Manisa 484. Mesir Macunu Festivali ve Nevruz Bayramına hazırlanıyor

GÜNDEM 18.03.2024 - 16:07, Güncelleme: 18.03.2024 - 16:07 2979+ kez okundu.
 

Manisa 484. Mesir Macunu Festivali ve Nevruz Bayramına hazırlanıyor

Manisa yıllardır geleneksel olarak kutladığı Mesir macunu festivaline hazırlanıyor.
Valilikten yapılan açıklamada Festivalin bu yıl 484.cu kutlama programı belli oldu. Baharın müjdecisi ve baharın bayramı olarak nitelendirilen ‘Nevruz Bayramı’ kutlamaları, Manisa’da Mesir Macunu Festivali ile birlikte gerçekleşecek. Türk Kültürünün en önemli miraslarından biri olan "Nevruz Bayramı" kutlama etkinlikleri ve 484. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivaliyle birlikte ve düzenlenecek ve "Mesir Macunu Karma Töreni 21 Mart’ta yapılacak. Mesir Macunu Karma Töreni öncesinde Nevruz kutlamaları gerçekleşecek. Kutlama programı: Saat 10.30’da Cumhuriyet Meydanı’nda Açılış Programı ve Çelenk Sunumu yapılacak. Saat 10.40’da Nevruz Kutlama Programı’na geçilecek. İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapacak. Şiirler ve Halk Oyunları Gösterisinin ardından Nevruz ateşinin yakılıp örste demir dövülecek. Halka boyanmış Nevruz yumurtası dağıtımı yapılacak ve Nevruz ateşinden atlanacak. En son da fidan dağıtımı gerçekleştirilecek. Saat 11.15’te Kortej Yürüyüşü gerçekleşecek. Güzergah: Manisa Valiliği Önü - Sultan Camii Külliyesi Saat 12.00’de Sultan Camii Külliyesi’nde Geleneksel Mesir Macunu Festivali Karma Töreni yapılacak. Mesir ilahisinin okunacak ve ardından Manisa'yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa Valisi Enver Ünlü konuşma yapacak. Konuşmalardan sonra Mesir Macunu karma duası okunup temsili karma töreni yapılacak. Saat 12.50’de Sultan Camii’nde Mevlit ve Kur'an-ı Kerim Tilaveti okunup son olarak saat 14.30’da Manisa Celal Bayar Üniversitesi Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Yerleşkesi’nde Nevruz Kutlama Töreni gerçekleştirilecek.    
Manisa yıllardır geleneksel olarak kutladığı Mesir macunu festivaline hazırlanıyor.

Valilikten yapılan açıklamada Festivalin bu yıl 484.cu kutlama programı belli oldu. Baharın müjdecisi ve baharın bayramı olarak nitelendirilen ‘Nevruz Bayramı’ kutlamaları, Manisa’da Mesir Macunu Festivali ile birlikte gerçekleşecek.

Türk Kültürünün en önemli miraslarından biri olan "Nevruz Bayramı" kutlama etkinlikleri ve 484. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivaliyle birlikte ve düzenlenecek ve " Mesir Macunu Karma Töreni 21 Mart’ta yapılacak.

Mesir Macunu Karma Töreni öncesinde Nevruz kutlamaları gerçekleşecek.

Kutlama programı:

Saat 10.30’da Cumhuriyet Meydanı’nda Açılış Programı ve Çelenk Sunumu yapılacak.

Saat 10.40’da Nevruz Kutlama Programı’na geçilecek.

İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapacak.

Şiirler ve Halk Oyunları Gösterisinin ardından Nevruz ateşinin yakılıp örste demir dövülecek.

Halka boyanmış Nevruz yumurtası dağıtımı yapılacak ve Nevruz ateşinden atlanacak. En son da fidan dağıtımı gerçekleştirilecek.

Saat 11.15’te Kortej Yürüyüşü gerçekleşecek.

Güzergah: Manisa Valiliği Önü - Sultan Camii Külliyesi

Saat 12.00’de Sultan Camii Külliyesi’nde Geleneksel Mesir Macunu Festivali Karma Töreni yapılacak.

Mesir ilahisinin okunacak ve ardından Manisa'yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa Valisi Enver Ünlü konuşma yapacak.

Konuşmalardan sonra Mesir Macunu karma duası okunup temsili karma töreni yapılacak.

Saat 12.50’de Sultan Camii’nde Mevlit ve Kur'an-ı Kerim Tilaveti okunup son olarak saat 14.30’da Manisa Celal Bayar Üniversitesi Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Yerleşkesi’nde Nevruz Kutlama Töreni gerçekleştirilecek.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.