11 Proje TKDK’dan Hibe alacak

GÜNDEM 04.07.2019 - 17:41, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3566+ kez okundu.
 

11 Proje TKDK’dan Hibe alacak

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Giresun İl Koordinatörlüğü, 5. Başvuru Çağrı Dönemi’nde 11 projenin başvuru kabulünü gerçekleştirdi. Toplam 11 firma hazırladıkları projeler nezdinde 42 milyon 835 bin 204,23 Türk Lirası proje bedeli karşılığında toplam 19 milyon 627 bin 255,17 Türk Lirası hibe almaya hak kazandı.
Hayvancılık ve meyve işleme tesisleri projelerinin desteklenmesi için açılan 5. Başvuru Çağrı Dönemi kapsamında TKDK Giresun’da 4 tane fındık kırma ve paketleme tesisi ve 7 tane büyükbaş – küçükbaş hayvancılık işletme projelerinin başvurularını aldı. Konu ile ilgili Vali Harun Sarıfakıoğulları, “TKDK projelerinin her çağrı döneminde artarak devam etmesinden memnuniyet duyuyoruz. Son başvuru çağrı döneminde 42 il içerisinde ürün işleme sektöründe 20., hayvancılık sektöründe 26. Olması, İl potansiyelimiz dikkate alındığında, önemli gelişmelerdir. Artan proje ve yatırım sayımızdan dolayı memnuniyet duyuyorum. Fındık kırma tesislerimizdeki TKDK destekleri önemli bir düzeye ulaştı. Bunu görüyoruz. Hayvancılık sektöründe de daha gayretli olmamız gerektiğine inanıyorum. Son dönemlerde ilimizde revaçta olan özellikle romanov koyunu yetiştiriciliği çalışmalarına TKDK’nın özel ilgisini bekliyorum” dedi. Hayvancılık sektöründe, IPARD Programları boyunca, ildeki mevcut hayvan sayısını Büyükbaş Hayvan Birimi (BBHB) üzerinden en az %5 lik kısmını, TKDK’nın öngördüğü AB ve Ulusal Mevzuatın ileri standartlarında işletmelerin çatısı altına almayı hedeflediklerini dile getiren TKDK Giresun İl Koordinatörü Emin Serdar Kurşun, almış oldukları 7 adet hayvancılık projesi ile BBHB üzerinden 431 başlık hayvancılık işletmesi kurulumunu gerçekleştireceklerini belirtti.    
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Giresun İl Koordinatörlüğü, 5. Başvuru Çağrı Dönemi’nde 11 projenin başvuru kabulünü gerçekleştirdi. Toplam 11 firma hazırladıkları projeler nezdinde 42 milyon 835 bin 204,23 Türk Lirası proje bedeli karşılığında toplam 19 milyon 627 bin 255,17 Türk Lirası hibe almaya hak kazandı.

Hayvancılık ve meyve işleme tesisleri projelerinin desteklenmesi için açılan 5. Başvuru Çağrı Dönemi kapsamında TKDK Giresun’da 4 tane fındık kırma ve paketleme tesisi ve 7 tane büyükbaş – küçükbaş hayvancılık işletme projelerinin başvurularını aldı. Konu ile ilgili Vali Harun Sarıfakıoğulları, “TKDK projelerinin her çağrı döneminde artarak devam etmesinden memnuniyet duyuyoruz. Son başvuru çağrı döneminde 42 il içerisinde ürün işleme sektöründe 20., hayvancılık sektöründe 26. Olması, İl potansiyelimiz dikkate alındığında, önemli gelişmelerdir. Artan proje ve yatırım sayımızdan dolayı memnuniyet duyuyorum. Fındık kırma tesislerimizdeki TKDK destekleri önemli bir düzeye ulaştı. Bunu görüyoruz. Hayvancılık sektöründe de daha gayretli olmamız gerektiğine inanıyorum. Son dönemlerde ilimizde revaçta olan özellikle romanov koyunu yetiştiriciliği çalışmalarına TKDK’nın özel ilgisini bekliyorum” dedi.

Hayvancılık sektöründe, IPARD Programları boyunca, ildeki mevcut hayvan sayısını Büyükbaş Hayvan Birimi (BBHB) üzerinden en az %5 lik kısmını, TKDK’nın öngördüğü AB ve Ulusal Mevzuatın ileri standartlarında işletmelerin çatısı altına almayı hedeflediklerini dile getiren TKDK Giresun İl Koordinatörü Emin Serdar Kurşun, almış oldukları 7 adet hayvancılık projesi ile BBHB üzerinden 431 başlık hayvancılık işletmesi kurulumunu gerçekleştireceklerini belirtti.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.