İstikrarlı hükümetlere sahip olmak şart

SİYASET 03.04.2017 - 18:37, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2589+ kez okundu.
 

İstikrarlı hükümetlere sahip olmak şart

AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, Piraziz ilçesinde vatandaşlara Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlattı.
İlk olarak muhtarlar ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katıldığı toplantıda istişarelerde bulunan Öztürk, ardından ilçe merkezinde esnaf ve halka 16 Nisan halk oylamasını anlattı. Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte vesayet sisteminin tamamen tasfiye edileceğini ifade eden Öztürk, yasama ve yürütmenin ise güçleneceğini belirtti. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte devletin gerçek sahibinin millet olacağını söyleyen Öztürk, "Yeni sistemle birlikte yönetimde çift başlılık ortadan kalkacak. Hükümet icraat yapacak, Meclis kanun yapacak ve hükümeti denetleyecek. Meclis ve hükümet gerçek anlamda ayrılmış olacak. Meclis ve hükümeti, her ikisini de millet seçecek ve denetleyecek. Türkiye çok güçlü ve köklü demokrasi geleneğine, tarih ve devlet bilincine sahip bir ülke. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, milletin iktidarını güçlendirecek. Milletin temsilcilerini, Meclisi güçlendirecek. Dünyada söz sahibi, gelişmiş bir ülke olmak için istikrarlı hükümetlere sahip olmak şart. Yeni sistem, ülkemizde huzur, güven ve istikrarı kalıcı hale getirecek. Vesayet odakları, hükümet ve çift başlılık krizleri tarih olacak. Cumhuriyetimiz güçlenecek. Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Millet, Tek Devlet esasına dayalı üniter yapımız muhafaza edilecek. Yeni yönetim sistemimiz dünyaya örnek olacak, ilham verecek" dedi.Vatandaşların Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili sorularını da cevaplandıran Öztürk, anayasa değişiklik paketi ile birlikte yargıda asker ve sivil ayrımının ortadan kalkacağına dikkat çekti.  
AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, Piraziz ilçesinde vatandaşlara Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlattı.
İlk olarak muhtarlar ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katıldığı toplantıda istişarelerde bulunan Öztürk, ardından ilçe merkezinde esnaf ve halka 16 Nisan halk oylamasını anlattı. Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte vesayet sisteminin tamamen tasfiye edileceğini ifade eden Öztürk, yasama ve yürütmenin ise güçleneceğini belirtti. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte devletin gerçek sahibinin millet olacağını söyleyen Öztürk, "Yeni sistemle birlikte yönetimde çift başlılık ortadan kalkacak. Hükümet icraat yapacak, Meclis kanun yapacak ve hükümeti denetleyecek. Meclis ve hükümet gerçek anlamda ayrılmış olacak. Meclis ve hükümeti, her ikisini de millet seçecek ve denetleyecek. Türkiye çok güçlü ve köklü demokrasi geleneğine, tarih ve devlet bilincine sahip bir ülke. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, milletin iktidarını güçlendirecek. Milletin temsilcilerini, Meclisi güçlendirecek. Dünyada söz sahibi, gelişmiş bir ülke olmak için istikrarlı hükümetlere sahip olmak şart. Yeni sistem, ülkemizde huzur, güven ve istikrarı kalıcı hale getirecek. Vesayet odakları, hükümet ve çift başlılık krizleri tarih olacak. Cumhuriyetimiz güçlenecek. Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Millet, Tek Devlet esasına dayalı üniter yapımız muhafaza edilecek. Yeni yönetim sistemimiz dünyaya örnek olacak, ilham verecek" dedi.
Vatandaşların Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili sorularını da cevaplandıran Öztürk, anayasa değişiklik paketi ile birlikte yargıda asker ve sivil ayrımının ortadan kalkacağına dikkat çekti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.