Milletvekili Öztürk'ten fındığa destek

SİYASET 14.11.2016 - 16:48, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 2572+ kez okundu.
 

Milletvekili Öztürk'ten fındığa destek

2017 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu tasarısı görüşmeleri devam ediyor.
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın bütçe görüşmeleri sırasında bir konuşma yapan Giresun Milletvekili Cemal Öztürk; sanayi denilince akla ilk gelen ismin Profesör Doktor Necmettin Erbakan olduğunu, bu vesileyle kendisini rahmet ve minnetle andığını söyledi.Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın 'Fındık Altına Dönüşüyor' projesini dikkate değer bulduğunu, fındığın Türkiye'nin altını mesabesinde olduğunu, ancak altın değerindeki bu nimetten Türkiye'nin yeterince yararlanamadığını söyleyen Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, "Fındıkta tartışmasız bir numarayız. Mukayeseli üstünlükler açısından üstünlüğümüz tartışılamaz. Ancak fındığı biz değil Avrupa Birliği ülkeleri altına dönüştürüyorlar. Katma değeri yüksek markalı ürünler olarak satıyor ve bizim 5-6 katımızdan daha fazla gelir elde ediyorlar" dedi.Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın bilimde, sanayide ve teknolojide Türkiye'yi zıplatabilecek bir misyona sahip olduğunu, bu misyonu yerine getirmede bakana ve ekibine başarı dilediğini ifade eden Cemal Öztürk; "İhtisas organize sanayi bölgeleri çok önemli. Bir tane de ilim Giresun'a kurulmasını talep ediyorum. Fındık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi olacak bu OSB fındığı gerçekten altına dönüştürecektir" diye konuştu. 
2017 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu tasarısı görüşmeleri devam ediyor.
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın bütçe görüşmeleri sırasında bir konuşma yapan Giresun Milletvekili Cemal Öztürk; sanayi denilince akla ilk gelen ismin Profesör Doktor Necmettin Erbakan olduğunu, bu vesileyle kendisini rahmet ve minnetle andığını söyledi.
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın 'Fındık Altına Dönüşüyor' projesini dikkate değer bulduğunu, fındığın Türkiye'nin altını mesabesinde olduğunu, ancak altın değerindeki bu nimetten Türkiye'nin yeterince yararlanamadığını söyleyen Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, "Fındıkta tartışmasız bir numarayız. Mukayeseli üstünlükler açısından üstünlüğümüz tartışılamaz. Ancak fındığı biz değil Avrupa Birliği ülkeleri altına dönüştürüyorlar. Katma değeri yüksek markalı ürünler olarak satıyor ve bizim 5-6 katımızdan daha fazla gelir elde ediyorlar" dedi.
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın bilimde, sanayide ve teknolojide Türkiye'yi zıplatabilecek bir misyona sahip olduğunu, bu misyonu yerine getirmede bakana ve ekibine başarı dilediğini ifade eden Cemal Öztürk; "İhtisas organize sanayi bölgeleri çok önemli. Bir tane de ilim Giresun'a kurulmasını talep ediyorum. Fındık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi olacak bu OSB fındığı gerçekten altına dönüştürecektir" diye konuştu. 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.