Egemenlik kayıtsız ve şartsız milletindir

GÜNDEM 06.08.2018 - 10:34, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3310+ kez okundu.
 

Egemenlik kayıtsız ve şartsız milletindir

Giresun Baro Başkanı Av. Soner Karademir, “Son günlerde kamuoyunu oldukça meşgul eden;
Ülkemizde yargılanan vatandaşı Rahip Bronson’un serbest bırakılması için Amerika Birleşik Devletleri’nin yayınladığı kural tanımaz tehdit mesajları ve yaptırım tehditleri nedeniyle düşüncelerimizi kamuoyuyla paylaşma zorunluluğu doğmuştur” dedi. Başkan Karademir, “Ülkemizde yargılanan bir şahıs her kim olursa olsun hangi sıfatı taşırsa taşısın serbest kalıp kalmamasına karar verecek olan merci bağımsız hukuk kurumlarımız olup; bu yargılama faaliyeti diplomatik ilişkilerin anlaşma aracı haline getirilemez. ABD’nin ‘hukukun üstünlüğünü değil; üstünlerin hukukunu’ amaçlayan talep ve açıklamalarının ne ulusal ve ne de uluslararası hukukta yeri yoktur. Yargımıza açıkça müdahale etme amacı güden bu tutumu ile hem uluslararası hukuku hiçe saymakta hem de egemen bir devletin, Türkiye Cumhuriyetimizin yargısına müdahale etmeye kalkışmaktadır. ABD aldığı yaptırım kararlarını gözden geçirmek ve ülkemiz aleyhine geliştirdiği kriz politikalarına son vermek zorundadır. Bu hem ülkelerimiz ve halklarımız arasındaki dostluğun devamı, hem de devletlerarası ilişkinin çıkarları gereğidir. Çatışmanın hiçbir ülkeye ve halka yararı olmayacaktır. Geçmiş tüm tarihimiz boyunca ecdadımız ve son olarak Türkiye Cumhuriyetimiz milletiyle bir bütün ve bağımsızlığından asla ödün vermeyen bir ülkedir. 95 yıllık Cumhuriyet dönemi boyunca, temel ilkesi “Yurtta Sulh, Dünyada Sulh” olmuş; bir asır boyunca aynı ilkeler doğrultusunda devam eden barışçıl devlet kimliği nedeniyle, geçici anlaşmazlıklar dışında ülkemizin varlığını tehdit etme cüretini hiçbir ülke göstermemiştir. Aynı şekilde ülkemiz de kendi varlığını tehdit etmeyen hiçbir ülkeye zarar verecek politika  da izlememiştir. Ancak saldırı hangi biçimde ve nereden gelirse gelsin, Türkiye Cumhuriyeti, vatandaşlarının sağduyusu ve devletinin yetkin idaresiyle bu saldırıları püskürtecek güç ve kararlılığa da sahiptir. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün de belirttiği üzere;           “ Egemenlik hiçbir mâna hiçbir şekil ve hiçbir renkte ve işarette ortaklık kabul etmez; Egemenlik kayıtsız ve şartsız milletindir” diye konuştu.  
Giresun Baro Başkanı Av. Soner Karademir, “Son günlerde kamuoyunu oldukça meşgul eden;

Ülkemizde yargılanan vatandaşı Rahip Bronson’un serbest bırakılması için Amerika Birleşik Devletleri’nin yayınladığı kural tanımaz tehdit mesajları ve yaptırım tehditleri nedeniyle düşüncelerimizi kamuoyuyla paylaşma zorunluluğu doğmuştur” dedi.

Başkan Karademir, “Ülkemizde yargılanan bir şahıs her kim olursa olsun hangi sıfatı taşırsa taşısın serbest kalıp kalmamasına karar verecek olan merci bağımsız hukuk kurumlarımız olup; bu yargılama faaliyeti diplomatik ilişkilerin anlaşma aracı haline getirilemez. ABD’nin ‘hukukun üstünlüğünü değil; üstünlerin hukukunu’ amaçlayan talep ve açıklamalarının ne ulusal ve ne de uluslararası hukukta yeri yoktur. Yargımıza açıkça müdahale etme amacı güden bu tutumu ile hem uluslararası hukuku hiçe saymakta hem de egemen bir devletin, Türkiye Cumhuriyetimizin yargısına müdahale etmeye kalkışmaktadır. ABD aldığı yaptırım kararlarını gözden geçirmek ve ülkemiz aleyhine geliştirdiği kriz politikalarına son vermek zorundadır. Bu hem ülkelerimiz ve halklarımız arasındaki dostluğun devamı, hem de devletlerarası ilişkinin çıkarları gereğidir. Çatışmanın hiçbir ülkeye ve halka yararı olmayacaktır. Geçmiş tüm tarihimiz boyunca ecdadımız ve son olarak Türkiye Cumhuriyetimiz milletiyle bir bütün ve bağımsızlığından asla ödün vermeyen bir ülkedir. 95 yıllık Cumhuriyet dönemi boyunca, temel ilkesi “Yurtta Sulh, Dünyada Sulh” olmuş; bir asır boyunca aynı ilkeler doğrultusunda devam eden barışçıl devlet kimliği nedeniyle, geçici anlaşmazlıklar dışında ülkemizin varlığını tehdit etme cüretini hiçbir ülke göstermemiştir. Aynı şekilde ülkemiz de kendi varlığını tehdit etmeyen hiçbir ülkeye zarar verecek politika  da izlememiştir. Ancak saldırı hangi biçimde ve nereden gelirse gelsin, Türkiye Cumhuriyeti, vatandaşlarının sağduyusu ve devletinin yetkin idaresiyle bu saldırıları püskürtecek güç ve kararlılığa da sahiptir. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün de belirttiği üzere;           “ Egemenlik hiçbir mâna hiçbir şekil ve hiçbir renkte ve işarette ortaklık kabul etmez; Egemenlik kayıtsız ve şartsız milletindir” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.