'Kızlara meslek, istihdama destek' isimli hibe projesi sonlandırıldı

EĞİTİM 31.10.2016 - 17:25, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 4708+ kez okundu.
 

'Kızlara meslek, istihdama destek' isimli hibe projesi sonlandırıldı

Piraziz İsmail Yücel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin,...
...Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Daire Başkanlığı bünyesinde 'Özellikle Kız Çocuklarının Okula Devam Oranlarının Arttırılması' başlığı adı altında yürütülen 'Kızlara meslek, istihdama destek' isimli hibe projesi sonlandırıldı.Projenin sonlandırılması ile ilgili okul salonunda program gerçekleştirdi. Programa Piraziz Kaymakamı Hamit Genç, Piraziz Emniyet  Amiri Muhammed Kaymak, Giresun İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Topçu, Piraziz İlçe Müftüsü Yavuz Yıldız, Giresun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hasan Bulut ve çok sayıda daire amirleri okul müdürleri katıldı.Programda konuşan Okul Müdürü Süleyman Öztürk, "1 Kasım 2015 tarihinde başlayan projemiz bu gün itibariyle 31 Ekim 2016 tarihinde sona erecektir. Ana konusu kız çocuklarının okula devam oranlarının artırılması olan projemizin proje kapsamında 504 tane kız öğrencimize 56 tane ortaokulumuza ulaşarak hem kız öğrencilerimize hem de bu okullarda bulunan erkek öğrencilerimize okulumuzun tanıtımını yapmış bulunuyoruz. Yine proje kapsamında okulumuzun eski pansiyon binasını yaklaşık 43 bin Euro'luk paraya harcayarak onarımdan geçirdikten sonra kız pansiyonu olarak açılmıştır. Yine proje kapsamında öğrencilerimiz bir yıl boyunca servis ücretinde yaralanmış bu kapsamda 20 bin Euro harcanmıştır. 2014-2015 Eğitim Öğretim yılında TEOG sınav sonuçlarına göre okulumuzu hiç bir kız öğrenci tercih etmezken 2016-2017 Eğitim Öğretim yılında 30 kız öğrencimiz okulumuz tercih etmiş yine TEOG  sınav sonuçlarına göre 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılında 140 bin  öğrenciyle ilimiz genelinde en fazla tercih edilen meslek lisesi olmuştur.  Sonuç olarak projenin hayata geçirilmesinde fedakârca çalışan proje ekibimize gittiğimiz okullarda bizleri destek olan okul müdürleri öğretmelerimiz e bizi yalnız bırakmaya büyüklerimize teşekkür ediyorum" dedi.Okul Müdürü Öztürk'ün konuşması sonrası Projeye destek veren kurum ve kuruluşlara plaket takdim edildi.Okul salonun da ki program bitim sonrası katılımcılar, Piraziz İsmail Yücel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kız öğrenci pansiyonunu gezdi.
Piraziz İsmail Yücel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin,...
...Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Daire Başkanlığı bünyesinde 'Özellikle Kız Çocuklarının Okula Devam Oranlarının Arttırılması' başlığı adı altında yürütülen 'Kızlara meslek, istihdama destek' isimli hibe projesi sonlandırıldı.
Projenin sonlandırılması ile ilgili okul salonunda program gerçekleştirdi. Programa Piraziz Kaymakamı Hamit Genç, Piraziz Emniyet  Amiri Muhammed Kaymak, Giresun İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Topçu, Piraziz İlçe Müftüsü Yavuz Yıldız, Giresun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hasan Bulut ve çok sayıda daire amirleri okul müdürleri katıldı.
Programda konuşan Okul Müdürü Süleyman Öztürk, "1 Kasım 2015 tarihinde başlayan projemiz bu gün itibariyle 31 Ekim 2016 tarihinde sona erecektir. Ana konusu kız çocuklarının okula devam oranlarının artırılması olan projemizin proje kapsamında 504 tane kız öğrencimize 56 tane ortaokulumuza ulaşarak hem kız öğrencilerimize hem de bu okullarda bulunan erkek öğrencilerimize okulumuzun tanıtımını yapmış bulunuyoruz. Yine proje kapsamında okulumuzun eski pansiyon binasını yaklaşık 43 bin Euro'luk paraya harcayarak onarımdan geçirdikten sonra kız pansiyonu olarak açılmıştır. Yine proje kapsamında öğrencilerimiz bir yıl boyunca servis ücretinde yaralanmış bu kapsamda 20 bin Euro harcanmıştır. 2014-2015 Eğitim Öğretim yılında TEOG sınav sonuçlarına göre okulumuzu hiç bir kız öğrenci tercih etmezken 2016-2017 Eğitim Öğretim yılında 30 kız öğrencimiz okulumuz tercih etmiş yine TEOG  sınav sonuçlarına göre 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılında 140 bin  öğrenciyle ilimiz genelinde en fazla tercih edilen meslek lisesi olmuştur.  Sonuç olarak projenin hayata geçirilmesinde fedakârca çalışan proje ekibimize gittiğimiz okullarda bizleri destek olan okul müdürleri öğretmelerimiz e bizi yalnız bırakmaya büyüklerimize teşekkür ediyorum" dedi.
Okul Müdürü Öztürk'ün konuşması sonrası Projeye destek veren kurum ve kuruluşlara plaket takdim edildi.
Okul salonun da ki program bitim sonrası katılımcılar, Piraziz İsmail Yücel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kız öğrenci pansiyonunu gezdi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.