Ekoköy İnece'de tarım semineri yapıldı

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.09.2013 - 18:35, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 2295+ kez okundu.
 

Ekoköy İnece'de tarım semineri yapıldı

Giresun Valiliği GİRTAB (Giresun Turizm Altyapı Hizmet Birliği) tarafından sürdürülen Ekoturizm köyleri yerli ve yabancı ziyaretçiler,...
...toplantı ve seminer faaliyetleri ile misafirlerini ağırlamaya devam ediyor.   Tarım Bakanlığı ve JİCA tarafından düzenlenen, Dokap-Tarım Projesi; Çoklu Tarımın Yaygınlaşmasında Türk-Japon işbirliği’’ semineri İnece Ekoköy’de yapıldı. Yıl içinde birkaç kez yapılan tarım toplantısı ilk defa bir köy ortamında düzenlendi. Seminere Artvin-Arhavi ve Ardanuç, Gümüşhane-Kürtün, Trabzon-Sürmene, Rize-Tarım Hayvancılık Müdürlükleri uzman ve yetkilileri, ayrıca; Ankara JICA tarım ve sebze uzmanları, Ankara Dokap Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığı yetkilileri katıldılar. 2 gün süren çalışmalarda seminerde konuklar Köy evlerinde konakladılar, köy yemeklerini tattılar, köyde bulunan tarım arazilerini gezip incelemede ve araştırmalarda bulundular. Yapılan toplantıda İnece Köyü tarım potansiyeli ve  yapılan tarımsal faaliyetlerle ilgili incelemelerde bulundular. Organizasyonun 2. gününde düzenlenen toplantı organizasyonuna Bulancak Kaymakam vekili Piraziz Kaymakamı Hüseyin Çam, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Muhammet Angın’da katıldı. Köyde yapılan çalışmaları detaylı bir şekilde inceleyen yetkililer  İnece Köyü’ne tarım, hayvancılık ve turizm konusunda her türlü desteği verebileceklerini belirterek; başta İnece Köyü ekoturizm bayan ekibine, bu çalışmalarda emeği geçen Giresun Valiliği GİRTAB (Giresun Turizm Altyapı Hizmet Birliği)’ne, İnece Köyü Kooperatifi Başkanlığı’na teşekkür ederek köyden ayrıldılar. Seminer sonrası Kaymakam Çam, İnece'de tarımsal araştırmalara yapan Japon gönüllü tarım danışmanı Şinji Kitamura'ya teşekkür plaketi verdi.   
Giresun Valiliği GİRTAB (Giresun Turizm Altyapı Hizmet Birliği) tarafından sürdürülen Ekoturizm köyleri yerli ve yabancı ziyaretçiler,...

...toplantı ve seminer faaliyetleri ile misafirlerini ağırlamaya devam ediyor.  

Tarım Bakanlığı ve JİCA tarafından düzenlenen, Dokap-Tarım Projesi; Çoklu Tarımın Yaygınlaşmasında Türk-Japon işbirliği’’ semineri İnece Ekoköy’de yapıldı. Yıl içinde birkaç kez yapılan tarım toplantısı ilk defa bir köy ortamında düzenlendi.

Seminere Artvin-Arhavi ve Ardanuç, Gümüşhane-Kürtün, Trabzon-Sürmene, Rize-Tarım Hayvancılık Müdürlükleri uzman ve yetkilileri, ayrıca; Ankara JICA tarım ve sebze uzmanları, Ankara Dokap Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığı yetkilileri katıldılar.

2 gün süren çalışmalarda seminerde konuklar Köy evlerinde konakladılar, köy yemeklerini tattılar, köyde bulunan tarım arazilerini gezip incelemede ve araştırmalarda bulundular. Yapılan toplantıda İnece Köyü tarım potansiyeli ve  yapılan tarımsal faaliyetlerle ilgili incelemelerde bulundular.

Organizasyonun 2. gününde düzenlenen toplantı organizasyonuna Bulancak Kaymakam vekili Piraziz Kaymakamı Hüseyin Çam, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Muhammet Angın’da katıldı. Köyde yapılan çalışmaları detaylı bir şekilde inceleyen yetkililer  İnece Köyü’ne tarım, hayvancılık ve turizm konusunda her türlü desteği verebileceklerini belirterek; başta İnece Köyü ekoturizm bayan ekibine, bu çalışmalarda emeği geçen Giresun Valiliği GİRTAB (Giresun Turizm Altyapı Hizmet Birliği)’ne, İnece Köyü Kooperatifi Başkanlığı’na teşekkür ederek köyden ayrıldılar.

Seminer sonrası Kaymakam Çam, İnece'de tarımsal araştırmalara yapan Japon gönüllü tarım danışmanı Şinji Kitamura'ya teşekkür plaketi verdi. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.