Edebiyatçıları Giresun’da ağırladı

GÜNDEM 02.08.2018 - 18:18, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 4382+ kez okundu.
 

Edebiyatçıları Giresun’da ağırladı

Ak Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, Fındığın Başkenti Kirazın anayurdu Giresun’un her bir köşesi saklı bir cennet olan bu güzelliklerini herkesin görmesi gerektiğini söyledi.
Milletvekili Öztürk, ilimizde Dil ve Edebiyat Derneği Ankara Şube Başkanı ve Şair-Yazar Mehmet Oymak, Şair-Yazar Zehra Yücel, Şair ve Bursa Milletvekili Osman Mesten, Gazeteci Gül Demirbaş ve Yönetici Hayri Çağır ile diğer davetlileri ağırladı. Milli dilimizin, edebiyatımızın, kültürümüzün toplumda yerleşmesini ve gelişmesini sağlayacak faaliyetlerde bulunmak ve bu konuda yapılan çalışmalara destek vermek amacıyla kurulmuş olan Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Ankara Şubesi yönetimini, ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Öztürk, misafirlerine; Giresun Kalesi, Giresun’un tarihi evleriyle ünlü Zeytinlik semti, Aretias diye bilinen tarihi Giresun Adası, Kuzalan Şelalesi, Mavi Göl, Kulakkaya Yaylası ve Şebinkarahisar ilçelerimizi gezdirerek Giresun Mutfağını tanıttı. Ziyaretlerde doğa ile tarihin, mavi ile yeşilin buluştuğu Giresun’umuzun güzellikleri karşısında misafirlerin hayranlığını gizleyemediğini vurgulayan Öztürk, “Giresun’umuzun daha çok tanıtılması, kültürel değerlerinin daha çok öne çıkarılması, bu saklı Cenneti herkesin görmesi için daha çok çalışıp ilimizin turizm pastasından daha çok pay alması için hizmet edeceğiz” dedi. Öztürk, açıklamasında; misafirlerin, Karadeniz’in en büyük kalesi olan Giresun Kalesi ve yaşanabilir tek büyük adası olan Giresun Adasının Türkiye’nin en önemli Kültürel Mirası olduğuna yerinde şahitlik ettiklerini belirtti. Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Ankara Şubesi Başkanı Mehmet Oymak, geziye ilişkin düşüncelerini şu şekilde ifade etti; “Kendileri, çevresi, dost ve arkadaşları ve çalışma ekibi; durmadan, dinlenmeden, ikramın ve nezaketin azamisi ile ağırlamaya çalıştılar. Giresun sevgisi ile misafirperverlik birleşince; Ada’dan yaylaya, Kulakkayaya, ormandan, mantar toplamadan, dağ yürüyüşlerine, adını-tadını bilmediğimiz doğal yemek ve yiyeceklere, eşsiz Giresun fındığından, kestane balından, enva-i çeşit yiyecek ve çerezine; Kadın savaşçılar Amazonların yurdu Ada’dan, Şebinkarahisar’dan, Tamzaraya. Gezdik, gördük, yedik, içtik. Her adımında ayrı bir lezzet yaşadık” dedi.  
Ak Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, Fındığın Başkenti Kirazın anayurdu Giresun’un her bir köşesi saklı bir cennet olan bu güzelliklerini herkesin görmesi gerektiğini söyledi.

Milletvekili Öztürk, ilimizde Dil ve Edebiyat Derneği Ankara Şube Başkanı ve Şair-Yazar Mehmet Oymak, Şair-Yazar Zehra Yücel, Şair ve Bursa Milletvekili Osman Mesten, Gazeteci Gül Demirbaş ve Yönetici Hayri Çağır ile diğer davetlileri ağırladı.

Milli dilimizin, edebiyatımızın, kültürümüzün toplumda yerleşmesini ve gelişmesini sağlayacak faaliyetlerde bulunmak ve bu konuda yapılan çalışmalara destek vermek amacıyla kurulmuş olan Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Ankara Şubesi yönetimini, ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Öztürk, misafirlerine; Giresun Kalesi, Giresun’un tarihi evleriyle ünlü Zeytinlik semti, Aretias diye bilinen tarihi Giresun Adası, Kuzalan Şelalesi, Mavi Göl, Kulakkaya Yaylası ve Şebinkarahisar ilçelerimizi gezdirerek Giresun Mutfağını tanıttı.

Ziyaretlerde doğa ile tarihin, mavi ile yeşilin buluştuğu Giresun’umuzun güzellikleri karşısında misafirlerin hayranlığını gizleyemediğini vurgulayan Öztürk, “Giresun’umuzun daha çok tanıtılması, kültürel değerlerinin daha çok öne çıkarılması, bu saklı Cenneti herkesin görmesi için daha çok çalışıp ilimizin turizm pastasından daha çok pay alması için hizmet edeceğiz” dedi.

Öztürk, açıklamasında; misafirlerin, Karadeniz’in en büyük kalesi olan Giresun Kalesi ve yaşanabilir tek büyük adası olan Giresun Adasının Türkiye’nin en önemli Kültürel Mirası olduğuna yerinde şahitlik ettiklerini belirtti.

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Ankara Şubesi Başkanı Mehmet Oymak, geziye ilişkin düşüncelerini şu şekilde ifade etti; “Kendileri, çevresi, dost ve arkadaşları ve çalışma ekibi; durmadan, dinlenmeden, ikramın ve nezaketin azamisi ile ağırlamaya çalıştılar. Giresun sevgisi ile misafirperverlik birleşince; Ada’dan yaylaya, Kulakkayaya, ormandan, mantar toplamadan, dağ yürüyüşlerine, adını-tadını bilmediğimiz doğal yemek ve yiyeceklere, eşsiz Giresun fındığından, kestane balından, enva-i çeşit yiyecek ve çerezine; Kadın savaşçılar Amazonların yurdu Ada’dan, Şebinkarahisar’dan, Tamzaraya. Gezdik, gördük, yedik, içtik. Her adımında ayrı bir lezzet yaşadık” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.