Piyasa durgun, umut vergi indirimleri!

GÜNDEM 05.11.2018 - 09:22, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2250+ kez okundu.
 

Piyasa durgun, umut vergi indirimleri!

Doların Temmuz ayında 7 liranın üzerinde fırlaması ile birlikte iğneden ipliğe zam üstüne zam yapılmasından sonra ülke ekonomisi büyük bir durgunluk içine girdi.
Ülke genelinden Bulancak geneline baktığımızda da aynı durgunluk baş göstermiş ve Kasım ayına girilmesine rağmen bir türlüde bu durgunluk esnafın en büyük derdi olmaya devam ediyor. Bulancak’ta ticaretle iştigal eden hemen herkes piyasada beklenildiği gibi bir hareket olmadığını ve son vergi indirimlerinin buna bir nebze ilaç olmasını bekliyor. Piyasalardaki bu durgunluğunun aşılması konusunda ilçe esnafı neler yapılmalı diye düşünürken, gazete olarak yaptığımız araştırmalarda başta inşaat sektörü olmak üzere, otomobil, gıda, giyecek, ulaşım, temek ihtiyaçların satıldığı iş yerlerinde Temmuz ayı öncesine göre cirolarda hala çok az bir hareket olduğu ifade ediliyor. Vergi indirimi piyasayı hareketlendirir mi? Son olarak maliye bakanlığının vergi indirimi ile ilgili yaptığı açıklamalardan sonra da piyasanın hemen hareketlenmeyeceğini belirten esnaflar, “Vergi indirimi bizimde beklediğimiz bir durumdu. Piyasalar yüzde yüzlerin üzerinde yapılan zamlardan sonra nerde ise felç olmuştu. Aralık ayı sonuna kadar olacak bu vergi indirimi biraz olsun durgunluğu giderir ama istenilen işleri yine de yapamayız. Zaten bu kış şartlarında işlerimiz yavaşlıyordu. Bakalım bu iki ay içinde indirimler bize deva olacak mı?” diye sözlerini ilettiler.      
Doların Temmuz ayında 7 liranın üzerinde fırlaması ile birlikte iğneden ipliğe zam üstüne zam yapılmasından sonra ülke ekonomisi büyük bir durgunluk içine girdi.

Ülke genelinden Bulancak geneline baktığımızda da aynı durgunluk baş göstermiş ve Kasım ayına girilmesine rağmen bir türlüde bu durgunluk esnafın en büyük derdi olmaya devam ediyor.

Bulancak’ta ticaretle iştigal eden hemen herkes piyasada beklenildiği gibi bir hareket olmadığını ve son vergi indirimlerinin buna bir nebze ilaç olmasını bekliyor.

Piyasalardaki bu durgunluğunun aşılması konusunda ilçe esnafı neler yapılmalı diye düşünürken, gazete olarak yaptığımız araştırmalarda başta inşaat sektörü olmak üzere, otomobil, gıda, giyecek, ulaşım, temek ihtiyaçların satıldığı iş yerlerinde Temmuz ayı öncesine göre cirolarda hala çok az bir hareket olduğu ifade ediliyor.

Vergi indirimi piyasayı hareketlendirir mi?

Son olarak maliye bakanlığının vergi indirimi ile ilgili yaptığı açıklamalardan sonra da piyasanın hemen hareketlenmeyeceğini belirten esnaflar, “Vergi indirimi bizimde beklediğimiz bir durumdu. Piyasalar yüzde yüzlerin üzerinde yapılan zamlardan sonra nerde ise felç olmuştu. Aralık ayı sonuna kadar olacak bu vergi indirimi biraz olsun durgunluğu giderir ama istenilen işleri yine de yapamayız. Zaten bu kış şartlarında işlerimiz yavaşlıyordu. Bakalım bu iki ay içinde indirimler bize deva olacak mı?” diye sözlerini ilettiler.    

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.