Bulancak'ta yüksekokul için dernek kuruldu

GÜNDEM 06.03.2017 - 18:07, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3164+ kez okundu.
 

Bulancak'ta yüksekokul için dernek kuruldu

Bir süredir gündem de olan Bulancak'ta yapılması planlanan Giresun Üniversitesine bağlı olacak yüksekokulların yeri konusunda önemli bir adım atıldı.
Bulancak eski Salı pazarının olduğu yere yapılan bina da bir yüksekokul yapılması konusunda Bulancak Belediyesi ve GRÜ arasındaki mutabakat sonuncu bu binada bir MYO açılacak.Konu ile ilgili olarak Bulancak Belediyesinin yaptığı girişimlerin hızlandırılması içinde bir okul yaptırma derneği kurulması kararı verildi.Buradaki binaya gelecek dönem öğrenci gelmesi için binanın bir an önce kalan kısımlarının yapılması için gerekli projenin de tanıtıldığı bir toplantı Hotel Avcı restorantta yapıldı.Toplantıya Bulancak'ta faaliyette olan çok sayıda ki STK'lar, dernekler, iş adamları ve yetkili kişiler katıldı. Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, Başkan Yardımcısı Bahtiyar Hüsem, TSO Başkanı Ali Fatoğlu, GRÜ Bulancak MYO Dekanı Yrd. Doç. Oktay Karaman, AK Parti İlçe Başkanı Esat Sakalıoğlu, Fatih Emecen, Bulancak Şoförler Odası Başkanı Mustafa Aydın, Bulancak-Giresun Dolmuş Durağı Koop. Başkanı Necmi Goloğlu, Bulancak Şehiriçi Kooperatif Başkanı Namık Karaoğlanoğlu, Piraziz-Giresun Dolmuş Koop. Başkanı Cihanker Bodur, Bulancak Ziraat Odası Başkanı Naci Karamanoğlu, Sanayi Sitesi İşletme Koop. Başkanı Rahmi Zere, Bulancak Belediyesi Mehter Takımı Derneği Başkanı Abdullah Ayvaz, Belediye meclis üyeleri Ömral Daban, Hayri Özdemir, Ballıca Mahallesi Muhtarı Kadir Yıldırım, iş adamı Ahmet Cürgül'de katıldı.Belediye personeli Selçuk Kaçar’ın sunumunu yaptığı proje hakkında bir konuşma yapan Başkan Recep Yakar, "GRÜ ile yaptığımız görüşmelerin neticesinde ilçemize bir yüksekokul daha kazandırmak için gerekli adımları atıyoruz. Pazar yerinde yapılan binayı en kısa zamanda okul için hazır hale getirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Bunun içinde bir dernek kurduk. Bu dernek(Bulancak Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği-BEKDER) okul yapılması konusunda hızla karar almamızı ve işlemlerin daha çabuk yapılmasını sağlayacaktır. Bu binanın bize bir maliyeti vardır. Bulancak olarak bu maliyeti hep beraber karşılamalıyız. Sadece belediye değil, ilçemizde bulunan Odalar, STK’lar, dernekler ve güçlü işadamları ile birlikte bunu aşarız. Bu binamız 4 kat ve 5000 m2 bir alana sahip olacaktır. 2016 fiyatları ile 7 milyona yakın bir maliyeti görünüyor. Ancak 2017'de biteceği için biraz daha artabilir maliyet. Buraya yapılacak MYO'da geleceğe dönük mesleklerin olacağı 2 ayrı bölüm için söz aldık. Yaklaşık 1500 öğrenci burada okuyacak. Bunun içinde ilçemizdeki herkesin katkısı gerekiyor. Bağcılar Belediye Başkanı hemşehrimiz Lokman Çağrıcı bize her türlü desteği veriyor ve vermeye de devam edecek. Dediğimiz gibi burayı bir an önce bitirmeliyiz. Gelecek okul döneminde okulumuza öğrenci geldiğinde ekonomi dahil her şeye faydası olmuş olacaktır" dedi.                 
