Halkın parasının nasıl harcandığını bilmek istiyoruz

GÜNDEM 06.11.2017 - 14:39, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2303+ kez okundu.
 

Halkın parasının nasıl harcandığını bilmek istiyoruz

CHP İl Başkanı Necati Tığlı, Özel İdare tarafından Vali’ye verilen 175 bin liralık kredi kartının akıbetini sordu.
Başkan Tığlı, yaygın basında gündem olan 'Vali beye 175 bin lira kredi kart' başlıklı haberler üzerine yetkililerden bir açıklama beklediklerini bildirdi. Başkan Tığlı yazılı açıklamasında; söz konusu harcamaların Sayıştay tarafından mevzuata aykırı bulunduğunun altını çizerek "Devlet işleyişinde böyle bir uygulama yokken, bu kart niye verilmiş, limitin ne kadarı, ne zaman, nereye, kime harcanmıştır" sorularını yöneltti. Yetkililerden şaibenin ortadan kalkması için açıklama beklediklerini dile getiren Başkan Tığlı, "Haberde; Giresun İl Özel İdaresi’nin Giresun Valisi’ne 175 bin lira limiti olan bir kredi kartı verdiği yer alıyor. Rapor üzerine savunma yapan İl Özel İdaresi yetkilileri 'acil ve öngörülmeyen harcamalarında kullanılmak üzere verdik' diyorlar. Sayıştay ise böyle bir uygulamanın devletin işleyişinde yeri olmadığının altını çiziyor. Bu şaibeli durum hepimizi yakından ilgilendiriyor. O halde sorularımızın cevaplanmasını istiyoruz; Bu limitin hepsi kullanılmış mıdır? Hangi tarihlerde, nereye, kimlere, ne amaçla, ne kadar harcanmıştır? Kart yurt dışında da kullanıma açık mıdır? Mevzuata aykırı olan bu uygulamaya neden gerek duyulmuştur gerçekten Vali mi kullanmıştır? Devletin Valisi de elbette 'Temsil, ağırlama, tören, fuar organizasyonu' gibi harcamalarda bulunmalıdır. Ancak bunun için 20 – 30 bin gibi limit yeterli olmalıdır. 175 bin lira limit çok fazladır. CHP olarak, ana muhalefet, yani denetleyici konumumuzdan dolayı, Giresunluları yakından ilgilendiren bu durumun bir an önce açığa kavuşturulmasını talep ediyoruz. Halkın parasının nerede, nasıl harcandığını bilmek istiyoruz" diye konuştu.
CHP İl Başkanı Necati Tığlı, Özel İdare tarafından Vali’ye verilen 175 bin liralık kredi kartının akıbetini sordu.

Başkan Tığlı, yaygın basında gündem olan 'Vali beye 175 bin lira kredi kart' başlıklı haberler üzerine yetkililerden bir açıklama beklediklerini bildirdi. Başkan Tığlı yazılı açıklamasında; söz konusu harcamaların Sayıştay tarafından mevzuata aykırı bulunduğunun altını çizerek "Devlet işleyişinde böyle bir uygulama yokken, bu kart niye verilmiş, limitin ne kadarı, ne zaman, nereye, kime harcanmıştır" sorularını yöneltti. Yetkililerden şaibenin ortadan kalkması için açıklama beklediklerini dile getiren Başkan Tığlı, "Haberde; Giresun İl Özel İdaresi’nin Giresun Valisi’ne 175 bin lira limiti olan bir kredi kartı verdiği yer alıyor. Rapor üzerine savunma yapan İl Özel İdaresi yetkilileri 'acil ve öngörülmeyen harcamalarında kullanılmak üzere verdik' diyorlar. Sayıştay ise böyle bir uygulamanın devletin işleyişinde yeri olmadığının altını çiziyor. Bu şaibeli durum hepimizi yakından ilgilendiriyor.

O halde sorularımızın cevaplanmasını istiyoruz; Bu limitin hepsi kullanılmış mıdır? Hangi tarihlerde, nereye, kimlere, ne amaçla, ne kadar harcanmıştır? Kart yurt dışında da kullanıma açık mıdır? Mevzuata aykırı olan bu uygulamaya neden gerek duyulmuştur gerçekten Vali mi kullanmıştır? Devletin Valisi de elbette 'Temsil, ağırlama, tören, fuar organizasyonu' gibi harcamalarda bulunmalıdır. Ancak bunun için 20 – 30 bin gibi limit yeterli olmalıdır. 175 bin lira limit çok fazladır. CHP olarak, ana muhalefet, yani denetleyici konumumuzdan dolayı, Giresunluları yakından ilgilendiren bu durumun bir an önce açığa kavuşturulmasını talep ediyoruz. Halkın parasının nerede, nasıl harcandığını bilmek istiyoruz" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.