'Bizleri sıhhat ve afiyet içerisinde imanla Ramazana ulaştır!'

GÜNDEM 30.03.2017 - 17:22, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3594+ kez okundu.
 

'Bizleri sıhhat ve afiyet içerisinde imanla Ramazana ulaştır!'

Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral, "30 Mart 2017 Perşembeyi Cuma'ya bağlayan gece,...
...üç ayların başladığının habercisi mübarek Regaib Kandilini bir kez daha idrak etmenin huzur ve mutluluğunu yaşadık" dedi.Müftü Oral, "Sevgili Peygamberimiz bu mevsimler geldiğinde ’Allahım! Recep ve Şaban ayını bizlere mübarek eyle! Bizleri sıhhat ve afiyet içerisinde imanla Ramazana ulaştır!’diye dua ederdi.Regaib Gecesi, bizlere üç aylar olarak bilinen zaman dilimlerinin başladığını haber verir. Kur’an ve oruç ayı Ramazan-ı şerifin müjdesini getirir. Günahlardan arınmak için sunulan imkân ve fırsatları; Rabbimizin sonsuz rahmet ve mağfiretini bizlere hatırlatır. Regaib gecesi, geleceğe ve istikbale yönelik arzu ve isteklerimizi, emel ve tutkularımızı gözden geçirme imkânı verir, rağbetlerimizin yalnızca Rabbimize yönelik olması gerektiğini hatırlatır. Regaib kandilinde en çok üzerinde durmamız gereken husus Allaha rağbet etmektir. Yani Allah için çalışmaktır. Allah için koşturmaktır. Allah için yorulmaktır. İstek ve dileklerimizi, arzu ve tutkularımızı Allaha yöneltmektir. Şan ve şöhreti, makam ve mevkii, mülk ve serveti değil, Rabbimizin rızasını hedeflemektir" diye konuştu.  
Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral, "30 Mart 2017 Perşembeyi Cuma'ya bağlayan gece,...
...üç ayların başladığının habercisi mübarek Regaib Kandilini bir kez daha idrak etmenin huzur ve mutluluğunu yaşadık" dedi.
Müftü Oral, "Sevgili Peygamberimiz bu mevsimler geldiğinde ’Allahım! Recep ve Şaban ayını bizlere mübarek eyle! Bizleri sıhhat ve afiyet içerisinde imanla Ramazana ulaştır!’diye dua ederdi.
Regaib Gecesi, bizlere üç aylar olarak bilinen zaman dilimlerinin başladığını haber verir. Kur’an ve oruç ayı Ramazan-ı şerifin müjdesini getirir. Günahlardan arınmak için sunulan imkân ve fırsatları; Rabbimizin sonsuz rahmet ve mağfiretini bizlere hatırlatır. Regaib gecesi, geleceğe ve istikbale yönelik arzu ve isteklerimizi, emel ve tutkularımızı gözden geçirme imkânı verir, rağbetlerimizin yalnızca Rabbimize yönelik olması gerektiğini hatırlatır. Regaib kandilinde en çok üzerinde durmamız gereken husus Allaha rağbet etmektir. Yani Allah için çalışmaktır. Allah için koşturmaktır. Allah için yorulmaktır. İstek ve dileklerimizi, arzu ve tutkularımızı Allaha yöneltmektir. Şan ve şöhreti, makam ve mevkii, mülk ve serveti değil, Rabbimizin rızasını hedeflemektir" diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.