Bir süredir gündem de olan Bulancak'ta yapılması planlanan Giresun Üniversitesine bağlı olacak yüksekokulların yeri konusunda önemli bir adım atıldı.
Bulancak eski Salı pazarının olduğu yere yapılan bina da bir yüksekokul yapılması konusunda Bulancak Belediyesi ve GRÜ arasındaki mutabakat sonuncu bu binada bir MYO açılacak.
Konu ile ilgili olarak Bulancak Belediyesinin yaptığı girişimlerin hızlandırılması içinde bir okul yaptırma derneği kurulması kararı verildi.
Buradaki binaya gelecek dönem öğrenci gelmesi için binanın bir an önce kalan kısımlarının yapılması için gerekli projenin de tanıtıldığı bir toplantı Hotel Avcı restorantta yapıldı.
Toplantıya Bulancak'ta faaliyette olan çok sayıda ki STK'lar, dernekler, iş adamları ve yetkili kişiler katıldı. Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, Başkan Yardımcısı Bahtiyar Hüsem, TSO Başkanı Ali Fatoğlu, GRÜ Bulancak MYO Dekanı Yrd. Doç. Oktay Karaman, AK Parti İlçe Başkanı Esat Sakalıoğlu, Fatih Emecen, Bulancak Şoförler Odası Başkanı Mustafa Aydın, Bulancak-Giresun Dolmuş Durağı Koop. Başkanı Necmi Goloğlu, Bulancak Şehiriçi Kooperatif Başkanı Namık Karaoğlanoğlu, Piraziz-Giresun Dolmuş Koop. Başkanı Cihanker Bodur, Bulancak Ziraat Odası Başkanı Naci Karamanoğlu, Sanayi Sitesi İşletme Koop. Başkanı Rahmi Zere, Bulancak Belediyesi Mehter Takımı Derneği Başkanı Abdullah Ayvaz, Belediye meclis üyeleri Ömral Daban, Hayri Özdemir, Ballıca Mahallesi Muhtarı Kadir Yıldırım, iş adamı Ahmet Cürgül'de katıldı.
Belediye personeli Selçuk Kaçar’ın sunumunu yaptığı proje hakkında bir konuşma yapan Başkan Recep Yakar, "GRÜ ile yaptığımız görüşmelerin neticesinde ilçemize bir yüksekokul daha kazandırmak için gerekli adımları atıyoruz. Pazar yerinde yapılan binayı en kısa zamanda okul için hazır hale getirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Bunun içinde bir dernek kurduk. Bu dernek(Bulancak Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği-BEKDER) okul yapılması konusunda hızla karar almamızı ve işlemlerin daha çabuk yapılmasını sağlayacaktır. Bu binanın bize bir maliyeti vardır. Bulancak olarak bu maliyeti hep beraber karşılamalıyız. Sadece belediye değil, ilçemizde bulunan Odalar, STK’lar, dernekler ve güçlü işadamları ile birlikte bunu aşarız. Bu binamız 4 kat ve 5000 m2 bir alana sahip olacaktır. 2016 fiyatları ile 7 milyona yakın bir maliyeti görünüyor. Ancak 2017'de biteceği için biraz daha artabilir maliyet. Buraya yapılacak MYO'da geleceğe dönük mesleklerin olacağı 2 ayrı bölüm için söz aldık. Yaklaşık 1500 öğrenci burada okuyacak. Bunun içinde ilçemizdeki herkesin katkısı gerekiyor. Bağcılar Belediye Başkanı hemşehrimiz Lokman Çağrıcı bize her türlü desteği veriyor ve vermeye de devam edecek. Dediğimiz gibi burayı bir an önce bitirmeliyiz. Gelecek okul döneminde okulumuza öğrenci geldiğinde ekonomi dahil her şeye faydası olmuş olacaktır" dedi.

                

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.