Yol yayaların; yol verin

GÜNDEM 06.02.2019 - 17:17, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2775+ kez okundu.
 

Yol yayaların; yol verin

“Öncelik hayatın, öncelik yayaların” teması ile başlatılan ve Türkiye genelinde aynı anda yapılan uygulama ile trafikte ‘yaya’ önceliğinin başta araç sürücüleri olmak üzere herkesin bilgilendireleceği projenin ilk uygulaması 6 Şubat Çarşamba günü Bulancak’ta Bulancak İlçe Emniyet müdürlüğü ekiplerinin katılımı ile yapıldı.
İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğünün ülke genelinde başlatılan uygulama ile artık trafikte ‘yayaların’ geçiş üstünlüğüne riayet etmeyen araç sürücülerine yeni yasa ile birlikte cezai işlem uygulanacak.  Bulancak’taki uygulamamaya Bulancak Kaymakamı Hamdi Üncü, Belediye Başkanı Recep Yakar, İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Cihan Gültekin, İlçe Emniyet müdürü Turgay Kovancı, İlçe Mili Eğitim müdürü Şenel Bulut, trafik şube müdürlüğü personeli, çok sayıda vatandaş ve engellilerde katıldı. Proje hakkında kısa bir açıklama yapan Kaymakam Hamdi Üncü, “Artık bu yasa ile birlikte, trafikte “Öncelik hayat, öncelik yayaların” diye başlatılan projenin ilk uygulaması ile burada bunu ilk kez uygulayacağız. Trafikte her zaman öncelik yayaların olmalıdır. Sadece yaya geçidinde değil, bütün yollarda geçiş üstünlüğüne sahiptir. Araç sürücüleri önce insan hayatı, diyerek ne olursa olsun, yayaların hayatını korumak zorundadır. Buna uymayanlar cezai işleme tabii olacaktır” dedi. Daha sonra Kaymakam Hamdi Üncü, Belediye Başkanı Recep Yakar, İlçe Emniyet müdürü Turgay Kovancı, İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Cihan Gültekin, yaya geçidinden geçen yayalara ve araç sürücülerine “Öncelik hayatın, öncelik yayaların” adlı bilgilendirme broşürlerini vererek konu hakkında duyarlı olmalarını istediler.            
“Öncelik hayatın, öncelik yayaların” teması ile başlatılan ve Türkiye genelinde aynı anda yapılan uygulama ile trafikte ‘yaya’ önceliğinin başta araç sürücüleri olmak üzere herkesin bilgilendireleceği projenin ilk uygulaması 6 Şubat Çarşamba günü Bulancak’ta Bulancak İlçe Emniyet müdürlüğü ekiplerinin katılımı ile yapıldı.

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğünün ülke genelinde başlatılan uygulama ile artık trafikte ‘yayaların’ geçiş üstünlüğüne riayet etmeyen araç sürücülerine yeni yasa ile birlikte cezai işlem uygulanacak. 

Bulancak’taki uygulamamaya Bulancak Kaymakamı Hamdi Üncü, Belediye Başkanı Recep Yakar, İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Cihan Gültekin, İlçe Emniyet müdürü Turgay Kovancı, İlçe Mili Eğitim müdürü Şenel Bulut, trafik şube müdürlüğü personeli, çok sayıda vatandaş ve engellilerde katıldı.

Proje hakkında kısa bir açıklama yapan Kaymakam Hamdi Üncü, “Artık bu yasa ile birlikte, trafikte “Öncelik hayat, öncelik yayaların” diye başlatılan projenin ilk uygulaması ile burada bunu ilk kez uygulayacağız. Trafikte her zaman öncelik yayaların olmalıdır. Sadece yaya geçidinde değil, bütün yollarda geçiş üstünlüğüne sahiptir. Araç sürücüleri önce insan hayatı, diyerek ne olursa olsun, yayaların hayatını korumak zorundadır. Buna uymayanlar cezai işleme tabii olacaktır” dedi.

Daha sonra Kaymakam Hamdi Üncü, Belediye Başkanı Recep Yakar, İlçe Emniyet müdürü Turgay Kovancı, İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Cihan Gültekin, yaya geçidinden geçen yayalara ve araç sürücülerine “Öncelik hayatın, öncelik yayaların” adlı bilgilendirme broşürlerini vererek konu hakkında duyarlı olmalarını istediler.            

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.