim değişikliğinin en çok etkilediği bölgelerden olan Karadeniz bölgesindeki yağışlar her seferinde sel, afetlere yol açmaya devam ediyor.

Aniden başlayan ve şiddetli bir hale dönüşen yağmur aynı zamanda aralıklı olsa da saatlerce yağıyor.

13 Eylül akşamüstü Bulancak’ta başlayan yağmur Cumartesi sabaha kadar aralıklı olarak yağdı ve ilçe genelinde sel oldu çıktı. Saat 19.30 civarında başlayan yağmur yarım saat içinde ana caddeler ve sokak aralarında adeta göl oldu ve 30cm yüksekliğe ulaştı. Kaldırımlarının üstüne çıkan yağmur suları yayalarında geçmesine izin vermedi. Araçlarında göl olmuş yollarda zor gittiği ve arıtma kanalarının tıkandığı cadde ve sokaklarda zemin hizasındaki iş yeri ve evlere suların girdiği öğrenildi. Bulancak Belediyesi ekiplerinin geç saatlerde müdahale ettiği ve sel uyarıda yapmadığı ifade ediliyor. Saatlerce süren yağmurdan sonra evlerine ve iş yerlerine giren sularını temizleyen vatandaşlar, belediyenin geç müdahalesine tepki gösterdi. Bulancak Mahallesi, ihsaniye Mahallesi, Ballıca Mahallesi, İncüvez, Karadere mevkii de etkili olan şiddetli yağmur da maddi hasar meydana geldi.

  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.