Giresun’da "Mekke'nin Fethi ve Kudüs Gecesi" etkinliği düzenlendi!

GÜNDEM 02.01.2024 - 13:42, Güncelleme: 02.01.2024 - 13:46 4226+ kez okundu.
 

Giresun’da "Mekke'nin Fethi ve Kudüs Gecesi" etkinliği düzenlendi!

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından Giresun Merkez’de ve Şebinkarahisar’da "Mekke'nin Fethi ve Kudüs Gecesi" programı gerçekleştirildi.
Giresun Belediyesi Kültür ve Fuar Merkezi'ndeki program Giresun Üniversitesi Selimhan Camii İmam Hatibi Cihat Kapan’ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. AGD Giresun Şube Başkanı Tahir Karabiber, açılışta yaptığı konuşmada, Siyonist ve emperyalist güçlerin İslam ülkelerinde ve mazlum coğrafyalarda zulümlerine devam ettiğini belirterek “İlk kıblemiz Mescid-i Aksayı, kıblemiz Kâbe’nin bulunduğu, şehirlerin anası Mekke’den dinlemek, anlamak ve anlamlandırmak için bir araya gelmiş bulunuyoruz ”dedi. İslam âleminin ve mazlum coğrafyaların her gün ağır bedeller ödemeye ve acılar çekmeye devam ettiğini, katliamları önlemek için atılan adımların yetersiz olduğunu dile getiren Karabiber “Allah’ın lanetlediği kavim ile atılan imzalara, normalleşme hamlelerine ve zulüm bu kadar ayyuka çıktığı halde devam eden ticari ilişkilere, incirlik üssünün-kürecik radar üssünün emperyalizm emrinde olmasının tümüne karşıyız. Tümünü reddediyor ve bu konuda sessiz kalmayacağımızı ifade ediyoruz” diye konuştu. Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi’nin Torunu Naim Z. Eyyubi Konuştu Programının hatibi Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi’nin 34. Kuşaktan torunu Naim Zalloum Eyyubi, Filistin meselesinin çözümünün İslam Birliğinde geçtiğini vurgulayarak “Tarih bize göstermiştir ki Türk, Kürt, Arap birlik olduktan sonra, Irak, Suriye, Anadolu birleştikten sonra Filistin fethedilmiştir. Hz. Ömer (r.a.) döneminde de, Selahaddin Eyyubi döneminde de, Yavuz Sultan Selim Han döneminde de böyle olmuştur” diye konuştu. Şu an Filistin’de aslında medeniyetler çatışması yaşandığını belirten Naim Eyyubi “İslam medeniyeti ile Batı medeniyeti Gazze ve Filistin’de çatışmaktadır. Filistin son durak. Peki neden son durak? Çünkü tarihte Filistin Hıttin Savaşı'nda Haçlılara mezar olmuştur, sonrasında Filistin Ayn Calut Savaşında Moğollara da mezar olmuştur. İnşallah söz veriyorum size Filistin İsrail’e de mezar olacaktır” dedi. Program, Salih Aydın ve Muhammet Aydın kardeşlerin sözlerini kendilerinin yazdığı ezgilerle devam etti. Ezgilerin seslendirilmesinin ardından gençlerin hazırladığı tiyatro gösterisi ve sonrasında Siyeri- Nebi Sınavında dereceye girenlere verilen ödüller ve dua ile program sona erdi.
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından Giresun Merkez’de ve Şebinkarahisar’da "Mekke'nin Fethi ve Kudüs Gecesi" programı gerçekleştirildi.

Giresun Belediyesi Kültür ve Fuar Merkezi'ndeki program Giresun Üniversitesi Selimhan Camii İmam Hatibi Cihat Kapan’ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

AGD Giresun Şube Başkanı Tahir Karabiber, açılışta yaptığı konuşmada, Siyonist ve emperyalist güçlerin İslam ülkelerinde ve mazlum coğrafyalarda zulümlerine devam ettiğini belirterek “İlk kıblemiz Mescid-i Aksayı, kıblemiz Kâbe’nin bulunduğu, şehirlerin anası Mekke’den dinlemek, anlamak ve anlamlandırmak için bir araya gelmiş bulunuyoruz ”dedi.

İslam âleminin ve mazlum coğrafyaların her gün ağır bedeller ödemeye ve acılar çekmeye devam ettiğini, katliamları önlemek için atılan adımların yetersiz olduğunu dile getiren Karabiber “Allah’ın lanetlediği kavim ile atılan imzalara, normalleşme hamlelerine ve zulüm bu kadar ayyuka çıktığı halde devam eden ticari ilişkilere, incirlik üssünün-kürecik radar üssünün emperyalizm emrinde olmasının tümüne karşıyız. Tümünü reddediyor ve bu konuda sessiz kalmayacağımızı ifade ediyoruz” diye konuştu.

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi’nin Torunu Naim Z. Eyyubi Konuştu

Programının hatibi Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi’nin 34. Kuşaktan torunu Naim Zalloum Eyyubi, Filistin meselesinin çözümünün İslam Birliğinde geçtiğini vurgulayarak “Tarih bize göstermiştir ki Türk, Kürt, Arap birlik olduktan sonra, Irak, Suriye, Anadolu birleştikten sonra Filistin fethedilmiştir. Hz. Ömer (r.a.) döneminde de, Selahaddin Eyyubi döneminde de, Yavuz Sultan Selim Han döneminde de böyle olmuştur” diye konuştu.

Şu an Filistin’de aslında medeniyetler çatışması yaşandığını belirten Naim Eyyubi “İslam medeniyeti ile Batı medeniyeti Gazze ve Filistin’de çatışmaktadır. Filistin son durak. Peki neden son durak? Çünkü tarihte Filistin Hıttin Savaşı'nda Haçlılara mezar olmuştur, sonrasında Filistin Ayn Calut Savaşında Moğollara da mezar olmuştur. İnşallah söz veriyorum size Filistin İsrail’e de mezar olacaktır” dedi.

Program, Salih Aydın ve Muhammet Aydın kardeşlerin sözlerini kendilerinin yazdığı ezgilerle devam etti.

Ezgilerin seslendirilmesinin ardından gençlerin hazırladığı tiyatro gösterisi ve sonrasında Siyeri- Nebi Sınavında dereceye girenlere verilen ödüller ve dua ile program sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.