'TMO’nun çalışmaları meyvesini verdi'

GÜNDEM 30.10.2017 - 15:06, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2979+ kez okundu.
 

'TMO’nun çalışmaları meyvesini verdi'

AK Parti Giresun Milletvekili Sabri ÖZTÜRK, TMO’nun fındık ile ilgili çalışmaları sonucunda fındık fiyatlarında yaşanan aşırı düşüşlerin önüne geçildiğini belirtti.
AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, TMO’nun Giresun’daki fındık alım yerlerini ve üreticilerini ziyaret ederek, yetkililerden bilgi aldı. Milletvekili Öztürk, fındık alımlarına başlanmasının ardından iki ay geçtiğini, gelinen noktada 56 bin fındık üreticisinden 100 bin ton fındık satın alındığını belirterek, satın alınan fındığın değerinin yaklaşık 1 milyar TL olduğunu kaydetti. TMO’nun fındık alım nokta sayının 44’e ulaştığını, yaklaşık 13 bin fındık üreticisine de 45 bin ton civarında fındık alımı için randevu verildiğinin altını çizen Öztürk, önümüzdeki günlerde alım noktalarında taleplerin azalmasıyla toparlanma olacağını ancak ana iş yerlerinin, depoların olduğu yerlerin hepsinde alımların devam edeceğini açıkladı. Milletvekili Öztürk, "Görüyoruz ki TMO’nun fındık ile ilgili çalışmaları sayesinde, fındık fiyatlarında yaşanan aşırı düşüşlerin önüne geçilmiştir" diye konuştu. Öztürk, "Girişimlerimizin sonunda TMO ile Ticaret Borsası arasında daha önceden fındık alımlarının Fındık Lisanslı Depo eliyle alınması hakkında protokol yapılmıştı. Fındık teslim yerlerinde fındık üreticilerimizin memnuniyetini gördük.  Fındık üreticimizin hem fındıklarının sağlıklı şekilde alınması hem de Lisanslı Deponun giderek işlevsel hale gelmesi bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Hamdolsun fındık üreticilerimize hem doğrudan gelir desteğiyle katkı sağladık hem de bu yıl fındık fiyatlarındaki aşırı düşüşlerin önüne geçtik. TMO aracılığıyla üreticinin fındıklarını sağlıklı şekilde teslim etmesini sağladık. Paraları da inşallah bu hafta içinde ödenecek" dedi. 
AK Parti Giresun Milletvekili Sabri ÖZTÜRK, TMO’nun fındık ile ilgili çalışmaları sonucunda fındık fiyatlarında yaşanan aşırı düşüşlerin önüne geçildiğini belirtti.

AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, TMO’nun Giresun’daki fındık alım yerlerini ve üreticilerini ziyaret ederek, yetkililerden bilgi aldı. Milletvekili Öztürk, fındık alımlarına başlanmasının ardından iki ay geçtiğini, gelinen noktada 56 bin fındık üreticisinden 100 bin ton fındık satın alındığını belirterek, satın alınan fındığın değerinin yaklaşık 1 milyar TL olduğunu kaydetti. TMO’nun fındık alım nokta sayının 44’e ulaştığını, yaklaşık 13 bin fındık üreticisine de 45 bin ton civarında fındık alımı için randevu verildiğinin altını çizen Öztürk, önümüzdeki günlerde alım noktalarında taleplerin azalmasıyla toparlanma olacağını ancak ana iş yerlerinin, depoların olduğu yerlerin hepsinde alımların devam edeceğini açıkladı.

Milletvekili Öztürk, "Görüyoruz ki TMO’nun fındık ile ilgili çalışmaları sayesinde, fındık fiyatlarında yaşanan aşırı düşüşlerin önüne geçilmiştir" diye konuştu.

Öztürk, "Girişimlerimizin sonunda TMO ile Ticaret Borsası arasında daha önceden fındık alımlarının Fındık Lisanslı Depo eliyle alınması hakkında protokol yapılmıştı. Fındık teslim yerlerinde fındık üreticilerimizin memnuniyetini gördük.  Fındık üreticimizin hem fındıklarının sağlıklı şekilde alınması hem de Lisanslı Deponun giderek işlevsel hale gelmesi bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Hamdolsun fındık üreticilerimize hem doğrudan gelir desteğiyle katkı sağladık hem de bu yıl fındık fiyatlarındaki aşırı düşüşlerin önüne geçtik. TMO aracılığıyla üreticinin fındıklarını sağlıklı şekilde teslim etmesini sağladık. Paraları da inşallah bu hafta içinde ödenecek" dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.