Ege’li Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları’nın hedefi 1,1 Milyar Dolar!

EKONOMİ 13.04.2023 - 15:57, Güncelleme: 13.04.2023 - 15:57 3555+ kez okundu.
 

Ege’li Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları’nın hedefi 1,1 Milyar Dolar!

Mobilya, kâğıt ve orman ürünleri sektörlerini bünyesinde buluşturan Ege Mobilya Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği (EMKOÜİB), 2022 yılında 940 milyon dolara çıkardığı ihracatını, 2023 yılında 1 milyar 100 milyon dolara taşımayı hedefliyor.
Mobilyacıların hedefi dünyada ilk 5 Bulundukları sektörde Türkiye’nin 2022 yılında gerçekleştirdiği 8,4 milyar dolarlık ihracattan yüzde 11 pay aldıklarını vurgulayan Başkan Ali Fuat Gürle, “Amacımız yalnızca ihracat rakamlarını yukarı çekmek değil, daha katma değerli, tasarım odaklı ihracat ile daha katma değerli ürünler ihraç ederek birim fiyatlarımızı ve bunun etkisiyle toplam ihracatımızı arttırmak. Dünya ihracatında ilk 8 de yer aldığımız mobilya sektöründe hedefimiz ilk 5 ve daha yukarısı” dedi.  Yarışmasının teması “Smart Furniture” Ege Bölgesi’nin mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatındaki ortalama ihraç fiyatının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğuna değinen Başkan Gürle, “Katma değerli mobilya ihracatına dikkat çektiğimiz, sektöre yeni tasarımcılar kazandırmayı hedeflediğimiz projemiz   Ezber Bozan TasarımYarışmamızı bu sene 3. Kez “Smart Furniture” temasıyla düzenliyoruz” şeklinde konuştu.  Kınık, tıbbi aromatik bitkisel sektörüne güç katacak Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği’nin Kınık Tarıma Dayalı İhtisas Bitkisel Üretim Organize Sanayi Bölgesi’nin ortakları arasında yer aldığı bilgisini veren Başkan Gürle, “Tıbbi ve aromatik bitkilerin yetiştirilmesi ve buna bağlı sanayi gelişimini sağlayarak İzmir’in bu konuda öncü hale gelmesini hedefliyoruz” dedi Kâğıt ihracatı 560 milyon dolara ulaştı  “Ege İhracatçı Birlikleri olarak Türkiye’nin kâğıt ihracatından yüzde 20 pay alıyoruz. Endüstriyel orman alanlarının çoğaltılması ve selüloz stratejik ürünler kapsamına alınması için önümüzdeki dönemde Tarım ve Orman Bakanlığı ile çalışmalarımız olacak” Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği’nin 2022 yılı olağan mali genel kurul toplantısında 2023 yılı bütçesi 28 milyon 600 bin TL olarak kabul edilirken, 2023 yılı iş programı da son şeklini aldı.
Mobilya, kâğıt ve orman ürünleri sektörlerini bünyesinde buluşturan Ege Mobilya Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği (EMKOÜİB), 2022 yılında 940 milyon dolara çıkardığı ihracatını, 2023 yılında 1 milyar 100 milyon dolara taşımayı hedefliyor.

Mobilyacıların hedefi dünyada ilk 5

Bulundukları sektörde Türkiye’nin 2022 yılında gerçekleştirdiği 8,4 milyar dolarlık ihracattan yüzde 11 pay aldıklarını vurgulayan Başkan Ali Fuat Gürle, “Amacımız yalnızca ihracat rakamlarını yukarı çekmek değil, daha katma değerli, tasarım odaklı ihracat ile daha katma değerli ürünler ihraç ederek birim fiyatlarımızı ve bunun etkisiyle toplam ihracatımızı arttırmak. Dünya ihracatında ilk 8 de yer aldığımız mobilya sektöründe hedefimiz ilk 5 ve daha yukarısı” dedi. 

Yarışmasının teması “Smart Furniture”
Ege Bölgesi’nin mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatındaki ortalama ihraç fiyatının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğuna değinen Başkan Gürle, “Katma değerli mobilya ihracatına dikkat çektiğimiz, sektöre yeni tasarımcılar kazandırmayı hedeflediğimiz projemiz   Ezber Bozan TasarımYarışmamızı bu sene 3. Kez “Smart Furniture” temasıyla düzenliyoruz” şeklinde konuştu. 

Kınık, tıbbi aromatik bitkisel sektörüne güç katacak
Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği’nin Kınık Tarıma Dayalı İhtisas Bitkisel Üretim Organize Sanayi Bölgesi’nin ortakları arasında yer aldığı bilgisini veren Başkan Gürle, “Tıbbi ve aromatik bitkilerin yetiştirilmesi ve buna bağlı sanayi gelişimini sağlayarak İzmir’in bu konuda öncü hale gelmesini hedefliyoruz” dedi

Kâğıt ihracatı 560 milyon dolara ulaştı

 “Ege İhracatçı Birlikleri olarak Türkiye’nin kâğıt ihracatından yüzde 20 pay alıyoruz. Endüstriyel orman alanlarının çoğaltılması ve selüloz stratejik ürünler kapsamına alınması için önümüzdeki dönemde Tarım ve Orman Bakanlığı ile çalışmalarımız olacak” Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği’nin 2022 yılı olağan mali genel kurul toplantısında 2023 yılı bütçesi 28 milyon 600 bin TL olarak kabul edilirken, 2023 yılı iş programı da son şeklini aldı.

İzmir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.