CUMHURİYETİMİZİN 93. YILI KUTLANDI

GÜNDEM 31.10.2016 - 17:50, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 2496+ kez okundu.
 

CUMHURİYETİMİZİN 93. YILI KUTLANDI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetimizin 93. yıldönümü kutlamaları tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de çeşitli etkinliklerle kutlandı.
28 Ekim Cuma günü saat 13.00 de Valilik önünde Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başlayan kutlama törenleri 29 Ekim Cumartesi günü saat 09.00’da Valilik Makamında tebriklerin kabulü ile devam etti. Hava muhalefeti sebebiyle Giresun Merkez 19 Eylül Kapalı Spor Salonunda aynı gün 10.00’da gerçekleştirilen kutlama törenleri Sayın Valimiz Hasan Karahan ve Belediye Başkanı Kerim Aksu’nun törene katılanları selamlaması ve bayramlarını kutlamasıyla başladı.  Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla devam eden törende Vali Karahan, günün anlam ve önemine değinen bir konuşma yaptı. Vali Karahan, “Kıymetli Giresunlu vatandaşlarım, Aziz Türk Milletinin şerefli evlatları bayramınız kutlu olsun” diyerek başladığı konuşmasında “93 yıl önce bugün manası milletin iradesini hâkim kılmak olan Cumhuriyet ilan edildi. Cumhuriyet değerlerine rejimlerine o gün, bugündür gözü gibi bakan milletimiz her fırsatta rejimini korumayı da bilmiştir. Farklı arayışlara asla prim vermemiştir. Milletimiz her zaman bu kararlı duruşunu göstermiş ve bunun en son ve şanlı örneğini 15 Temmuz gecesi hain kalkışma karşısında da göstermiştir. Duvarında, ‘Egemenlik Milletindir’ yazan meclise yapılan saldırı milletin göğsünü siper etmesiyle def edilebilmiştir. Milletin parasıyla düşmanlara karşı kullanılmak üzere ordumuza teslim edilen savaş jetleri ve tanklar milletin evlatlarına kurşun yağdırmış ancak milletin evlatları kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla bu hayâsızca akına dur demiştir. Giresunlu hemşerilerimizde bu konuda ilk andan bu ana kadar hiçbir tereddüt göstermemiş ve milletin iradesinin yanında saf tutmuştur. Kıymetli Giresunlu vatandaşlarım, büyük Türk milletinin tarihteki kutlu yürüyüşü her türlü engellemelere rağmen devam edecektir. Bunun teminatı milletimizin kanıyla canıyla Cumhuriyetimize sahip çıkma kararlılığıdır" dedi.  Vali Karahan’ın konuşmanın ardından; resim, şiir, kompozisyon, satranç ve koşu yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Karahan ve Belediye Başkanı Aksu tarafından verildi.    
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetimizin 93. yıldönümü kutlamaları tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de çeşitli etkinliklerle kutlandı.
28 Ekim Cuma günü saat 13.00 de Valilik önünde Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başlayan kutlama törenleri 29 Ekim Cumartesi günü saat 09.00’da Valilik Makamında tebriklerin kabulü ile devam etti. Hava muhalefeti sebebiyle Giresun Merkez 19 Eylül Kapalı Spor Salonunda aynı gün 10.00’da gerçekleştirilen kutlama törenleri Sayın Valimiz Hasan Karahan ve Belediye Başkanı Kerim Aksu’nun törene katılanları selamlaması ve bayramlarını kutlamasıyla başladı.  
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla devam eden törende Vali Karahan, günün anlam ve önemine değinen bir konuşma yaptı. 
Vali Karahan, “Kıymetli Giresunlu vatandaşlarım, Aziz Türk Milletinin şerefli evlatları bayramınız kutlu olsun” diyerek başladığı konuşmasında “93 yıl önce bugün manası milletin iradesini hâkim kılmak olan Cumhuriyet ilan edildi. Cumhuriyet değerlerine rejimlerine o gün, bugündür gözü gibi bakan milletimiz her fırsatta rejimini korumayı da bilmiştir. Farklı arayışlara asla prim vermemiştir. Milletimiz her zaman bu kararlı duruşunu göstermiş ve bunun en son ve şanlı örneğini 15 Temmuz gecesi hain kalkışma karşısında da göstermiştir. Duvarında, ‘Egemenlik Milletindir’ yazan meclise yapılan saldırı milletin göğsünü siper etmesiyle def edilebilmiştir. Milletin parasıyla düşmanlara karşı kullanılmak üzere ordumuza teslim edilen savaş jetleri ve tanklar milletin evlatlarına kurşun yağdırmış ancak milletin evlatları kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla bu hayâsızca akına dur demiştir. Giresunlu hemşerilerimizde bu konuda ilk andan bu ana kadar hiçbir tereddüt göstermemiş ve milletin iradesinin yanında saf tutmuştur. Kıymetli Giresunlu vatandaşlarım, büyük Türk milletinin tarihteki kutlu yürüyüşü her türlü engellemelere rağmen devam edecektir. Bunun teminatı milletimizin kanıyla canıyla Cumhuriyetimize sahip çıkma kararlılığıdır" dedi.  
Vali Karahan’ın konuşmanın ardından; resim, şiir, kompozisyon, satranç ve koşu yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Karahan ve Belediye Başkanı Aksu tarafından verildi.  

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.