‘19 Ekim Muhtarlar günü kutlu olsun’

GÜNDEM 18.10.2018 - 17:34, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3127+ kez okundu.
 

‘19 Ekim Muhtarlar günü kutlu olsun’

AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, Muhtarların 19 Ekim Muhtarlar Gününü tebrik etti.
Hayatın her alanına halkımızın ve devletimizin yanında Muhtarlarımızın olduğunu söyleyen Öztürk, “Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmektedir. Bu vazife ile toplum ile devlet arasında en önemli köprülerden birisini kurmaktadırlar. Bu bağ bölgedeki halkın devlet kurumlarıyla ilişkilerinde önemli bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel unsurlarından birisi olan yönetime katılımcılığı kolaylaştırmaktadır” dedi. Muhtarlık müessesesinin köklerinin 19 Ekim 1829 tarihine kadar uzandığını belirten Öztürk, “Bu müessese Demokrasimizin temel taşı, milletimizin güzide temsilcisi ve hizmetkârıdır. Bu müesseseye hak ettiği değeri AK Parti hükümetleri ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan vermiştir.  Milletin Külliyesinde her ay Cumhurbaşkanımız himayelerinde ”Muhtarlar Buluşması” adı ile toplantılar yapılmış, Milletimizin sorunları en üst düzeyde Muhtarlarımız aracılığı ile Cumhurun Başkanına iletilmiştir. 2015 yılı 19 Ekim gününden itibaren de Hükümetimizin ve TBMM’nin aldığı kararla her yıl 19 Ekim gününü “Muhtarlar Günü” olarak kutlanması kararı alınmıştır. AK Parti Mensupları olarak bizler, değerli Muhtarlarımıza özel bir günü ihdas etmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz”  
AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, Muhtarların 19 Ekim Muhtarlar Gününü tebrik etti.

Hayatın her alanına halkımızın ve devletimizin yanında Muhtarlarımızın olduğunu söyleyen Öztürk, “Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmektedir. Bu vazife ile toplum ile devlet arasında en önemli köprülerden birisini kurmaktadırlar. Bu bağ bölgedeki halkın devlet kurumlarıyla ilişkilerinde önemli bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel unsurlarından birisi olan yönetime katılımcılığı kolaylaştırmaktadır” dedi.

Muhtarlık müessesesinin köklerinin 19 Ekim 1829 tarihine kadar uzandığını belirten Öztürk, “Bu müessese Demokrasimizin temel taşı, milletimizin güzide temsilcisi ve hizmetkârıdır. Bu müesseseye hak ettiği değeri AK Parti hükümetleri ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan vermiştir.  Milletin Külliyesinde her ay Cumhurbaşkanımız himayelerinde ”Muhtarlar Buluşması” adı ile toplantılar yapılmış, Milletimizin sorunları en üst düzeyde Muhtarlarımız aracılığı ile Cumhurun Başkanına iletilmiştir. 2015 yılı 19 Ekim gününden itibaren de Hükümetimizin ve TBMM’nin aldığı kararla her yıl 19 Ekim gününü “Muhtarlar Günü” olarak kutlanması kararı alınmıştır. AK Parti Mensupları olarak bizler, değerli Muhtarlarımıza özel bir günü ihdas etmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.