15 Temmuz programı belli oldu

GÜNDEM 12.07.2018 - 16:46, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2323+ kez okundu.
 

15 Temmuz programı belli oldu

15 Temmuz 2016 tarihinde hain darbe girişiminin de şehit olanların anısını yaşatmak için kabul edilen 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri programı belli oldu.
9 - 16 Temmuz tarihleri arasında yapılacak etkinliklerin yarınki ve sonraki günlerdeki programı şu şekilde:13 Temmuz Cuma saat 11.00’dan 12.30’a kadar merkez Orta camii de Kur’an-ı kerim ziyafeti ve hatim duasından sonra Cuma namazında hutbe de 15 Temmuz ile ilgili hutbe okunması. Saat 14.00’da Bulancak Belediyesinin Cumhuriyet meydanındaki belediye ekranından 15 Temmuz konulu gösterimlerin yapılması. 14 Temmuz Cumartesi günü 15 Temmuz konulu serginin belediye tarafından meydanda halka açık olarak sergilenmesinin devam etmesi. Saat 16.00’da bütün kamu kurum ve kuruluşlarında Türk bayraklarının asılması. 15 Temmuz Pazar günü saat 13.00’da temsilen seçilen şehit ailelerinin(Kuzköylü şehit ailesini ziyaret) ve şehit kabirlerinin ziyareti, bütün gazileri temsilen Kovanlık beldesinde ikamet eden Gazi Hasan Çetin’in evinin ziyareti yapılacak. Saat 20.00’da Cumhuriyet meydanında demokrasi nöbeti tutulacak ve vatandaşını duygu ve düşüncelerini ifade edeceği anı defteri hazır olacak. Saat 20.30 da mehteran Türk Bayrakları eşliğinde Halk ile birlikte Demokrasi ve Milli Birlik Günü yürüyüşü cezaevi mevkiiden başlayacak. Saat 21.45’de Cumhuriyet meydanınsa saygı duruşu yapılacak ve İstiklal marşı okunacak.  Kur’an tilaveti ve mevlidi şerif okunacak. Protokol konuşmaları, İlçe müftüsü Bahtiyar Taranoğlu’nun selahiyetin de duanın yapılması, 15 Temmuz Şehitler filminin ve power point sunumun gösterimi. Bütün camilerin sabaha kadar ışıklarının açık kalması sağlanacak.   16 Temmuz Pazartesi günü 00.13’de bütün camilerde sala okunması ve demokrasi nöbetine başlanması, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasının canlı olarak Cumhuriyet meydanında ki ekranda izlenmesi, saat 04.20’de demokrasi nöbeti tutan protokol, STK ve vatandaşlarla toplu halde Orta camii de sabah namazı kılınması ve sabah namazının ardından ilçe müftülüğünce nöbet tutan STK ile vatandaşlara çorba ikramı yapılacak.     
15 Temmuz 2016 tarihinde hain darbe girişiminin de şehit olanların anısını yaşatmak için kabul edilen 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri programı belli oldu.

9 - 16 Temmuz tarihleri arasında yapılacak etkinliklerin yarınki ve sonraki günlerdeki programı şu şekilde:13 Temmuz Cuma saat 11.00’dan 12.30’a kadar merkez Orta camii de Kur’an-ı kerim ziyafeti ve hatim duasından sonra Cuma namazında hutbe de 15 Temmuz ile ilgili hutbe okunması. Saat 14.00’da Bulancak Belediyesinin Cumhuriyet meydanındaki belediye ekranından 15 Temmuz konulu gösterimlerin yapılması.

14 Temmuz Cumartesi günü 15 Temmuz konulu serginin belediye tarafından meydanda halka açık olarak sergilenmesinin devam etmesi. Saat 16.00’da bütün kamu kurum ve kuruluşlarında Türk bayraklarının asılması.

15 Temmuz Pazar günü saat 13.00’da temsilen seçilen şehit ailelerinin(Kuzköylü şehit ailesini ziyaret) ve şehit kabirlerinin ziyareti, bütün gazileri temsilen Kovanlık beldesinde ikamet eden Gazi Hasan Çetin’in evinin ziyareti yapılacak. Saat 20.00’da Cumhuriyet meydanında demokrasi nöbeti tutulacak ve vatandaşını duygu ve düşüncelerini ifade edeceği anı defteri hazır olacak. Saat 20.30 da mehteran Türk Bayrakları eşliğinde Halk ile birlikte Demokrasi ve Milli Birlik Günü yürüyüşü cezaevi mevkiiden başlayacak. Saat 21.45’de Cumhuriyet meydanınsa saygı duruşu yapılacak ve İstiklal marşı okunacak.  Kur’an tilaveti ve mevlidi şerif okunacak. Protokol konuşmaları, İlçe müftüsü Bahtiyar Taranoğlu’nun selahiyetin de duanın yapılması, 15 Temmuz Şehitler filminin ve power point sunumun gösterimi. Bütün camilerin sabaha kadar ışıklarının açık kalması sağlanacak.  

16 Temmuz Pazartesi günü 00.13’de bütün camilerde sala okunması ve demokrasi nöbetine başlanması, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasının canlı olarak Cumhuriyet meydanında ki ekranda izlenmesi, saat 04.20’de demokrasi nöbeti tutan protokol, STK ve vatandaşlarla toplu halde Orta camii de sabah namazı kılınması ve sabah namazının ardından ilçe müftülüğünce nöbet tutan STK ile vatandaşlara çorba ikramı yapılacak.     

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.