‘19 MAYIS CUMHURİYETİN RUHUDUR’

EĞİTİM 20.05.2019 - 15:42, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2331+ kez okundu.
 

‘19 MAYIS CUMHURİYETİN RUHUDUR’

Milli Mücadelenin başladığı 19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100. Yıl dönümü ülke genelinde yapılan törenler ile kutlandı.
Bulancak’ta da 19 Mayıs Pazar günü Bulancak Cumhuriyet meydanında saat 10.00 da başlayan program ile 100. Yıl kutlaması yapıldı. Bulancak Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Bahçelievler Anadolu Lisesi Müdürlüğünün birlikte hazırladığı program saat 10.00’da Atatürk anıtına Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Muzaffer Ergün’ün çelenk sunması ile başladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra 19 Mayıs konulu şiir okundu. Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Muzaffer Ergün, “Anadolu’nun en sıkıntılı günlerinde işgal ile karşı karşıya olan vatanın kurtuluşu için zor şartlarda yola çıkan Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının başlattığı milli mücadelenin 100. Yılı hepimize kutlu olsun. Vatanın için canını, malını hiçbir karşılık beklemeden verenleri, bu uğurda şehit olanları bir kez daha rahmet ve minnet anıyoruz. 19 Mayıs Cumhuriyetimizin ruhudur. Bu ruh ne zaman milletimizin içinde vardır. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramınız bir kez daha kutlu olsun” dedi. Bu konuşmadan sonra Bahçelievler Anadolu Lisesi öğrencilerinin oratoryo gösterisi ile program devam etti. 19 Mayıs Bayramı ile ilgili olarak Bulancak’ta ki liselerde şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında derece alanların ödülleri Bulancak Kaymakamı Hamdi Üncü, Belediye Başkan Yardımcısı Emrullah Guguk, Bulancak Cumhuriyet Başsavcı Vekili Can Burak Sucuoğlu tarafından takdim edildi. Atatürk’ün gençliğe hitabesi okundu ve gençliğin cevabı okunarak program devam etti.  Bahçelievler Anadolu Lisesi okul öğrencilerinin okul korosu marşlar ile izleyenleri coşturdu. Okul Halk Oyunları ekibinin gösterisi ve Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Karate takımı gösterisi ile program sona erdi. Bayram kutlamalarını GRÜ Bulancak UBYO Müdürü Dr. Oktay Karaman, İlçe Jandarma Komutanı Cihan Gültekin, İlçe Emniyet Müdürü Turgay Kovancı, Yazı İşleri Müdürü Abdülkadir Tanrıverdi, Müftü Bahtiyar Taranoğlu, Halk Kütüphanesi Müdürü Haydar Yavuz, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Melahat Cürgül, Tapu Müdürü Mehmet Ünal, İlçe Tarım Müdürü Oğuz Yiğit, İlçe Nüfus Müdürü Erol Küçükyıldız, İlçe Mal Müdürü Behçet Kemal Öner, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel Bulut, İlçe Özel İdare Müdürü Mehmet Yanıkömer, SGK İlçe Müdürü Neşfika Yıldıran, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Selçuk Türkmen, İlçe Sağlık Müdürü Dr. İdris Kasap, okul müdürleri, dernek başkanları partilerin ilçe temsilcileri ve vatandaşlarda katıldı.
Milli Mücadelenin başladığı 19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100. Yıl dönümü ülke genelinde yapılan törenler ile kutlandı.

Bulancak’ta da 19 Mayıs Pazar günü Bulancak Cumhuriyet meydanında saat 10.00 da başlayan program ile 100. Yıl kutlaması yapıldı. Bulancak Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Bahçelievler Anadolu Lisesi Müdürlüğünün birlikte hazırladığı program saat 10.00’da Atatürk anıtına Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Muzaffer Ergün’ün çelenk sunması ile başladı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra 19 Mayıs konulu şiir okundu. Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Muzaffer Ergün, “Anadolu’nun en sıkıntılı günlerinde işgal ile karşı karşıya olan vatanın kurtuluşu için zor şartlarda yola çıkan Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının başlattığı milli mücadelenin 100. Yılı hepimize kutlu olsun. Vatanın için canını, malını hiçbir karşılık beklemeden verenleri, bu uğurda şehit olanları bir kez daha rahmet ve minnet anıyoruz. 19 Mayıs Cumhuriyetimizin ruhudur. Bu ruh ne zaman milletimizin içinde vardır. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramınız bir kez daha kutlu olsun” dedi.

Bu konuşmadan sonra Bahçelievler Anadolu Lisesi öğrencilerinin oratoryo gösterisi ile program devam etti. 19 Mayıs Bayramı ile ilgili olarak Bulancak’ta ki liselerde şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında derece alanların ödülleri Bulancak Kaymakamı Hamdi Üncü, Belediye Başkan Yardımcısı Emrullah Guguk, Bulancak Cumhuriyet Başsavcı Vekili Can Burak Sucuoğlu tarafından takdim edildi. Atatürk’ün gençliğe hitabesi okundu ve gençliğin cevabı okunarak program devam etti.  Bahçelievler Anadolu Lisesi okul öğrencilerinin okul korosu marşlar ile izleyenleri coşturdu. Okul Halk Oyunları ekibinin gösterisi ve Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Karate takımı gösterisi ile program sona erdi. Bayram kutlamalarını GRÜ Bulancak UBYO Müdürü Dr. Oktay Karaman, İlçe Jandarma Komutanı Cihan Gültekin, İlçe Emniyet Müdürü Turgay Kovancı, Yazı İşleri Müdürü Abdülkadir Tanrıverdi, Müftü Bahtiyar Taranoğlu, Halk Kütüphanesi Müdürü Haydar Yavuz, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Melahat Cürgül, Tapu Müdürü Mehmet Ünal, İlçe Tarım Müdürü Oğuz Yiğit, İlçe Nüfus Müdürü Erol Küçükyıldız, İlçe Mal Müdürü Behçet Kemal Öner, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel Bulut, İlçe Özel İdare Müdürü Mehmet Yanıkömer, SGK İlçe Müdürü Neşfika Yıldıran, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Selçuk Türkmen, İlçe Sağlık Müdürü Dr. İdris Kasap, okul müdürleri, dernek başkanları partilerin ilçe temsilcileri ve vatandaşlarda katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.