BAŞKAN YAKAR, MUHTARLARDAN DA KAÇACAK

SİYASET 02.02.2017 - 18:09, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3535+ kez okundu.
 

BAŞKAN YAKAR, MUHTARLARDAN DA KAÇACAK

Bulancak Belediyesi'nde kurulan Muhtarlar Müdürlüğünün Başkan Yakar'ın muhtarları başından savması olarak algılandığını belirten CHP İlçe Başkanı ve meclis üyeleri, belediye yönetiminde hata üstüne hata yapıldığını altını çizdiler.
CHP Bulancak İlçe Başkanı Reşat Özdemir, beraberinde Bulancak Belediyesi Meclis Üyesi ve CHP Bulancak İlçe Başkan Yardımcısı Necmi Sıbıç, Belediye Meclis Üyeleri Av. Mustafa Yaşar ve Hasan Turan ile birlikte yaptıkları açıklamada, Belediye Başkanı Recep Yakar'ın belediye yönetiminde her geçen gün hata üstüne hata yaptığını söylediler.Gazetemizi ziyaret eden CHP heyeti, Bulancak Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısında yönetmeliğinin kabul edildiği Muhtarlık Müdürlüğü'nün Belediye Başkanı Recep Yakar'ın halkın temsilcileri olan muhtarlardan kurtulmak ve onların derdini dinlememek için kurulduğunu belirttiler.Konu hakkında açıklama yapan Başkan Özdemir, kurulan bu müdürlüğün halkın seçtiği muhtarlara büyük bir ayıp olarak değerlendirildiğini kaydederek, "2014 yılında yapılan yerel seçimlerde Bulancak Belediye Başkanlığına seçilen Recep Yakar, halkın hiçbir derdine çare olamayacağını anlayınca halkın kendine ulaşamaması için,  Başkanlık makamının kapısına iki tane sekreter, iki tane başkan yardımcısı koydurdu. Başkan Yakar, bu da yetmezmiş gibi, en son icraatı olarak  Muhtarlık Müdürlüğü kurdurup, muhtarlarında bundan sonraki dertlerini ve sıkıntılarını, kendisine değil, Muhtarlık Müdürlüğüne anlatmaları için bir birim kurdurdu. Bundan sonra muhtarlar bu birime dertlerini anlatacak, o birimin müdürü de Başkana muhtarların sorununu anlatacak. Dolayısıyla Başkan ve muhtarlar arasına bir de müdür aracı olmuş olacak. Bu mahallelerinde ve köylerinde seçilmiş olan muhtarlara yapılan büyük bir saygısızlıktır. Başkan Yakar, mensubu olduğu partinin kurucu genel başkanı ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Sarayında 15 günde bir muhtarları toplayıp, muhtarlara verdiği önemin ve değerin farkında değildir. Başkan Yakar, halktan ve halkın temsilcilerinden kaçmaktan vazgeçmelidir" dedi.  
Bulancak Belediyesi'nde kurulan Muhtarlar Müdürlüğünün Başkan Yakar'ın muhtarları başından savması olarak algılandığını belirten CHP İlçe Başkanı ve meclis üyeleri, belediye yönetiminde hata üstüne hata yapıldığını altını çizdiler.
CHP Bulancak İlçe Başkanı Reşat Özdemir, beraberinde Bulancak Belediyesi Meclis Üyesi ve CHP Bulancak İlçe Başkan Yardımcısı Necmi Sıbıç, Belediye Meclis Üyeleri Av. Mustafa Yaşar ve Hasan Turan ile birlikte yaptıkları açıklamada, Belediye Başkanı Recep Yakar'ın belediye yönetiminde her geçen gün hata üstüne hata yaptığını söylediler.
Gazetemizi ziyaret eden CHP heyeti, Bulancak Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısında yönetmeliğinin kabul edildiği Muhtarlık Müdürlüğü'nün Belediye Başkanı Recep Yakar'ın halkın temsilcileri olan muhtarlardan kurtulmak ve onların derdini dinlememek için kurulduğunu belirttiler.
Konu hakkında açıklama yapan Başkan Özdemir, kurulan bu müdürlüğün halkın seçtiği muhtarlara büyük bir ayıp olarak değerlendirildiğini kaydederek, "2014 yılında yapılan yerel seçimlerde Bulancak Belediye Başkanlığına seçilen Recep Yakar, halkın hiçbir derdine çare olamayacağını anlayınca halkın kendine ulaşamaması için,  Başkanlık makamının kapısına iki tane sekreter, iki tane başkan yardımcısı koydurdu. Başkan Yakar, bu da yetmezmiş gibi, en son icraatı olarak  Muhtarlık Müdürlüğü kurdurup, muhtarlarında bundan sonraki dertlerini ve sıkıntılarını, kendisine değil, Muhtarlık Müdürlüğüne anlatmaları için bir birim kurdurdu. Bundan sonra muhtarlar bu birime dertlerini anlatacak, o birimin müdürü de Başkana muhtarların sorununu anlatacak. Dolayısıyla Başkan ve muhtarlar arasına bir de müdür aracı olmuş olacak. Bu mahallelerinde ve köylerinde seçilmiş olan muhtarlara yapılan büyük bir saygısızlıktır. Başkan Yakar, mensubu olduğu partinin kurucu genel başkanı ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Sarayında 15 günde bir muhtarları toplayıp, muhtarlara verdiği önemin ve değerin farkında değildir. Başkan Yakar, halktan ve halkın temsilcilerinden kaçmaktan vazgeçmelidir" dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.