Büyük limanı temizlemek çok mu zor?

GÜNDEM 01.09.2018 - 17:16, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2865+ kez okundu.
 

Büyük limanı temizlemek çok mu zor?

Bulancak Pazarsuyu mevkiinde bulunan Büyük Liman olarak bilinen limanın deniz içindeki kum ve kanalizasyon atıklarının oluşturduğu birikintiler uzun zamandır temizlenmeyi bekliyor.
Birkaç defa haber olarak gazetemizde yer almasına rağmen, yetkililer “ha bugün, ha yarın” temizlik yapacağız demeleri sonrası hiçbir gelişmenin olmadığı Büyük Limandan hafta sonu çektiğimiz fotoğraflarda göründüğü gibi her şey eskisi gibi duruyor. Büyük liman Bulancaklı balıkçıların barınağı aynı zamanda. Limanın teknelerin giriş yeri olan uç tarafındaki denizin içi nerde ise kum ile dolup taşmış durumda. Buradan tekneler liman içine girişi yaparken zorlanıyorlar. Çok az bir yer kum olmamış. Kumun burada birikmesi sonucu liman içinde büyük bir alan kum ile dolmuş. Bu da aynı zamanda liman içindeki deniz suyunun hareketsiz kalmasına yol açmış ve deniz suyunun rengi iyice siyaha bürünmüş halde. Birkaç yıl önce liman içinde bile denize girenlerin olduğunu biliyoruz. Şimdi ise hem limanın karşı tarafından iş yerlerininden gelen katı atıklar, hem de limanın giriş ucunun kum ile dolması neticesinde limanın deniz içi ve üstü fotoğraflarda göründüğü gibi berbat bir halde. Haber için gittiğimizde limanda bulunan tekne sahipleri ile de görüştük. Onlarda “Bulancak belediyesi burayı aldıktan sonra her şeyin çok güzel olacağını ifade etmiş ve 1 Haziran’da limanın ucundaki kumların temizleneceğini ve kanalizasyon sistemin yenileneceğini belirtmişlerdi. Ancak aradan 2 ay geçmesine rağmen gelen giden kimse olmadı. Limanımız bu berbat halde aynen duruyor. Bulancak için bu limanın önemini bazıları anlamış değil. Bakalım ne zaman buraya gelip işlerini yapacaklar” diye yetkililere seslerini iletmemizi istediler.               
Bulancak Pazarsuyu mevkiinde bulunan Büyük Liman olarak bilinen limanın deniz içindeki kum ve kanalizasyon atıklarının oluşturduğu birikintiler uzun zamandır temizlenmeyi bekliyor.

Birkaç defa haber olarak gazetemizde yer almasına rağmen, yetkililer “ha bugün, ha yarın” temizlik yapacağız demeleri sonrası hiçbir gelişmenin olmadığı Büyük Limandan hafta sonu çektiğimiz fotoğraflarda göründüğü gibi her şey eskisi gibi duruyor.

Büyük liman Bulancaklı balıkçıların barınağı aynı zamanda. Limanın teknelerin giriş yeri olan uç tarafındaki denizin içi nerde ise kum ile dolup taşmış durumda. Buradan tekneler liman içine girişi yaparken zorlanıyorlar. Çok az bir yer kum olmamış. Kumun burada birikmesi sonucu liman içinde büyük bir alan kum ile dolmuş. Bu da aynı zamanda liman içindeki deniz suyunun hareketsiz kalmasına yol açmış ve deniz suyunun rengi iyice siyaha bürünmüş halde.

Birkaç yıl önce liman içinde bile denize girenlerin olduğunu biliyoruz. Şimdi ise hem limanın karşı tarafından iş yerlerininden gelen katı atıklar, hem de limanın giriş ucunun kum ile dolması neticesinde limanın deniz içi ve üstü fotoğraflarda göründüğü gibi berbat bir halde.

Haber için gittiğimizde limanda bulunan tekne sahipleri ile de görüştük. Onlarda “Bulancak belediyesi burayı aldıktan sonra her şeyin çok güzel olacağını ifade etmiş ve 1 Haziran’da limanın ucundaki kumların temizleneceğini ve kanalizasyon sistemin yenileneceğini belirtmişlerdi. Ancak aradan 2 ay geçmesine rağmen gelen giden kimse olmadı. Limanımız bu berbat halde aynen duruyor. Bulancak için bu limanın önemini bazıları anlamış değil. Bakalım ne zaman buraya gelip işlerini yapacaklar” diye yetkililere seslerini iletmemizi istediler.               

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.