Bu tablonun değişmesi lazım

GÜNDEM 08.03.2018 - 17:37, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3337+ kez okundu.
 

Bu tablonun değişmesi lazım

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu,
"Bugün Türkiye’de kadınlar, şiddetin her türlüsüne, tacize, tecavüze, çocuk yaşta evliliğe maruz kalıyorlar. Çalışma, eğitim, sağlık, barınma, siyasette, yönetimde var olma ve Cumhuriyetle birlikte elde ettikleri medeni kanun ve laiklikle güvence altına alınan diğer haklarından her geçen gün mahrum bırakılıyorlar" dedi. Bektaşoğlu, "Ama tüm bunlardan daha önemlisi ülkemizde kadının yaşama hakkı tehdit altında. Çünkü 2017 yılında Türkiye'nin 62 ilinde kadına yönelik 472 saldırı gerçekleşti ve 387 kadın silahlarla katledildi. Sadece geçtiğimiz ay öldürülen kadın sayısı 47… Cinayetler her geçen gün artıyor. Kadını koruyamıyoruz. 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü’nü işte bu acı tabloyla karşılıyoruz. Bu tablonun değişmesi için özellikle kadına bakış açısı kötü olan, kadına kötülükler yaşatan siyasal politikalar uygulayan ve bunları topluma özümseten, özendiren bu iktidarın değişmesi gerekiyor. Bunun için 2019 yılı kadınların bu gidişe dur diyecekleri, cumhuriyet ve demokrasiyi koruyarak hayatlarına sahip çıktıkları bir milat olacaktır. Hayatın anlamı, kutsal varlığımız kadınların mutlu olduğu, gelecekten kaygı duyulmayan bir Türkiye’de yaşamak dileğiyle, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyor, sevgi ve saygılar sunuyorum" diye konuştu.
CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu,

"Bugün Türkiye’de kadınlar, şiddetin her türlüsüne, tacize, tecavüze, çocuk yaşta evliliğe maruz kalıyorlar. Çalışma, eğitim, sağlık, barınma, siyasette, yönetimde var olma ve Cumhuriyetle birlikte elde ettikleri medeni kanun ve laiklikle güvence altına alınan diğer haklarından her geçen gün mahrum bırakılıyorlar" dedi.

Bektaşoğlu, "Ama tüm bunlardan daha önemlisi ülkemizde kadının yaşama hakkı tehdit altında. Çünkü 2017 yılında Türkiye'nin 62 ilinde kadına yönelik 472 saldırı gerçekleşti ve 387 kadın silahlarla katledildi. Sadece geçtiğimiz ay öldürülen kadın sayısı 47…

Cinayetler her geçen gün artıyor. Kadını koruyamıyoruz. 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü’nü işte bu acı tabloyla karşılıyoruz. Bu tablonun değişmesi için özellikle kadına bakış açısı kötü olan, kadına kötülükler yaşatan siyasal politikalar uygulayan ve bunları topluma özümseten, özendiren bu iktidarın değişmesi gerekiyor. Bunun için 2019 yılı kadınların bu gidişe dur diyecekleri, cumhuriyet ve demokrasiyi koruyarak hayatlarına sahip çıktıkları bir milat olacaktır. Hayatın anlamı, kutsal varlığımız kadınların mutlu olduğu, gelecekten kaygı duyulmayan bir Türkiye’de yaşamak dileğiyle, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyor, sevgi ve saygılar sunuyorum" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.