‘Doğa talanına müsaade etmeyeceğiz’

GÜNDEM 09.11.2018 - 16:43, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2276+ kez okundu.
 

‘Doğa talanına müsaade etmeyeceğiz’

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, yaylalardaki kaçak yapılaşmaya ilişkin, ‘İmar barışından kaynaklı,
Özellikle 31 Aralık 2017'den sonra yapılmaya çalışılan ve yaylalarımızın, meralarımızın, doğamızın maalesef bir hançer gibi bağrına saplanan bu yapıların tespit edilmesi, bununla ilgili hukuki, yasal bir mücadele ve yıkım için de gerekli çalışmanın yürütülmesi için il başkanlığımızla bu konuyu da görüştük. Bu anlamda da biz il örgütümüzle birlikte bir mücadele vereceğiz” dedi. Karaca, CHP Giresun İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, doğa hakları izleme kurulları oluşturma çalışmaları kapsamında Giresun'a geldiklerini belirtti. Toplantının ardından Trabzon ve Artvin'i ziyaret edeceklerini vurgulayan Karaca, “Cumhuriyet Halk Partisi neden böyle bir yapılanmaya gitmeyi ihtiyaç hti? Öncelikle ülkemizde gerçekten bugün yaşadığımız, geldiğimiz noktaya baktığımız zaman en ağır ihlallerin yaşandığı, partimizin de hep sloganı olmuş 'yaşanacak bir Türkiye' hedefine ulaşabilmesi için doğa talanına, doğanın ranta teslim edilmesine karşı bir mücadeleyi örgütleyebilmek, bu mücadeleyi büyütebilmek” diye konuştu.  
CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, yaylalardaki kaçak yapılaşmaya ilişkin, ‘İmar barışından kaynaklı,

Özellikle 31 Aralık 2017'den sonra yapılmaya çalışılan ve yaylalarımızın, meralarımızın, doğamızın maalesef bir hançer gibi bağrına saplanan bu yapıların tespit edilmesi, bununla ilgili hukuki, yasal bir mücadele ve yıkım için de gerekli çalışmanın yürütülmesi için il başkanlığımızla bu konuyu da görüştük. Bu anlamda da biz il örgütümüzle birlikte bir mücadele vereceğiz” dedi.

Karaca, CHP Giresun İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, doğa hakları izleme kurulları oluşturma çalışmaları kapsamında Giresun'a geldiklerini belirtti. Toplantının ardından Trabzon ve Artvin'i ziyaret edeceklerini vurgulayan Karaca, “Cumhuriyet Halk Partisi neden böyle bir yapılanmaya gitmeyi ihtiyaç hti? Öncelikle ülkemizde gerçekten bugün yaşadığımız, geldiğimiz noktaya baktığımız zaman en ağır ihlallerin yaşandığı, partimizin de hep sloganı olmuş 'yaşanacak bir Türkiye' hedefine ulaşabilmesi için doğa talanına, doğanın ranta teslim edilmesine karşı bir mücadeleyi örgütleyebilmek, bu mücadeleyi büyütebilmek” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.