En iyi aşçı Lezzet Şenliğinde

GÜNDEM 01.10.2018 - 09:23, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2863+ kez okundu.
 

En iyi aşçı Lezzet Şenliğinde

Dünyanın en iyi 10 aşçısı içerisinde yer alan Ebru Baybara Demir’in 28 Eylül Cuma günü başlayan ve 3 gün sürecek olan “Giresun Lezzetleri Şenliği” etkinliğine katıldı.
Dünyanın en önemli mutfak kültürü yarışması 'Basque Culinary World Prize'da (Bask Dünya Aşçılık Ödülleri) yarışmasında 140 şef arasından ikinci kez finale kalarak, dünyanın en iyi 10 şefinden biri olan sosyal girişimci Ebru Baybara Demir, Giresun lezzetlerini koruma altına almak, tanıtmak ve yemek kültürümüze sahip çıkmak amacıyla düzenlenen “Giresun Lezzetleri Şenliği” etkinliğinin ilk günü olan 28 Eylül Cuma günü saat 16.30 da Botanik Bahçe’deki etkinlik alanında “Geleceğe Bırakacak Emanetlerimiz Var Bizim” konulu gıdanın geleceği üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi.   Vali Harun Sarıfakıoğulları’nın da aralarında bulunduğu kalabalık bir dinleyiciye hitap eden Demir, kendi hayatından kesitler vererek geldiği noktadaki başarı hikayesini akıcı bir üslupla aktarırken, 2000 yılında turizm rehberliği yaparken, rehberliğini yaptığı turlardan birinin Mardin’e getirdiği Alman turist kafilesinin kentin tek restaurantında yedikleri yemekten hiç memnun kalmamaları üzerine, çaresiz kalınca kafileyi ertesi günkü yemek için ailesinin evine götürmeye karar vermesi ile birlikte başlayan serüvenini ve geldiği noktaya ulaşırken karşılaştığı süreci anlattı.   Vali Sarıfakıoğulları tarafından Ebru Baybara Demir’e söyleşisinin ardından, Giresun Lezzetleri Şenliğine teşrifleri nedeniyle bir teşekkür plakete takdim edildi.   Şenliğin ilk gün etkinlikleri akşam saat 19.00 da TRT Saz Sanatçıları eşliğinde, Giresun Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından verilen “Türk Müziği Konseri” ve plaket töreni ile sona erdi.  
Dünyanın en iyi 10 aşçısı içerisinde yer alan Ebru Baybara Demir’in 28 Eylül Cuma günü başlayan ve 3 gün sürecek olan “Giresun Lezzetleri Şenliği” etkinliğine katıldı.

Dünyanın en önemli mutfak kültürü yarışması 'Basque Culinary World Prize'da (Bask Dünya Aşçılık Ödülleri) yarışmasında 140 şef arasından ikinci kez finale kalarak, dünyanın en iyi 10 şefinden biri olan sosyal girişimci Ebru Baybara Demir, Giresun lezzetlerini koruma altına almak, tanıtmak ve yemek kültürümüze sahip çıkmak amacıyla düzenlenen “Giresun Lezzetleri Şenliği” etkinliğinin ilk günü olan 28 Eylül Cuma günü saat 16.30 da Botanik Bahçe’deki etkinlik alanında “Geleceğe Bırakacak Emanetlerimiz Var Bizim” konulu gıdanın geleceği üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi.

 

Vali Harun Sarıfakıoğulları’nın da aralarında bulunduğu kalabalık bir dinleyiciye hitap eden Demir, kendi hayatından kesitler vererek geldiği noktadaki başarı hikayesini akıcı bir üslupla aktarırken, 2000 yılında turizm rehberliği yaparken, rehberliğini yaptığı turlardan birinin Mardin’e getirdiği Alman turist kafilesinin kentin tek restaurantında yedikleri yemekten hiç memnun kalmamaları üzerine, çaresiz kalınca kafileyi ertesi günkü yemek için ailesinin evine götürmeye karar vermesi ile birlikte başlayan serüvenini ve geldiği noktaya ulaşırken karşılaştığı süreci anlattı.

 

Vali Sarıfakıoğulları tarafından Ebru Baybara Demir’e söyleşisinin ardından, Giresun Lezzetleri Şenliğine teşrifleri nedeniyle bir teşekkür plakete takdim edildi.

 

Şenliğin ilk gün etkinlikleri akşam saat 19.00 da TRT Saz Sanatçıları eşliğinde, Giresun Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından verilen “Türk Müziği Konseri” ve plaket töreni ile sona erdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.