'Cumhuriyet ve partimiz Atatürk’ün mirası'

SİYASET 11.09.2017 - 14:22, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2775+ kez okundu.
 

'Cumhuriyet ve partimiz Atatürk’ün mirası'

Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, "Cumhuriyet Halk Partisi, herhangi bir parti değildir.
Cumhuriyetin koruyucu kalkanı, zırhıdır. Kalesidir. Bu nedenle Atatürk’ten bizlere geçen azim, ruh ve kararlılıkla, 94 yıldır dimdik ayaktayız. Asla yıkılmayacağız, yenilmeyeceğiz. Tehditlere, baskılara pabuç bırakmayacağız" dedi. Bektaşoğlu, CHP’nin kuruluşunun 94. yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, partisinin köklerinin, meşrutiyete, ‘Kuvayı Milliye’ye uzandığını, Çanakkale ve kurtuluş savaşlarının cephelerinde kurulduğunu belirtti. Milletvekili Bektaşoğlu, açıklamasında şunları söyledi; "Çağ açıp çağ kapatan, tarihin akışını değiştiren, bütün mazlum milletlere ışık olan o savaşların Başkomutanı, partimizin ilk genel başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, daha sonra kurduğu cumhuriyetin adını partisine vermiştir. Atatürk 'Benim iki eserim var: Birisi Cumhuriyet, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’dir' sözleriyle tarihe not düşmüş, aynı adı taşıyan iki eserini de Türk halkına miras bırakmıştır. Türk halkı da Atatürk’ün bu iki mirasını sayısız badirelere rağmen bugüne kadar sahip çıkarak korumuş, kollamış, yaşatmış ve savunmuştur. Bundan sonra da böyle olacaktır. Cumhuriyetin kuruluşuna iki gönüllü alayla katkı veren atalara sahip Giresun’un Cumhuriyet Halk Partilileri olarak, bir kez daha sesleniyoruz. Cumhuriyet ve onun yönetim şekli demokrasi, halk iradesine dayalı parlamenter demokratik sistem, Cumhuriyet Halk Partisi ve Türk halkı var oldukça hep var olacaktır. Sınırlarımızın yeniden çizilmesine izin vermeyeceğiz;  dahili ve harici bedhahların Sevr dayatmalarına karşı Lozan’ı savunmaya devam edeceğiz.  Her türlü tehdide, saldırıya, Cumhuriyeti ortadan kaldırmak için yapılan hamlelere karşı uniter yapımızı, ulus bütünlüğümüzü, vatanımızın kutsalı olan bayrağımızı, dinimizi koruyacağız" ifadesini kullandı.
Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, "Cumhuriyet Halk Partisi, herhangi bir parti değildir.

Cumhuriyetin koruyucu kalkanı, zırhıdır. Kalesidir. Bu nedenle Atatürk’ten bizlere geçen azim, ruh ve kararlılıkla, 94 yıldır dimdik ayaktayız. Asla yıkılmayacağız, yenilmeyeceğiz. Tehditlere, baskılara pabuç bırakmayacağız" dedi.

Bektaşoğlu, CHP’nin kuruluşunun 94. yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, partisinin köklerinin, meşrutiyete, ‘Kuvayı Milliye’ye uzandığını, Çanakkale ve kurtuluş savaşlarının cephelerinde kurulduğunu belirtti.

Milletvekili Bektaşoğlu, açıklamasında şunları söyledi; "Çağ açıp çağ kapatan, tarihin akışını değiştiren, bütün mazlum milletlere ışık olan o savaşların Başkomutanı, partimizin ilk genel başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, daha sonra kurduğu cumhuriyetin adını partisine vermiştir. Atatürk 'Benim iki eserim var: Birisi Cumhuriyet, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’dir' sözleriyle tarihe not düşmüş, aynı adı taşıyan iki eserini de Türk halkına miras bırakmıştır. Türk halkı da Atatürk’ün bu iki mirasını sayısız badirelere rağmen bugüne kadar sahip çıkarak korumuş, kollamış, yaşatmış ve savunmuştur. Bundan sonra da böyle olacaktır. Cumhuriyetin kuruluşuna iki gönüllü alayla katkı veren atalara sahip Giresun’un Cumhuriyet Halk Partilileri olarak, bir kez daha sesleniyoruz. Cumhuriyet ve onun yönetim şekli demokrasi, halk iradesine dayalı parlamenter demokratik sistem, Cumhuriyet Halk Partisi ve Türk halkı var oldukça hep var olacaktır. Sınırlarımızın yeniden çizilmesine izin vermeyeceğiz;  dahili ve harici bedhahların Sevr dayatmalarına karşı Lozan’ı savunmaya devam edeceğiz.  Her türlü tehdide, saldırıya, Cumhuriyeti ortadan kaldırmak için yapılan hamlelere karşı uniter yapımızı, ulus bütünlüğümüzü, vatanımızın kutsalı olan bayrağımızı, dinimizi koruyacağız" ifadesini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.