Güzelyalı’nın kadınları 8 Mart’ta buluştu

YAŞAM 09.03.2024 - 16:05, Güncelleme: 09.03.2024 - 16:47 7039+ kez okundu.
 

Güzelyalı’nın kadınları 8 Mart’ta buluştu

Bulancak Güzelyalı İlk ve Ortaokulu Aile Birliği, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe özel öğrenci velileri ve öğretmenler için bir etkinlik düzenledi.
Bulancak Mercanlar Düğün salonunda yapılan etkinliğe 450’ye yakın kadın veli katıldı. 8 Mart Cuma akşam bir araya gelen Bulancak Güzelyalı İlk ve Ortaokulu Öğretmenleri, Velileri ve öğrencileri geç saatlere kadar doyasıya eğlendi. Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlarken, Günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı Okul Aile Birliği Başkanı Hülya Yakan yaptı. Başkan Yakan yaptığı konuşmada, Kadınların eğitim, sağlık, ekonomi, siyaset ve kültür alanlarında elde ettikleri başarıları vurguladı. Kadınların toplumsal cinsiyet eşitliği mücadelesinde karşılaştıkları zorluklara ve ayrımcılığa da değinen başkan, kadın haklarının insan hakları olduğunu ve herkesin bu hakları savunması gerektiğini belirtti. Dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadının eseridir. Diyen Başkan Yakan, ‘Okulumuzda görev yapan kadın öğretmenlerimize, velilerimize ve öğrencilerimize bu anlamlı günde bizleri yalnız bırakmayarak katılım sağladıkları için teşekkür ederim’ dedi. Başkan Yakan son olarak, hiçbir kadının mağdur olmadığı, adil bir eşitlik anlayışıyla dünden bugüne aramızda olan ve şu anda burada olmak isteyip de olamayan tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun diyerek konuşmasını tamamladı. Kadın öğretmenler adına konuşma yapan Öğretmen Serap Karabayır Tekneci, kadınların eğitimdeki rolüne ve toplumdaki sorunlarına değinirken, tüm kadınların bu anlamlı günde dayanışma içinde olmasını ve haklarını savunmasını diledi. Daha sonra etkinliğe katılan tüm kadınların kadınlar gününü kutladı. Yapılan etkinlikte çalan müzikler eşliğinde eğlenen kadınlar, yöresel halk oyunları oynayarak eğlencenin tadını çıkarttılar. Ayrıca yapılan etkinlikte 105 şanslı kadına çekilişle çeşitli hediyeler dağıtılırken etkinlik sonunda çekilen fotoğraflar ile anı ölümsüzleştirdiler. Program sonunda konuşma yapan Okul Müdürü Metin Gündoğdu, ‘Okul Aile Birliğimizin düzenlemiş olduğu bu etkinlik ile bir araya gelen kadın öğretmenlerimiz, velilerimiz ve öğrencilerimize katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Değerli öğretmenlerimiz, sevgili öğrencilerimiz ve kıymetli velilerimiz, Bugün, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Bu anlamlı günde, tüm kadınların haklarını, özgürlüklerini, eşitliklerini ve saygınlıklarını kutluyor ve destekliyoruz. Kadınlar, hayatın her alanında büyük bir rol oynuyorlar. Anne, eş, kız kardeş, arkadaş, öğretmen, doktor, mühendis, sanatçı, bilim insanı ve daha birçok meslekte başarıyla görev yapıyorlar. Kadınlar, toplumun gelişmesi ve ilerlemesi için vazgeçilmez bir güçtür. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyor, kadınlarımıza sağlık, başarı ve mutluluk diliyorum. Kadına yönelik şiddetin, ayrımcılığın ve haksızlığın son bulduğu bir dünya için hep birlikte mücadele edelim’ ifadelerini kullandı.
Bulancak Güzelyalı İlk ve Ortaokulu Aile Birliği, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe özel öğrenci velileri ve öğretmenler için bir etkinlik düzenledi.

Bulancak Mercanlar Düğün salonunda yapılan etkinliğe 450’ye yakın kadın veli katıldı. 8 Mart Cuma akşam bir araya gelen Bulancak Güzelyalı İlk ve Ortaokulu Öğretmenleri, Velileri ve öğrencileri geç saatlere kadar doyasıya eğlendi.

Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlarken, Günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı Okul Aile Birliği Başkanı Hülya Yakan yaptı.

Başkan Yakan yaptığı konuşmada, Kadınların eğitim, sağlık, ekonomi, siyaset ve kültür alanlarında elde ettikleri başarıları vurguladı. Kadınların toplumsal cinsiyet eşitliği mücadelesinde karşılaştıkları zorluklara ve ayrımcılığa da değinen başkan, kadın haklarının insan hakları olduğunu ve herkesin bu hakları savunması gerektiğini belirtti.

Dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadının eseridir. Diyen Başkan Yakan, ‘Okulumuzda görev yapan kadın öğretmenlerimize, velilerimize ve öğrencilerimize bu anlamlı günde bizleri yalnız bırakmayarak katılım sağladıkları için teşekkür ederim’ dedi.

Başkan Yakan son olarak, hiçbir kadının mağdur olmadığı, adil bir eşitlik anlayışıyla dünden bugüne aramızda olan ve şu anda burada olmak isteyip de olamayan tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun diyerek konuşmasını tamamladı.

Kadın öğretmenler adına konuşma yapan Öğretmen Serap Karabayır Tekneci, kadınların eğitimdeki rolüne ve toplumdaki sorunlarına değinirken, tüm kadınların bu anlamlı günde dayanışma içinde olmasını ve haklarını savunmasını diledi. Daha sonra etkinliğe katılan tüm kadınların kadınlar gününü kutladı.

Yapılan etkinlikte çalan müzikler eşliğinde eğlenen kadınlar, yöresel halk oyunları oynayarak eğlencenin tadını çıkarttılar.

Ayrıca yapılan etkinlikte 105 şanslı kadına çekilişle çeşitli hediyeler dağıtılırken etkinlik sonunda çekilen fotoğraflar ile anı ölümsüzleştirdiler.

Program sonunda konuşma yapan Okul Müdürü Metin Gündoğdu, ‘Okul Aile Birliğimizin düzenlemiş olduğu bu etkinlik ile bir araya gelen kadın öğretmenlerimiz, velilerimiz ve öğrencilerimize katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Değerli öğretmenlerimiz, sevgili öğrencilerimiz ve kıymetli velilerimiz, Bugün, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Bu anlamlı günde, tüm kadınların haklarını, özgürlüklerini, eşitliklerini ve saygınlıklarını kutluyor ve destekliyoruz. Kadınlar, hayatın her alanında büyük bir rol oynuyorlar. Anne, eş, kız kardeş, arkadaş, öğretmen, doktor, mühendis, sanatçı, bilim insanı ve daha birçok meslekte başarıyla görev yapıyorlar. Kadınlar, toplumun gelişmesi ve ilerlemesi için vazgeçilmez bir güçtür. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyor, kadınlarımıza sağlık, başarı ve mutluluk diliyorum. Kadına yönelik şiddetin, ayrımcılığın ve haksızlığın son bulduğu bir dünya için hep birlikte mücadele edelim’ ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.