Bu bir yıkım projesidir

SİYASET 30.01.2017 - 16:45, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3116+ kez okundu.
 

Bu bir yıkım projesidir

Merkezi Giresun'da bulunan FİSKOBİRLİK'in fındık ve mamulleri üreten kuruluşu,...
...Entegre Fındık İşleme Tesisleri(EFİT)nin batı bölgesine taşınacağı yönündeki açıklamalar sonrası başlayan tartışmalara, CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu’da katıldı. Bektaşoğlu, yaptığı yazılı açıklamada; FKB’nin fındık üreticisi ve Giresun için önemine dikkat çekerek, “Bu konuya yönelik olarak iktidar partisi temsilcilerinin kamuoyunu daha net ve aydınlatıcı bir açıklama yapmamasını, ilgili kişi ve kuruluşların ise tepki göstermemesini yadırgıyorum. Böyle bir karar var mıdır, varsa bu kararı kim ya da kimler hangi gerekçeyle almıştır, FİSKOBİRLİK yönetimini, EFİT’i ilimizden taşımaya götüren süreçte neler yaşanmıştır, bunları bütün kamuoyu gibi ben de merak ediyorum” dedi.EFİT’in taşınmasını ‘yıkım projesi’ olarak nitelendiren Milletvekili Bektaşoğlu, şunları söyledi: “Bu AKP’nin uyguladığı fındık politikasının geldiği noktadır, son evresidir. Bir Cumhuriyet Kurumu olan ve Atatürk’ün talimatıyla kurulan FİSKOBİRLİK’i, kuruluş amacı da olan, iç ve dış piyasaları belirleyici özelliğinden, fındık ve üreticisinin hak ve menfaatlerini koruma adına yürüttüğü faaliyetlerinden alıkoyanlar, pasif ve atıl bir konuma getirenler, fındığı ve üreticisini yabancı ve yerli ortaklıklarına kurban edenler, şimdi de EFİT’i de ortadan kaldırarak FİSKOBİRLİK’e son bir vuruşa hazırlanıyorlar.  Fındık aldırmayarak piyasadaki etkinliğini yok ettiler, şimdi de mamul yapmasına engel olmaya çalışıyorlar. Yani fındık üstünde tam bir hakimiyet kurmak amacındalar”  
Merkezi Giresun'da bulunan FİSKOBİRLİK'in fındık ve mamulleri üreten kuruluşu,...
...Entegre Fındık İşleme Tesisleri(EFİT)nin batı bölgesine taşınacağı yönündeki açıklamalar sonrası başlayan tartışmalara, CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu’da katıldı. Bektaşoğlu, yaptığı yazılı açıklamada; FKB’nin fındık üreticisi ve Giresun için önemine dikkat çekerek, “Bu konuya yönelik olarak iktidar partisi temsilcilerinin kamuoyunu daha net ve aydınlatıcı bir açıklama yapmamasını, ilgili kişi ve kuruluşların ise tepki göstermemesini yadırgıyorum. Böyle bir karar var mıdır, varsa bu kararı kim ya da kimler hangi gerekçeyle almıştır, FİSKOBİRLİK yönetimini, EFİT’i ilimizden taşımaya götüren süreçte neler yaşanmıştır, bunları bütün kamuoyu gibi ben de merak ediyorum” dedi.
EFİT’in taşınmasını ‘yıkım projesi’ olarak nitelendiren Milletvekili Bektaşoğlu, şunları söyledi: “Bu AKP’nin uyguladığı fındık politikasının geldiği noktadır, son evresidir. Bir Cumhuriyet Kurumu olan ve Atatürk’ün talimatıyla kurulan FİSKOBİRLİK’i, kuruluş amacı da olan, iç ve dış piyasaları belirleyici özelliğinden, fındık ve üreticisinin hak ve menfaatlerini koruma adına yürüttüğü faaliyetlerinden alıkoyanlar, pasif ve atıl bir konuma getirenler, fındığı ve üreticisini yabancı ve yerli ortaklıklarına kurban edenler, şimdi de EFİT’i de ortadan kaldırarak FİSKOBİRLİK’e son bir vuruşa hazırlanıyorlar.  Fındık aldırmayarak piyasadaki etkinliğini yok ettiler, şimdi de mamul yapmasına engel olmaya çalışıyorlar. Yani fındık üstünde tam bir hakimiyet kurmak amacındalar”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.