Protestoyu bırakıp, yaralıların yardımına koştum

GÜNDEM 26.01.2017 - 17:17, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 2994+ kez okundu.
 

Protestoyu bırakıp, yaralıların yardımına koştum

Bulancak Bimder Derneği tarafından tertiplenen gecede Giresun Vali yardımcısı Yüksel Çelik'in yeğeni Operatör Doktor Sezai Çelik, Bulancak 75. Yıl Kütüphane salonunda 15 Temmuz gecesini anlattı.
FETÖ'nün darbe girişimine tepki için meydanlara koşan Doktor Sezai Çelik, 15 Temmuz gecesi Boğaziçi Köprüsü'nde darbeciler tarafından vurulanlara yaptığı tıbbi müdahaleyle birçok insanın hayatını kurtardı. Tanklardan gelen kurşunlara rağmen sabaha kadar yaralıların imdadına koşan Çelik, o gece Boğaziçi Köprüsü'nde yaşadıklarını Bulancaklılara anlattı. Göğüs Cerrahisi Uzmanı Operatör Doktor Çelik, ailesiyle evde otururken Sapanca' da yaşayan kız kardeşinin orada olağanüstü bir hareketlilik yaşandığını ve İstanbul'da bir şey olup olmadığını sorduğunu söyledi.Çelik, bunun üzerine birkaç yere telefon açtığını ve olağanüstü hareketlilik olduğunu anlayınca sitede oturan komşularıyla bir araya gelip, askerin girişini engellemek için ana girişi arabalarla kapattıklarını dile getirdi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'meydanlara çıkın' çağrısı üzerine siteden 8 arkadaşıyla 30-35 dakika yürüyerek köprüye ulaştıklarını aktaran Çelik, "Zaten çağrıyı duyan halkımız köprüye koşmuştu. Saat 23.30 gibi köprüye ulaştık. Önümüz kapalıydı, insanları yara yara geçmeye çalıştık. Asya'dan Avrupa'ya geçişi kapatmışlardı. Bir kısım vatandaş panikle 'kurşun atıyorlar' şeklinde bağırarak üzerimize geliyordu. Arkadaşlarla irkildik ama yürümeye devam ettik, en öne kadar geldik. Başka vatandaşlar da vardı ve araçlar yan çevrilerek siper yapılmıştı. Köprüye varır varmaz kurşunlar üstümüze yağmaya başladı. O sırada vurulanlar olduğunu gördüm, ambulans da yoktu. Bir cerrah olarak protestoyu bırakıp, yaralıların yardımına koştum. Yaralıları vatandaşlar çeke çeke kenara getirmeye çalıştı. Bacağından yaralanalar, yardım çığlıkları atanlar vardı, ortam çok ürkütücüydü. Zaman geçtikçe yaralı sayısı artmaya başladı. Bir taraftan canımı korumaya çalışıyor diğer taraftan yaralılara yardım ediyordum. Sırtıma Türk bayrağı bağladım ki belki insafa gelirler de yardıma geleni vurmazlar diye ama ne çare" diye konuştu.Söyleşide  Bulancak Kaymakamı  Niyazi Ulugölge, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel Bulut, Belediye Başkan Yardımcısı Bahtiyar Hüsem, Nuri Hoca ve vatandaşlar katıldı. Gecenin adına  Operatör Doktor  Sezai Çelik’e ilçe kaymakamı Niyazi Ulugölge plaket sundu.  
Bulancak Bimder Derneği tarafından tertiplenen gecede Giresun Vali yardımcısı Yüksel Çelik'in yeğeni Operatör Doktor Sezai Çelik, Bulancak 75. Yıl Kütüphane salonunda 15 Temmuz gecesini anlattı.
FETÖ'nün darbe girişimine tepki için meydanlara koşan Doktor Sezai Çelik, 15 Temmuz gecesi Boğaziçi Köprüsü'nde darbeciler tarafından vurulanlara yaptığı tıbbi müdahaleyle birçok insanın hayatını kurtardı. 
Tanklardan gelen kurşunlara rağmen sabaha kadar yaralıların imdadına koşan Çelik, o gece Boğaziçi Köprüsü'nde yaşadıklarını Bulancaklılara anlattı. Göğüs Cerrahisi Uzmanı Operatör Doktor Çelik, ailesiyle evde otururken Sapanca' da yaşayan kız kardeşinin orada olağanüstü bir hareketlilik yaşandığını ve İstanbul'da bir şey olup olmadığını sorduğunu söyledi.
Çelik, bunun üzerine birkaç yere telefon açtığını ve olağanüstü hareketlilik olduğunu anlayınca sitede oturan komşularıyla bir araya gelip, askerin girişini engellemek için ana girişi arabalarla kapattıklarını dile getirdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'meydanlara çıkın' çağrısı üzerine siteden 8 arkadaşıyla 30-35 dakika yürüyerek köprüye ulaştıklarını aktaran Çelik, "Zaten çağrıyı duyan halkımız köprüye koşmuştu. Saat 23.30 gibi köprüye ulaştık. Önümüz kapalıydı, insanları yara yara geçmeye çalıştık. Asya'dan Avrupa'ya geçişi kapatmışlardı. Bir kısım vatandaş panikle 'kurşun atıyorlar' şeklinde bağırarak üzerimize geliyordu. Arkadaşlarla irkildik ama yürümeye devam ettik, en öne kadar geldik. Başka vatandaşlar da vardı ve araçlar yan çevrilerek siper yapılmıştı. Köprüye varır varmaz kurşunlar üstümüze yağmaya başladı. O sırada vurulanlar olduğunu gördüm, ambulans da yoktu. Bir cerrah olarak protestoyu bırakıp, yaralıların yardımına koştum. Yaralıları vatandaşlar çeke çeke kenara getirmeye çalıştı. Bacağından yaralanalar, yardım çığlıkları atanlar vardı, ortam çok ürkütücüydü. Zaman geçtikçe yaralı sayısı artmaya başladı. Bir taraftan canımı korumaya çalışıyor diğer taraftan yaralılara yardım ediyordum. Sırtıma Türk bayrağı bağladım ki belki insafa gelirler de yardıma geleni vurmazlar diye ama ne çare" diye konuştu.
Söyleşide  Bulancak Kaymakamı  Niyazi Ulugölge, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel Bulut, Belediye Başkan Yardımcısı Bahtiyar Hüsem, Nuri Hoca ve vatandaşlar katıldı. Gecenin adına  Operatör Doktor  Sezai Çelik’e ilçe kaymakamı Niyazi Ulugölge plaket sundu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.