Avcılara, Çamoluk'ta muhtardan kumpas!

GÜNDEM 11.11.2016 - 09:22, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 2603+ kez okundu.
 

Avcılara, Çamoluk'ta muhtardan kumpas!

Bulancak Avcılar ve Atıcılar Derneği üyeleri Çamoluk'ta resmi avlakta av yaptıkları sırada köy muhtarı ve köy halkının yasal avlakta av yapmalarını önlemek için mallarına zarar verdiklerini iddia ettiler.
Hafta sonu dernek üyesi 6 avcının Çamoluk'ta bulunan yasal avlakta avlandıkları esnada köy muhtarı ve bazı kişiler tarafından araçlarının lastiklerinin sibop iğnelerinin söküldüğü ve köy halkı ile muhtarın avcılara karşı bu tutumu büyük tepki gördü.Bulancak Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı İsa Gündoğdu, gazetemize yaptığı açıklamada, dernek üyesi avcıların başına gelen bu olayın Giresun ve diğer bazı illerdeki yasal avlaklarda da başlarına geldiğini kaydederek, bu tür olayların yaşanmasının avcılara büyük hakaret olduğunu söyledi.Dernek üyelerinin başlarından geçen olayı yazılı dilekçe ile dernek başkanlığına ulaştırdığını hatırlatan Başkan Gündoğdu, "Tarafımıza ulaştırılan yazılı dilekçeyi bizlerde Giresun Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne teslim edeceğiz. Yaşanan bu son olayın Giresun il sınırları içinde olması bizleri bir hayli tedirgin etmiştir. Kendi topraklarımızda devletin belirlediği yasal avlakta bu tür bir zararın yaşanması avcılarımızı zor duruma sokmaktadır. Olayın gelişmesinde yaşanan diyaloglarda bir hayli ilginçtir. Avlak alanında araziye çıkacak olan avcılarımız ilk önce vatandaşlar tarafından tehdit edilmiş, daha sonrasında ise Çamoluk İlçesi Elibüyük Köyü ve Sarpkaya Köyü arasında ki yasal avlakta muhtar olduğunu öğrendiğimiz kişi tarafından avcılarımızın araç lastiklerinin sibop iğneleri sökülmüş ve geç saatlere kadar bölgede mahsur kalmışlardır. Yaşanan bu olayın çözüm noktasında Giresun Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü yetkililerini, eğer çözüm bulunmazsa Giresun Valimiz sayın Hasan Karahan'ın konuyla ilgilenmesini bekliyoruz" dedi.
Bulancak Avcılar ve Atıcılar Derneği üyeleri Çamoluk'ta resmi avlakta av yaptıkları sırada köy muhtarı ve köy halkının yasal avlakta av yapmalarını önlemek için mallarına zarar verdiklerini iddia ettiler.
Hafta sonu dernek üyesi 6 avcının Çamoluk'ta bulunan yasal avlakta avlandıkları esnada köy muhtarı ve bazı kişiler tarafından araçlarının lastiklerinin sibop iğnelerinin söküldüğü ve köy halkı ile muhtarın avcılara karşı bu tutumu büyük tepki gördü.
Bulancak Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı İsa Gündoğdu, gazetemize yaptığı açıklamada, dernek üyesi avcıların başına gelen bu olayın Giresun ve diğer bazı illerdeki yasal avlaklarda da başlarına geldiğini kaydederek, bu tür olayların yaşanmasının avcılara büyük hakaret olduğunu söyledi.
Dernek üyelerinin başlarından geçen olayı yazılı dilekçe ile dernek başkanlığına ulaştırdığını hatırlatan Başkan Gündoğdu, "Tarafımıza ulaştırılan yazılı dilekçeyi bizlerde Giresun Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne teslim edeceğiz. Yaşanan bu son olayın Giresun il sınırları içinde olması bizleri bir hayli tedirgin etmiştir. Kendi topraklarımızda devletin belirlediği yasal avlakta bu tür bir zararın yaşanması avcılarımızı zor duruma sokmaktadır. Olayın gelişmesinde yaşanan diyaloglarda bir hayli ilginçtir. Avlak alanında araziye çıkacak olan avcılarımız ilk önce vatandaşlar tarafından tehdit edilmiş, daha sonrasında ise Çamoluk İlçesi Elibüyük Köyü ve Sarpkaya Köyü arasında ki yasal avlakta muhtar olduğunu öğrendiğimiz kişi tarafından avcılarımızın araç lastiklerinin sibop iğneleri sökülmüş ve geç saatlere kadar bölgede mahsur kalmışlardır. Yaşanan bu olayın çözüm noktasında Giresun Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü yetkililerini, eğer çözüm bulunmazsa Giresun Valimiz sayın Hasan Karahan'ın konuyla ilgilenmesini bekliyoruz" dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.