32 Yıllık hasret sona erdi

GÜNDEM 09.07.2019 - 16:22, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 4448+ kez okundu.
 

32 Yıllık hasret sona erdi

Çanakçı Lisesi mezunları otuz iki yıl sonra Pilav günü etkinliğinde bir araya geldi.
Çanakçı Çok Programlı Anadolu Lisesi bahçesinde Okul Müdürü Niyazi Aydın’ın ev sahipliğini yaptığı Pilav günü etkinliğinde okulun ilk öğretmenleri ve idarecileri bir araya geldi. 1990 Yılı mezunlarından Sinan Koca’nın sunumunu yaptığı programda, öğretmen ve öğrencilerin yaptığı konuşmalar duygusal anlar yaşattı. Okulun ilk müdürü İsmail Turan, Çanakçı’da önemli işler yaptıklarını ve ufak dokunuşlarla öğrencilerin ufuklarını açtıklarını bugün burada bizzat canlı olarak müşahede ettiğini söyledi. Edebiyat öğretmeni Kadir Çeliktürk ise, ilk görev yeri olan Çanakçı’yı hiç unutamadığını, Bin 450 km’lik yoldan geldiğini, öğrencileriyle bir arkadaş gibi olduğunu ifade etti. Kimya öğretmeni Salih Kahraman,  Çanakçı’yı ve öğrencilerini çok sevdiğini hayatında bu kadar yeşil bir memleketi ilk kez burada gördüğünü belirtti. Okulun o dönem ki müdür yardımcısı İrfan Kıdık, “Güç şartlar altında arkadaşlarımızla yaptığımız fedakarlıkların sonuçlarını bugün bir hastaneye gittiğimizde Doktor bir devlet dairesine girdiğimizde memur bir okula girdiğimizde öğretmen olarak karşımızda gördükçe o kadar mutlu oluyoruz ki tarif edilmez” dedi. Tarih öğretmenlerinden Mehmet Nejat Yıldız ise, öğretmeni anlatırken arı örneğini verdi. “Arı çiçeğin özünü alırken öğretmen öğrenciye özünü verir” dedi. Yapılan ikramların ardından Okul Müdürü Niyazi Aydın, O dönem içerisinde okulda görev yapmış tüm öğretmenlerin memur sicil defterinden, öğrencilerin ise kütük defterinden oluşturulan slayt gösterimini okul salonunda yapması öğrenciler ve öğretmenler arasında duygu dolu anlar yaşanmasına sebep oldu. Müdür Aydın, “Arkadaşlarımızdan aldığımız bayrağı yere düşürmeden ilk gün ki kararlılıkla okulumuzu daha üst noktalara taşımak için elimizden gelenin en iyisini yapmaya gayret ediyoruz. İlk gün ki azimle Çanakçı Çok Programlı Anadolu Lisesi olarak daha nice güzel nesiller yetiştirmeyi hedefliyoruz” dedi. Program bitiminde tüm öğretmen ve öğrenciler okul kapısında hatıra fotoğrafı çektirerek tarihe bir anı bıraktılar.
Çanakçı Lisesi mezunları otuz iki yıl sonra Pilav günü etkinliğinde bir araya geldi.

Çanakçı Çok Programlı Anadolu Lisesi bahçesinde Okul Müdürü Niyazi Aydın’ın ev sahipliğini yaptığı Pilav günü etkinliğinde okulun ilk öğretmenleri ve idarecileri bir araya geldi.

1990 Yılı mezunlarından Sinan Koca’nın sunumunu yaptığı programda, öğretmen ve öğrencilerin yaptığı konuşmalar duygusal anlar yaşattı.

Okulun ilk müdürü İsmail Turan, Çanakçı’da önemli işler yaptıklarını ve ufak dokunuşlarla öğrencilerin ufuklarını açtıklarını bugün burada bizzat canlı olarak müşahede ettiğini söyledi.

Edebiyat öğretmeni Kadir Çeliktürk ise, ilk görev yeri olan Çanakçı’yı hiç unutamadığını, Bin 450 km’lik yoldan geldiğini, öğrencileriyle bir arkadaş gibi olduğunu ifade etti.

Kimya öğretmeni Salih Kahraman,  Çanakçı’yı ve öğrencilerini çok sevdiğini hayatında bu kadar yeşil bir memleketi ilk kez burada gördüğünü belirtti.

Okulun o dönem ki müdür yardımcısı İrfan Kıdık, “Güç şartlar altında arkadaşlarımızla yaptığımız fedakarlıkların sonuçlarını bugün bir hastaneye gittiğimizde Doktor bir devlet dairesine girdiğimizde memur bir okula girdiğimizde öğretmen olarak karşımızda gördükçe o kadar mutlu oluyoruz ki tarif edilmez” dedi.

Tarih öğretmenlerinden Mehmet Nejat Yıldız ise, öğretmeni anlatırken arı örneğini verdi. “Arı çiçeğin özünü alırken öğretmen öğrenciye özünü verir” dedi.

Yapılan ikramların ardından Okul Müdürü Niyazi Aydın, O dönem içerisinde okulda görev yapmış tüm öğretmenlerin memur sicil defterinden, öğrencilerin ise kütük defterinden oluşturulan slayt gösterimini okul salonunda yapması öğrenciler ve öğretmenler arasında duygu dolu anlar yaşanmasına sebep oldu.

Müdür Aydın, “Arkadaşlarımızdan aldığımız bayrağı yere düşürmeden ilk gün ki kararlılıkla okulumuzu daha üst noktalara taşımak için elimizden gelenin en iyisini yapmaya gayret ediyoruz. İlk gün ki azimle Çanakçı Çok Programlı Anadolu Lisesi olarak daha nice güzel nesiller yetiştirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Program bitiminde tüm öğretmen ve öğrenciler okul kapısında hatıra fotoğrafı çektirerek tarihe bir anı bıraktılar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.